Bine, glumesc, am pus așa titlul doar ca să își aducă aminte dinamoviștii că iar se antrenează pentru meciurile alea tari din șampions lig. Sau, cum zicea un bun prieten de-ai mei, dinamovist, din păcate, mai bine stăm și luăm bătaie de la Foresta, decât să luăm 4 în cupele europene. Păcat că nu mai e Foresta.

Mă gândeam totuși la ceva. Înțeleg, la nivel bazic, de ce galeriile înjură jucătorii adverși și e cumva normal. Majoritatea sunt plătiți din banii cluburilor și sunt susținuți în toate mizeriile pe care le fac, având un calendar foarte clar. În plus, violența devine, cumva, normală, la anumite grupuri sociale cu dezvoltare mentală slabă, ce se învârte strict în jurul realizărilor altora, având în vedere lipsa realizărilor în domenii de interes personal.

Dar, din ce citeam mai înainte pe news.ro, cei mai frumoși fani ai lui dinamo au fost ocupați tot timpul meciului cu înjuratul lui Meme Stoica. Serios, nu înțeleg și nu văd scopalitatea acestei acțiuni. Ok, cineva te plătește să înjuri și să timorezi jucătorii echipei adverse, iar tu iei banii și îl înjuri pe directorul sportiv, căruia i se rupe de tine și, practic, e complet în afara ariei de influență a vreunui suporter?

Am vrut să îmi las memoria aceasta aici, pentru că ieri citeam declarația noului antrenor a lui Dinamo, Vasilică Miriuță, născut talent, acum mulți ani și mort valoare, cam în aceeași perioadă de timp:


Va dau in scris ca Dica nu stie cu ce echipa voi juca eu. Am in cap primul << 11 >>. Asta am facut in ultimele zile. Eu stiu ce echipa va folosi Dica. Va juca Momcilovici fundas stanga, iar Morais va evolua la mijoc. Man, Benzar, Balasa, Budescu, Alibec vor juca si ei. Dica nu are prea multe variante”, puncta Miriuta la conferinta de presa sustinuta sambata seara.

Mă gândesc, în sinele meu, că mai bine știa cu ce echipă ar trebui să joace el…