Nu există om pe internet, bloguri sau alte rețele sociale, care să nu dezavueze mâncarea de la fastfood. Vai, KFC e un gunoi. Dar vai, McDonalds e o mizerie, chestiile alea nu au văzut carne decât pe geamul TIR-ului, când treceau peste câte vreun câine strivit.

Nivelul de fățărnicie al românului este uriaș. Poza este făcută ieri în Sun Plaza. La foodcourturile cu mâncare clasică nu era nimeni. Singurele cozi uriașe erau la KFC, McDonalds și la intrarea în Pizza Hut.

Dar da, fastfoodul e o crimă.

mizerii-mcdonalds

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

60 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Tanti cu mainile in sold sigur nu a dezavuat nimic pe Facebook.

  2. #2

    Corect, am fost si eu aseara in Sun, la film. Ce ar trebui sa spui e ca celelalte restaurante au mancarea destul de nasoala. Le-am incercat cam pe toate, merg des in Sun cu serviciul.
    La KFC si Mc primesti mereu acelasi lucru, aceeasi calitate. Standard. La restul, e dupa cum vrea plua lor. Uneori e curat, uneori nu ma abtin sa nu le atrag atentia. Au obiceiul sa serveasca mancarea de ieri re-preparata sub alta forma.
    Asa ca e normal ca lumea sa aleaga brandurile mari, de care , inevitabil, se plang cei mai multi. Multi clienti, numar proportional de hateri si invers.
    Am mancat de la Mc si Kfc in cam in toate mall-urile din tara, nu am avut plangeri, stiam ce comand si aia am primit.

    • #4

      Bricheta aia ar face poze mai bune cu telefonul lui Arhi.
      ps: vorbeste unu’ caruia ii apare un deget ca watermark pe fiecare poza pe care o face cu aparatul sau telefonul.

    • #5

      simpaticule

    • #6

      [apply cold water on burned area]
      Arhi, totusi, ce telefon ai? Ca zau daca ma prind de ce iti ies (toate) pozele asa…

    • #7

      *bricheta asta face poze mai bune decat arhi

    • #8

      Clar, doar e Tokay original

    • #9

      Daca era bricheta BIC mai ziceam…

  3. Mancare clasica poti manca si acasa. Fastfood-urile sunt ceva mai special.

    • #11

      Acasa mananci hot-dog, draga!

    • #12

      @antinevralgic: ea cred ca mananca pechinez fleostit acasa! Daca avea parte de un caltabos gros si tzapan nu statea sa abereze prostii pe blogul lui arhi. 😀

    • #13

      Putina intelegere, va rog!
      Nu toate au privilegiul sa vina seara acasa dupa o zi grea de munca si sa gaseasca o bunatate de hot-dog apetisant…

    • #14

      Si sa le borasca hotdogu mustar :))))

  4. Hai sa va zic un pont. Lucrez la KFC, cel din Sun Plaza..
    Si pe weekend este omor la KFC, se aglomereaza de pe la 6-7 si tine pana la 9 seara, apoi vin in valuri. Sunt zile (Vineri si Sambata) cand se inchide la 12 noapte, credeti-ma.. sunt unii care vin la 12:45 (de exemplu) si isi iau mancare la pachet, acasa.. un haos total la KFC si McDonald’s din Sun Plaza.

    • #16

      Cand am vazut primele 2 propozitii, credeam ca o sa zici ceva de curatenie sau prospetimea alimentelor, sau cum se joaca fotbal angajatii cu puiul inghetat, nu de program. Oricum, multumim pentru servicii. Te asigur ca ai un job mai util decat jumatate din cele din administratie publica.

    • #17

      Si pontul?

    • #18

      Pontul este sa renunti la mancarea gen Fast Food… pentru ca-ti pierzi serile de week-end la cozi

  5. Meh, fast-food-ul nu o fi sanatos, da’ cand plec prin tari in care ma indoiesc de calitatea mancarii ma duc la McDonalds, KFC si alte asemenea cu renume.

    Cozile sunt date si de faptul ca e “trendy” sa mananci la Pizza Hut, McDonalds, KFC etc. In viata mea nu mi-as fi inchipuit ca in China se sta la coada pentru a manca la Pizza Hut.

    • #20

      Greu de crezut că toți cei de la coadă sunt străini…

    • Ideea era ca nu-i de vizitat in fiecare zi, ci doar ca urgenta sau lipsa unei alternative. Pana mea, mananc o data pe luna o shaorma si la McDonalds sau KFC o data la doua sau trei luni. In rest sunt adeptul gatitului acasa.

    • #22

      Am priceput… ai fost în China.

    • @Sandu: de vreo doua ori doar in China. Ideea era ca e si un trend in a manca in fast-foodurile astea (cum am dat exemplul cu Pizza Hut in China), dar daca tu ai prins doar ideea cu China, ti-am scris explicit aici ce si cum.

  6. A! statui un pic pe ganduri si ajunsei la concluzia ca eu n-am mancat niciodata intr-unul din alea de mai sus.
    In Timisoara mancam cateodata la 3F, din Complexul Studentesc sau imi luam pwskavita sarbeasca de una din stradutele de pe-acolo. Si gogosi infuriate.
    Cand a aparut McDonald in TM am zis si eu sa ma duc sa vad cum e, ca prea fusesem bombardat cu reclame. Cand am vazut ce preturi sunt, am facut stanga-mprejur si multa vreme nu am mai dat pe acolo. A doua oara cand am intrat, m-am plictisit de stat la coada si am plecat.

    10 ani mai tarziu, cand am venit la intalnirea cu fostii colegi de studentie iar a doua zi m-am intalnit cu niste prieteni aproopiati la KFC. Venisera cu copiii de gat si am vrut un suc la pahar -am primit un sifon cu pretentii de cola dupa 20 de min de asteptat.

    Tot mai bune-s painea, oul, cartoful, carnatii si vinul din ograda mea.
    Plm, v-am spus ca mi-au fugit doi iepuri? Cica din vina mea, ca n-am inchis bine poarta.

    • #25

      Mie mi-a fugit un arici.

    • #26

      Deci ţie ţi-au fugit iepurii care i-au mâncat toţi perii proaspăt altoiţi ai lui Bună-meu? Numa’ bine să ştii că nu-i mai ai ptr. că s-a enervat rău de tot pe ei când şi-a văzut livada toată de-a-ndoaselea şi i-a trimis pe amândoi soră-mii la capitală sub formă de carne gata fezandată de băgat la cuptor.
      Şi să fii mulţumit că nu ţi-o făcut şi reclamaţie pentru neglijenţă.

    • #27

      Ce facusi, bre, Morom3t3? Acu’ vreo 2-3 articole te dadeam exemplu de inspiratie poetica si acum inchei cu plm?
      Zi si matale cu iepuri evaporati in aerul pur al diminetii si vibratii nervoase precum sagetile ascutite ale soarelui in geam, la rasarit. Hai ca te pricepi mata mai bine.

  7. #28

    in Iasi, la ambele mall-uri, coada cea mai mare e la Mado, baga lumea saorma si snitel. In rest, Mc si apoi Kfc, la cele traditionale nu e nimeni

  8. nicidata nu am vorbit de rau KFC-ul.
    a, bine, dupa ce am terminat galeata de carne, nu se pune!

  9. #30

    Eu nu vad contradictia aici – evident ca mancarea aia nu e sanatoasa, insa nimeni nu spune ca nu ar fi gustoasa 🙂

  10. Incercati la Sun vietnamezul.

    • #32

      Recomand si eu, cel de langa ala cu mancare romaneasca, pe partea cu cazinoul, nu ala de langa dristor . Mancare foarte gustoasa si sanatoasa. Scandia mai e misto dar e f scump si in sun au meniul redus, in baneasa e paradis 🙂
      Mai sterge si tu lentila aia la telefon .

  11. #33

    Marele avantaj al KFC, McDonalds sau Pizza Hut, pe langa rapiditate si meniuri clasice, este acela ca esti mai sigur de respectarea normelor de igiena, control al produselor, etc

    • +1
      Unde mai pui ca la KFC mancarea chiar pare sa fie pui. La McD nu prea am încredere in pasta aia dubioasă, deși in tinerețe mai mâncam..

  12. Problema alora care spun ca McD si KFC si tot neamul lor sunt locuri de “pierzanie culinara” 🙂 este ca nu au masura. Fast-food e crima doar daca asta mananci in fiecare zi. La fel si daca mananci numai ciorba de stevie si salata, nu cred ca iti este prea bine. Si cred ca mai exista si o “suprapunere” intre fast-food si junk-food. Daca iei un fel de mancare sanatos din farfurie si il invelesti intr-o lipie, iti rezulta o “shaorma” sanatoasa, nu? Iar daca iti trantesti o tigaie de cartofi prajiti, alaturi cu niste carnati si o ceafa la gratar, cu siguranta nu e fast-food si cu siguranta nu e sanatoasa.

  13. #36

    In pauza, angajatii de la McD mananca la KFC! (Plaza Romania Mall)

  14. #40

    Nu era coada si la Dristor? 😀
    Motivul pentru ca este aceasta aglomeratie il gasim in ofertele lor din ultimul timp. Mc, spre exemplu, are oferte de 5 lei pentru hamburger + suc sau mcpuisor + cartofi. Ori, cu 10 lei, ai 2 sandwichuri, cartosi si un suc, adica un meniu complet. La fel se intampla si la KFC

  15. #41

    Nu mai bine iesi din mall si iti iei niste covrigi calzi cu mac de la Petru sau Georgi? Bagi bine la foios, revii apoi like a boss . 🙂

  16. #42

    bai… nasol :))
    eu am mancat sambata la argentine inainte de film :p

  17. #43

    Uite o explicatie de 4 minute:
    www.youtube.com/watch?v=FEMbWn6ClxM

  18. #44

    Cand vreau fast food, ma duc in vizita la prieteni ca au ei ceva comestibil prin frigider.

  19. #45

    Poveste adevarata: acum cativa ani discutam cu o fosta colega despre diverse mancaruri din oras. La un moment dat, eu ii spun:
    – Eu fast food mai mananc doar odata la 2-3 saptamani, de pofta.
    (nota irelevanta: facusem un mare progres, de la 2-3 portii pe zi)
    – Vai nuuuuu, dar nu trebuie deloooc!
    – Pai da, dar mananc putin si rar, care e problema?
    – Nuuu, ca mi-a zis mie un doctor ca nu trebuie DELOC, nu rar!

    Dupa vreo doua saptamani, tipa respectiva isi da check-in pe Facebook la KFC, cu statusul:
    “Am facut falcutele cat hamsterii la KFC!”
    …Aha.

    Ce am observat eu rau la fast food e ca-mi face pielea mai urata, adica puncte negre, textura de portocala, un ten gras, dar care ma strange; nu prea stiu sa explic (si acelasi efect am vazut ca il are si carnea care nu e de pui sau de peste). Asta-i ce am simtit la propriu pe pielea mea, ca asa am auzit multe altele; dar eu, una, alte efecte nu pot sa asociez cu mancarea asta.
    Singura data cand am avut o “reactie adversa” pe interiorul bratelor a fost cand mi-am comandat o specialitate ceva mai scumpa (cred ca Chicken Premiere, prin 2008, dar nu mai stiu sigur). Probabil nu se prea vindea si mi-au dat o bucata mai veche. Pe de alta parte, la vremea aia mancam tare haotic, asa ca ar fi putut fi si de la altceva sau vreo combinatie nefericita.
    In ideea asta, mi se pare un oarecare avantaj sa-ti iei ce-si ia toata lumea de la un fast food cu cozi mari, pentru ca ai mai multe sanse de a fi servit cu un produs proaspat (ca se tot cumpara, deci il tot produc, deci teoretic n-a stat in raft 3 zile). Tot ca avantaje, as mai spune ca burgerii si cartofii sunt feluri ieftine si satioase, care te umfla in stomac o vreme, cand chiar te grabesti si nu prea ai incotro; in plus, se pot manca fara tacamuri si alte “comoditati”. Mie, cel putin, nu-mi trezeste nicio bucurie in plus faptul ca stau frumusel la masa si bag un sote au bleu cu furca-n gura. Nu imi displace, dar nici nu ma simt mai “elevata” doar pentru atata lucru. Nici timpul de asteptare nu mi se pare incurajator, iar daca mergi intr-un restaurant nou, nu prea ai de unde sa stii cat o sa te tina sa astepti (aia care au pauza la serviciu de-o ora cred ca stiu mai bine ce zic) asa ca inteleg si aspectul asta. In plus, poti sa dai ~20 lei (sau mai mult) pe un fel de mancare/meniu si dupa 2-3 ore sa ti se faca iar foame (eventual sa bagi in completare un covrig/gogoasa, mama ce sanatos mananci!), pe cand un meniu fast food costa ceva mai putin si tine mai mult de foame. Asta e parerea mea, din experienta personala, poate voi vedeti altfel lucrurile, dar mancarea asta are avantajele ei, iar poza de mai sus e o dovada mai buna decat comentariul meu.
    Dar nu o recomand *nici pe departe* zilnic (mai mult din cauza caloriilor aiurea, un lucru obiectiv), ci doar in situatiile in care n-ai pachet/n-ai ce manca, n-ai nici timp, nici bani de altceva, nici chef de cautat toalete cu ardoare sau de cautat vreun restaurant prin zona (sau cand pur si simplu ti-e pofta, dar asta merge doar la aia care mananca ok si din joi in Paste mai gusta cate-o chestie “interzisa”, ca daca ti-e pofta la fiecare 3 ore, nu-i bine). Nu ii prea inteleg pe aia care-si iau la pachet meniuri intregi sa le manance acasa. Dar nu ii critic acum.

    Altfel… daca e sa iei la puricat, chimicale gasesti si in unele ingrediente ale mancarurilor gatite in alte restaurante: carne injectata cu steroidul x, legume stropite cu insecticidul y, vitei de lapte hraniti cu lapte praf facut din aracet, in loc sa stea la soare si sa se bronzeze cu urme de ochelari de soare in forma de inimioara pe acorduri de jazz… inteleg grija pentru ce bagam in noi si stiu oameni care s-au imbolnavit la propriu de la ce au mancat, dar cred ca dupa un punct poate deveni ridicola. Substanele alea sunt acolo pentru ca e in interesul lor sa foloseasca ingrediente mai ieftine decat pretul final al felului servit si care sa se pastreze o vreme in stare comestibila, daca nu le comanda nimeni din prima zi. Ok, poate aditivii nu sunt in cazul asta la fel de multi ca la fast food (desi n-am facut cercetari), dar, revenind la ce ziceam mai sus, daca-ti comanzi nustiuce fel savant de care abia au auzit si mai vor si ei sa inchida, e destul de probabil ca el sa nu fie chiar proaspat (natural sau nu) si sa bagi in tine ceva poate mai toxic decat un cheeseburger.
    Ca veni vorba, n-am auzit pe nimeni plangandu-se ca i s-a facut rau de la burgeri etc, ci doar in cazurile in care erau la restaurante “normale”. Eu, in general, ma feresc sa-mi comand ceva cu carne tocata (da, stiu ce inseamna hamburger:P) sau facuta bucati mici (poate stiti si voi oameni care se feresc de maioneza sau peste cand mananca in oras, din motive asemanatoare), pentru ca mi-e frica sa nu fie carne ramasa de cine stie cand “reciclata” in farfuria mea. Poate aici exagerez si eu, adica exista restaurante foarte bune si nu neaparat scumpe care par sa puna ingrediente proaspete, nu vreau sa generalizez aiurea (mai ales ca daca-si cunosc interesul si nu vor sa fie inchise, ar trebui sa aiba si ei grija sa nu-si imbolnaveasca/indeparteze clientii), dar pana cand ajung sa le invat pe alea bune, prefer sa ma feresc, decat s-o patesc.

    Si nu-mi place sa aud critici tip “vaaaai, da’ de ce mananci de la mec/kfc/patiserie/shaormerie? ma dezamagesti/scarbesti, nu stii ca nu-s bune?” de la persoane care se “imbaiaza” zilnic in sosuri foarte grase, maioneze sau uleiuri la orice fel de mancare (poate la origine sanatoasa), kilograme de paine (cel putin aia alba patrata si feliata mi se pare oribila) si alte lucruri care prea mult bine sigur nu le fac. Are si mancarea gatita avantajele ei, poate mai multe si mai mari, eu o prefer fata de mancarea din oras, fast sau nu; dar daca n-o faci cu un oarecare cap, poti sa-ti distrugi bine mersi sanatatea si fara ajutorul mecurilor.

  20. #48

    Întradevăr, fast-food-ul este o crimă.
    Faţă de orătăniile servite acolo.
    În rest, noi să fim sănătoşi. If you know what I mean. 😀

  21. #49

    de asta in Palas Iasi food court-ul e separat de fastfood gen Pizza hut/ KFC care sunt la 2 nivele mai jos de zona special pregatita pentru maldarul de oameni ce vin hamesiti de foame.

  22. Singurul FastFood pe care il mananc este Shaworma (preferabil de la dristor) fara cartofi si sosurile alea slinoase, cu patrunjel , rosii si extra ardei iuti. Are gust demential si nici nu are 3000 de calorii.

  23. am observat o adevărat campanie pe diverse reţele pentru cele două sandvişuri de la Mac. unele recomandări vin chiar de la persoane care militează pentru un stil de viaţă sănătos. de nu mai înţelegi nimic. nu înţeleg de ce musai, când ieşi în oraş, Mac sau KFC, pentru că aş prefera oricând o pizza bună şi o bere. şi nu numai pizza hut face pizza bună, din contră acolo e balamuc şi vreau să am oreşce linişte.

    • #52

      asta cu interesul ai putea sa i-o spui bunicului meu, care a bagat canal si si-a vazut copiii scosi din scoli si trimisi la munca de jos, pentru ca era chiabur. sau ai putea sa cauti informatii despre filmul nunta muta.

    • #53

      Ce aveti oameni buni cu dristor sau calif? Eu tre sa cumpar de vreo 40 de lei la o masa ca sama satur. Shaworma mai bun ca la anteriorii am mancat in regie langa max, la marius in ptm, la turcu in baicului. Apoi cand iau o shaworma de la turcu ma satur garantat si dau doar 15 lei.

      La kfc mancam app zilnic in studentie, erau mai ieftine e

    • #54

      Comentul era pentru eMagie de mai sus…

      P.S. Daca citesc bajetii de la kfcu p-aici: bah, ati avut odinioara copanele picante, le-ati scos tu’va muma-n aripioara… Era cel mai bun produs kfc ever

  24. Pe mine ma distreaza “inlocuirea” fast food-urilor cu otravuri la fel de mari (in stilul mancarurilor “chinezesti”, bine prajite in ulei si intens condimentate cu “sare chinezeasca”, adica monoglutamat). McDonalds ne indoapa cu “plastic”, asa ca vom manca niste aluminiu…sa le facem in ciuda!

  25. Ce-i drept mancarea de la fast-food au un gust aparte si delicios, dar nu si sanatoasa. Rar mananc de la fast-food 🙂

  26. cam ca cetăţeanul turmentat. carnea e nu ştiu cum, mezelurile? mai bine tăceam. fast-food? nici vorbă. legume? dacă nu sunt româneşti, bah! da ce mai pot mânca? a, mai există oferte de luat acasă la pachet, sarmale. salată orientală, de vinete şi mai ştiu ce… dar eu una, dacă aş câştiga la o multinaţională nu ştiu cîţi bani aş da unei cunoştiinţe să-mi gătească. ce ştie ea. chiar şi o tocană. arhi avea o expresie despre gospodinele care gătesc tocană. da n-o spun că nu e cazul. oricum aş mânca mai sănătos decât oriunde în oraş. şi vorba cuiva, să merg la restaurant şi să comand cartofi natur? sau … şniţel? păi astea pot să le fac şi acasă şi mult mai ieftin. ca Florica de la un alt blog pe care îl citesc cu plăcere, adică tvdecii şi aricolul se chema aşa tvdece.ro/m-am-saturat-de-localurile-vintage/.

  27. #59

    La noi cozile sunt minuscule, in comparatie cu ce am vazut prin unele tari civilizate, unde pur si simplu nu puteai sa intri, pentru ca ultimul de la coada se sprijinea pe usa de la intrare. Multa lume mananca fast food, pentru ca mancarea e buna la gust, datorita continutului mare de amelioratori.

  28. Cu rețeta, cu colonelu Sanders? www.youtube.com/watch?v=QKkWleUCsl4