Noi, cu norocul familiei Ametcea, am avut plăcerea de a ni se da peste cap programul fix în ultima zi, pentru că așa suntem noi proști și fraieri și ni se face milă de oameni de care nu ar trebui să ni se facă milă. Așa că, într-un final, am ajuns să facem party noi doi, singurei ca niște popândăi. Nu a fost rău, dimpotrivă, doar că ne-am simțit aiurea și frustrați. Well, pe viitor o să știm.

Ne-am dus în piața George Enescu puțin, era mizerabilul ăla de Mihai Morar, fura glume inclusiv pe scenă, prezentând revelionul lui Firea, am stat puțin, am țopăit pe Voltaj, după care ne-am cărat, nu ni s-a părut foarte distractiv, muzică foarte tare, mulți cerșetori, mulți alcoolizați și cam atât.

Ne-am plictisit și ne-am dus în IOR, să vedem ce și cum. A lălăit băiatul ăla de la Vița de Vie, ne-am plictisit corespunzător, a fost emoționant să auzim hitul lor pe ritm de muzică populară, după care am plecat, pentru că ne venea la amândoi să facem pișulică, iar în zona concertului era o singură cutie de aia de plastic, la care era o coadă imensă, iar mie nu îmi plac mirosurile exhalate de alte cururi în procesul de dejecție, așa că ne-am dus acasă. Unde am consumat câteva chestii, timp în care am deschis televizorul.

Pe TVR1, era ceva divertisment, patronat de Stela Popescu și Alexandru Arșinel. Vă spun, mi-era rușine de rușinea lor. Un ceva sketch cu Murariu și o necunoscută, jenant, glume de căcat, fără niciun fel de umor, serios, nicio urmă de umor, o tristețe de parcă era la înmmormântare. După care Arșinel, distrus complet de vârstă și boală, se chinuia să fie haios, dar nu puteam fi atent decât la maxilarul său fără dinți, care se mișca în tot felul de direcții și feluri ciudate, Stela Popescu, hidoasă ca un diavol din iad, cu piei atârnând în toate direcțiile, cu vocea distrusă de vârstă, cu umorul neatins, adică la fel de prost ca de obicei, încă de când făcea background semisexual la filmele cu nea Mărin. Nu glumesc, îmi era jenă de faptul că niște oameni cât de cât respectați își distrugeau ultimele clipe ale bătrâneții încercând să facă un fel de show distrus, prostinopat, dus în groapa de gunoi a umorului.

Tot pe TVR am urmărit câteva prestații muzicale de mare angajament. Anda Adam, distrusă de operații estetice, se scremea să facă playback, în timp ce tipii de la 3Sud Est se prefăceau că psalmodiază pe fundal. Deci blondul de la 3Sud Este este exemplul viu de ce fac drogurile și alcoolul din om. La sub 40 de ani, arată de parcă are SIDA, cancer, Ebola și puțină gripă aviară, plus ceva sifilis și blenoragie, împletită cu gonoree. Cotabiță cânta plin de eleganță, ca un zombi, băiatul ăla cu handicap de la trupa Parlament se prefăcea că lălăie un cover, după care jena mea proverbială a învins și am schimbat pe Antena, singurul canal care mai face program de revelion, pentru că Protv dă filme de rahat, știind că nu au cum să concureze cu cineva în noaptea dintre ani.

Pe antenă, desigur, marele program de revelion în care niște curve care se prefac a fi vedete, gen Vica Blohina, Ruby, Alina Eremia, Pepe, Liviu Vârciu și altele, se chinuie din greu să recunoască alte târfe care sunt machiate în diverse moduri și se prefac a fi artiste în vreun fel. Am stat și am plâns vreo 20 de minute, până când, la 12 fără un sfert, am decis să ne cărăm de acasă, ca să vedem focurile de artificii din IOR.

Care focuri au fost mișto. Mai nasol a fost să negociez cu țăranii de Vâlcea care deciseseră că e ok să parcheze în mijlocul drumului, pentru că, de revelion, se acceptă. Aștept și eu cu interes grupurile de avengers cu pistoale de paintball, care să le distrugă parbrizele țăranilor de genul acesta. Serios, mi s-a sugerat că ar fi o soluție și că există grupuri de oameni care doresc să se organizeze în vigilantes de gen, scoți, arma, îi faci parbrizul muci și pleci. Nu știu dacă susțin neapărat ideea, dar ceva trebuie să se întâmple, pentru că poliția pur și simplu nu e interesată de ce se întâmplă, dacă nu iese o șpagă sau ceva.

Și cam aia a fost.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/zearhi/videos/1162153423902579/” width=”640″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Link direct

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.