Există proiecte de digitalizare în şcoli, însă trebuie să accelerate. Pentru a putea dezvolta zona rurală, trebuie să investim în infrastructură. Cred că este de preferat să avem tablete în şcoli şi pe urmă să rezovlăm problema toaletelor din curte.

Zice Cristian Cojocaru, Head of Telecom Division, Samsung Electronics România.
Zic și eu, în sinele meu propriu, cât de naiv să fii încât să emiți o asemenea gugumănie, în țara în care oamenii se cacă în fundul curții în peste jumătate din gospodării? Spun naiv ca să evit a spune cuvinte gen tolomac sau stupid, cuvinte care nu au ce căuta într-un articol serios și plin de învățăminte.

Și totuși mă gândesc că poate domnul Cojocaru nu a învățat la școala de business unde a fost că evoluția umană este etapizată. Că nu poți să le dai neanderthalilor tablete, înainte de a-i învăța ce e focul sau roata, pentru că le vor folosi pentru a-și sparge capetele sau, ahem, ca să se arunce în aer.

grenada-samsung

Așa și în românia. Nu poți să le dai vasluienilor tablete, înainte de a-i învăța ce e aia canalizare, la ce folosește și de ce nu e rușine să te caci în casă (rușine existentă, fără glumă, în majoritatea localităților moldovenești, sunt oameni care au wc în casă, dar îl folosesc doar pentru pipilică, treaba mare tot în grădină se face), pentru că vasluienii vor folosi tabletele la jafuri, viol, tâlhării și, ahem, explozii.

Înțelegeți, domnul Cojocaru? Este vorba de evoluție graduală. Trebuie să învățăm oamenii etapizat, chiar dacă dumneavoastră vindeți grenade tablete, nu wc-uri. Sunt convins că dacă Samsung vindea instalații sanitare, locuitorii româniei aveau nevoie întâi de canalizare, nu tablete, dar hei, asta e, ghinion, vindem și noi ce putem, nu? Ca la biblioteca națională samsung…

biblioteca-nationala-samsung

Executant

Later edit: A decis să retracteze declarația.

retractare