De vreo câteva zile, mă ocup cu căutatul unei a doua mașini pentru casă, ceva gen maxim din 2002-2003, în jur de 1500-1600E.

Nu știu câți dintre voi s-au chinuit cu siturile auto în ultima vreme, dar vă zic, te cocoșează de nervi. 99% din mașini sunt recent aduse din Germania, impecabile din punct de vedere tehnic desigur, primul proprietar, taxa auto e simbolică, maxim 140-220 euro și tot așa.

Azi, cu arme și bagaje, ne-am dus la Arad, să vedem un Ford Ka, impecabil din punct de vedere tehnic, primul proprietar, ocazie, doar 1400 euro, acceptă orice verificare.

Ne ducem, îl așteptăm pe băiat 40 de minute, ne mâncăm nervii uitându-ne la ploaia de afară, după care apare și tipul, relaxat, cu încă cineva în mașină.

Că hai, vă place? E bună, am actele aici, nici nu le-am deschis, sunt noi, e bună mașina, vă spun eu.

Zic eu Hai la reprezentanța Ford, să îi facem verificare.
La care el Unde să mergem, că e departe și oricum nu e deschis, că e sâmbătă. Lasă, că mergem la un service, l-am văzut eu la intrare în Arad, sigur e deschis.

Am lăsat-o ca el și hai să mergem. Un service în curtea unui tip, nevastă-sa halea o tocană cu ușa deschisă, copii chirăiau pe acolo, băieții se salută cu mecanicul de parcă erau frați, o veselie totală.

Hai să facem verificare. Hai, dar nu am rampă, facem așa, vizual, mașina pare bună. La care inginera de nevastă-mea face, dar groapa aia de acolo la ce folosește? A, acolo se schimbă uleiul, dar nu e lumină, vedeți și dumneavoastră. Vedem, vedem, hai să o băgăm acolo, să ne uităm puțin sub ea.

Și până să se dezmeticească ăia, țup și ea în șant, să facă verificare temeinică.
Deci da. Mașina era impecabilă. Impecabilă de mâncată de rugină, cădeau bucăți din praguri când le atingeai cu degetele și se vedea cerul de sub ea.

Da, și curgea uleiul din caseta de direcție. Dar ne-a liniștit mecanicul. Maxim 100 de euro vă costă caseta, plus 1 milion montajul. M-a pufnit râsul haotic, eu am dat la ford 800 lei doar pe un furtun de 10 cm lungime, fără montaj și cu tot cu nesimțirea de la Ford Colina. Sunt sigur că o casetă de direcție e 100 euro.

În fine, am plecat, lejer dezamăgit. Nu prea ai ce să cumperi de pe internet, toate sunt, cum am zis, recent aduse, neinmatriculate, impecabile.

Așa că, știți pe cineva care are de vânzare o mașină micuță, la preț decent, de pe care să nu cadă păduchii mumiilor ruginite ce țin loc de rugină la praguri și care să fie înmatriculată destul de recent, să nu mă anunțe ca maxim 100 euro e taxa?
Aș fi interesat să o cumpăr.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.