Te-ai gândit vreodată ce consecințe ar fi dacă nu ar mai exista internet și dacă ai putea să te descurci?

Știu că toți suntem zmei, dar să ne gândim puțin.
Fără internet, nu ai bănci. Toate băncile funcționează prin internet. Toate. Tot sistemul de POS-uri, bancomate, Visa, Mastercard, totul se face cu ajutorul internetului. Nimeni nu o să îți mai dea bani decât, EVENTUAL, de la banca unde ți-ai deschis contul, pentru că, nu-i așa, negativ comunicații.

Calculatoarele, telefoanele smart, toate deviceurile de genul acesta devin, fizic, niște cărămizi simpatice și fragile. Fără internet nu ai ce să faci cu ele, iar pentru telefonie, e suficient și nokia 3310.

Toate bursele din lume vor face boom. Toate, absolut toate, se bazează pe internet de mare viteză și informații pe bază de microsecunde. Absolut totul, inclusiv înșelătoriile cu Forex se bazează pe internet. Nu ai internet, bursa devine locul unde se întâlnesc oamenii cu bani ca să facă chestii. Dar până atunci, economia va fi praf și va trebui luată de la zero, pe cu totul alte concepte, pierdute de multe zeci sau sute de ani.

Vă dați seama ce ar însemna o lume fără Amazon? Fără emag (la scară redusă, desigur)? Lucruri pe care le luăm de-a gata, shopping, fan curier și avem tableta acasă. Doar că nu mai ai de unde shopping. Toate magazinele online s-au închis, nu mai ai online. ȘI firmele de curierat s-au închis, nu mai au ce transporta.

Anyway, sunt mult mai multe efecte, mai mult sau mai puțin drastice.
Tu ai fi pregătit pentru așa ceva? Ce știi să faci în viață, dacă jobul tău, care acum depinde de internet, nu va mai exista? Ca să nu muriți de curiozitate, sunt electromecanic cu diplomă, știu în mare și mecanică, și electrică, pot să fac cam toate chestiile pe care le face cineva, destul de priceput, pornind de la instalații și terminând cu faianță și gresie, am păscut vaci, am dat și cu plugul, am condus și tractor pe câmp. Ce nu am făcut niciodată a fost să vânez, nu pot ucide animale doar de dragul de a ucide. Nu îmi place carnea de vânat și nu mă interesează să o mănânc. Dar, probabil, aș putea-o face.

Cât timp o curăță nevastă-mea, cum facem cu peștele.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.