Nu sunt vreun fan Huawei, dimpotrivă, am tot scris despre imixtiunea statului comunist chinez în companie și despre necesitatea scoaterii lor din tot e înseamnă licitații de infrastructură 5G și 6G, pentru că nu îmi doresc ca românia să fie pusă pe tava rusă, la nevoie, de pe vremea când influencerii români scriau, plătiți, despre cât de bine e să avem Huawei la 5G și ce tehnologie bună și alte mizerii. China și Rusia sunt aliați și ne sunt inamici, indiferent de ce se întâmplă prin lume.

Dar mă uit la ce au lansat Huawei, la câteva ore după Apple și nu pot să nu fac comparație. Ok, sigur, Triple Fold nu va fi telefonul viitorului, dar e altceva, arată o idee în plus, o viziune, ceva, nu Am mai pus 14 miliarde de pixeli ca să poți face poze de kkt în lumină slabă, iar ceasul nostru ține 18 ore cu funcțiile la minim. Adică până și OnePlus vine cu un flagship diferit, deși deja, la prețurile alea, și le pot băga direct în locul unde sta steagul.

Da, sunt niște chineisme, overall. Dar ce face Apple acum și chiar și Samsung e doar mulsul pieței, până la saturație, bazându-se pe fanboys și pe cvasimonopulul pe care și l-au asumat pe piața modelelor high end.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.