Stăteam azinoapte, în timpul miniinsominiei de ora 12.30, prima oară când se trezește fii-mea și urlă din varii motive, noi credem că atunci își ia updateurile zilnice de la Lucifer, șeful ei direct și mă gândeam la o chestie.

La noi, prin zeama asta, apar, în fiecare an, aceleași discuții ce frizează demența. Valentines day, ce e aia, noi avem dragobete, nu sărbătorim, dar avem, ar trebui să sărbătorim, nu, eu nu sărbătoresc, dar să sărbătorească alții, noi suntem creștini. Ce e aia Halloween, de ce umblă copiii mascați, ce e mizeria asta, ne îndepărtăm de sfântul duh românesc de pe vremea lui Zalmoxes. De ce bllack friday e pe 12 și nu e cum e la amazon. De ce permitem catolicilor să aibă crăciun? Homosexualii trebuie dați afară din românia, la fel și celelalte religii care nu sunt ortodoxe. De ce apar produse de crăciun din octombrie, ce e bătaia asta de joc? (ca idee, când am ajuns prima oară în Liverpool, în Ikea oamenii se salutau cu Merry Christmas între ei. Nu mai știu ce dată era exact, era fix în ziua aia când se sărbătoresc ceva eroi, cu o floare la butonieră)

Și tot așa, toată ciorba asta de analfabetism feroce cu puternic background religios. Dar parcă nu îmi vine să cred că doar la noi se întâmplă așa, suntem noi poporul ales pentru haznaua istoriei, dar parcă îmi vine greu să cred că doar noi suntem proști. Așa că sunt foarte curios, au și alții demențele lor? Sunt discuții stupide și în alte locuri, unde oamenii au apă caldă ca un drept natural, nu un hatâr pe care li-l fac guvernanții?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.