După cum știți, subsemnatul a început sesiunea, astăzi prestând cu brio la examenul de Contabilitate. Normal ca habar nu am avut nimic. De unde naiba să știu eu care sunt activele mobile ale unei firme??

În schimb m-au marcat 2 chestii interesante.

Prima ar fi că doamna profesoară își vinde manualul de contabilitate în clasă, sub promisiunea că dacă îl cumperi, ai un punct în plus. În primul rând, mi se pare un șantaj grotesc. Te trec dacă îmi dai bani. E degradant, e jenant, nu se ridică la eventualul nivel al unui profesor. De ce nu mă pui frate să îl cumpăr de la începutul anului? Mi s-ar părea mai normal, mai ales că este la FF. De ce te umilești, promițând note mai mari, contra bani? Cum te mai respect eu, ca profesor, după faza asta?

A doua chestie e una care mă revoltă de mă urcă pe pereți. Tembelii aștia de colegi, au ales în semestrul 1 o babă cu curul mare drept sefa clasei. Foarte bine, oricum eu nu trec pe la școală decât la examene, deci mi se fâlfâie de distincțiile doamnei.
Partea interesantă vine acum. Înaintea fiecărei sesiuni de examene, doamna sefă strânge de la fiecare student câte 100 000 drept cheltuieli de protocol. Și nu îi strânge la modul “hai măi copii, să dăm și noi bani să luăm fursecuri”. Nu. Se duce direct peste puștii ăia, cu un tupeu fantastic și țipă la ei “tu nu ai dat bani”.

Desigur, copiii se cacă pe ei când o văd pe “doamna” cum se răstește și bagă mâna în buzunar. Normal, nu vor să se facă de râs în fața colegilor că nu au bani. Și uite-așa, se strânge banul. La un calcul simplu, 150 de studenți, câte 100 000, asta înseamnă cam 15 milioane per sesiune. La 6 examene, sunt cam 2 500 000 de fiecare sesiune. Păi să-i spun umflata aia lui Mutu că ea cumpără fursecuri de 2 milioane și jumătate pe examen. Rezultă că acolo se fac bani serioși, pe spatele prostuților care cred că pot cumpăra un examen cu biscuiți și cola.

Într-o zi o să mă enervez și pe bune de nu o filmez pe nesimțită și o pun pe net. Nu m-ar deranja o anchetă a poliției, mai ales că sunt și martori care pot confirma ca scârba strânge bani negri de la studenți. Interesant e că la ăștia mai bătrâni nu își permite să vină.

Ah, poate într-o zi greșește și mă abordează…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.