Mi se pare senzaţional. Eu credeam că oamenii vor de fapt să vină grupurile de retarzi să îi înveţe cum să culeagă plante medicinale şi să le vândă cu bani buni companiilor farmaceutice, iar cu banii rezultaţi, să îşi ridice vile cu care să facă turism.

Aproximativ 500 de membri ai Sindicatului „Viitorul Mineritului” din Roşia Montană , cărora li s-au alăturat localnici împreună cu familiile au protestat pe motiv că festivalul Fân Fest nu reprezintă obiceiurile din zonă și susține interzicerea mineritului.

Protestanții spun că vor ieși în stradă pe toată durata festivalului, adică astăzi și mâine. Cei care au participat la miting au purtat tricouri albe, pe care au scris „Vrem minerit!”. Aceştia au cântat Imnul Minerilor şi Marşul lui Iancu în drumul lor de la Primărie spre Piaţa Roşiei Montane şi le-au transmis tuturor celor pe care i-au întâlnit în cale că vor minerit. Protestul va avea loc pe toată durata festivalului, a cărui ediţie, a şasea, a început astăzi.

Vai, dar parcă locuitorii erau toţi de partea culegerii de muşeţel. Să fi fost doar o minciună de ONG-uri în goană după bani? Nu cred, în rromânia toate se fac pe bune şi cinstit.
Din fosta revistă economică Capital