Articol scris de Marius Tudor

Cati microbisti n-au asteptat ziua de 17 iunie? Cati isi doresc sa iasa in strada la 23.30? Am un prieten caruia inima ii bate azi mai tare decat mie. Ne calificam sau nu? Doboram cotele caselor de pariuri?

Mutu nu ne este dator. Tin cu Franta si in acelasi timp cu Italia. Tin cu 0-0. De azi sunt fanul rezultatelor albe. Azi nu vreau sa-mi placa fotbalul spectacol. Azi vreau ca timp de 90 de minute doua mingi sa stea la mijlocul terenului si 44 de jucatori sa faca doar atletism. Azi vreau ca Banel sa alerge fara minge 20 000 m si sa doboare recordul olimpic. Vreau ca Marica sa faca 400 de sarituri imaginare la cap. Vreau ca Lobont sa execute miscarea aruncatorilor de disc, fara minge. Azi vreau ca olandezii sa fie programati pe hochei pe iarba, sa-si faca teren separat si sa se joace ei cu ei in spatele portii lui Van der Saar! Azi vreau ca italienii si francezii sa se intreaca la stafeta de 11 x 400 m garduri.

Azi vreau ca mingea sa ramana la mijloc. Azi vreau ca toti sa fim niste roboti programati sa nu atingem mingea de fotbal. Azi vreau sa ne facem incalzirea pentru Jocurile Olimpce ce vor sa vina! Azi vreau ca Italia si Franta sa faca blat. Prea multe performante impreuna au. Sa lase locul celor mici si dornici de afirmare. Azi vreau sa stau in fata ecranului, sa beau bere si sa n-am emotii. Vreau sa asist la un gratar organizat cu public. Sa se bucure si francezii si italienii si olandezii ca Romania merge mai departe. Pentru ca meritam. Pentru ca Piturca a aratat ca stie sa construiasca o atitudine mai mult decat stie sa croseteze o echipa. Pentru ca am invatat sa cantam imnul cu patos. Cat sa mai fim tara unde nimic nu merge? Azi n-o sa avem noroc, o sa avem doar “ghinionul” unor remize albe.

E prima data cand ne jucam sansa unui turneu final pe un pamant neutru din toate punctele de vedere. Pamant neutru inseamna ca nici ghinionul si nici norocul n-ar trebui sa functioneze. Ca orice Voodoo facut de Arhi si orice incantatie facuta de preotii lui Becali sunt in van. Azi Berna si Zurich privesc atletism. Traiasca fotbalul modern!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.