Citeam o știre despre Eurovision 2023 (da, știu, nu mai pasă nimănui de acest așa zis concurs, dar lăsați-mă să am și eu slăbiciunile mele, că mă uit de zeci de ani la el) și despre melodiile care au fost alese pentru finala mică.

Adriana Moraru – Faralaes
Aledaida – Bla Bla Bla
AMIA – Puppet
Andrada Popa – No time for me
Andreea D Folclor Orchestra – Periniţa mea
Deiona – Call on me
Erin Dăneţ – Bad&cool
Maryliss – Hai Vino
Ocean Drive – Take you home
No Artist – Statues
Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros – Lele
Theodor Andrei – D.G.T. (Off and on)

Ca idee, favorita mea este Steven Roho, este singura care este făcută pentru competiții tip eurovision.

Ok, și cum citeam eu despre concurs, îmi pică ochii pe juriu
Sebastian Ferenţ (Untold şi Neversea), Laura Coroianu (Emagic), Bogdan Stratulă (Urban Sunsets Radio), John Varbiu (Summer Well), Alin Vaida (Festivalul Jazz in the Park), Mihai Predescu, şeful delegaţiei României pentru Eurovision 2023, şi Remus Achim, regizorul proiectului ESC 2023.

În sfârșit, uraaaa, boss! Am scăpat de jurii cu Vasile Ve Vasilache, Marius Țeicu, Sanda Ladoși și tot felul de alte fosile încoțopenite în muzica ușoară a comunismului, putem să avem și noi muzică adevărată. După care, vestea:

Câştigătorul va fi desemnat exclusiv prin votul publicului, fiecare melodie urmând să fie votată pe durata difuzării acesteia.

Și gata, aici s-a tăiat totul. Pentru că, dacă competițiile tip Românii are talenturi ne-au învățat ceva, este că aceste competiții, în care publicul votează, au două probleme și anume publicul. Pentru că 1, publicul e format din idioți și 2, susținătorii cel puțin a unui competitor vor face totul ca acel competitor să câștige și asta înseamnă mii de voturi date aiurea, pe bani sau nu, Voip sau nu, cu cartele cumpărate sau nu. Un juriu are rolul de a contrabalansa emoția sau infracționalitatea publicului și a veni cu o opinie reală, onestă, de specialiști în muzică, oameni care nu dau pe spate la auzul unui tril în Si bemol.

Oh, well, vom trăi și vom vedea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.