PSD şi UDMR au depus un proiect de lege privind achiziţiile publice, care elimină criteriul celui mai scăzut preţ la stabilirea câştigătorului unei licitaţii, dorind ca lucrările publice şi cumpărăturile să fie făcute în baza celui mai bun raport preţ-calitate, pentru că cetăţenii „merită produsele cele mai bune”, care nu sunt neapărat şi cele mai ieftine. Iniţiatorii propun şi eliminarea obligativităţii introducerii în sistemul electronic privind achiziţiile publice (SEAP) acele achiziţii cu o valoare mai mică de 10.000 lei. Astfel, ele vor putea fi făcute doar pe baza unor documente justificative întocmite de autorităţi, şi nu vor mai putea fi accesibile publicului.

Proiectul a fost iniţiat de un grup de parlamentari UDMR, în frunte cu liderul Kelemen Hunor, şi de mai mulţi parlamentari PSD. Lor li s-au adăugat şi parlamentari ALDE, dar şi trei parlamentari PNL: Ben-Oni Ardelean, Gavrilă Ghilea şi Corneliu Olar.

via news.ro

Practic, după ce își aranjează justiția, acum începe cu adevărat furăciunea. Vă dați seama că practic, nu va mai exista licitație nicăieri, toate licitațiile vor fi adjudecate firmelor de casă ale partidului conducător, pentru, că, nu-i așa, au cel mai bun raport calitate preț? Câte achiziții de 9 999 lei vor fi trecute doar pe bază de cerere, direct în faptă?

Ce viață de vis? A, și nu în ultimul rând, din nou, complicitatea la furt a PNL-PDL este evidentă și orice idee despre cum ar trebui ei să fie votați în contrapartidă la PSD e o idioțenie cruntă.

Între timp, domnul Johannis e foarte preocupat de problemă.