Am participat, de-a lungul vieții, la multe campanii electorale. Am făcut 18 ani în 1992, deci na, vă dați seama, a fost loc de votat mult și de văzut mult. Și credeam că atunci când îl văd pe Vadim și, mult după aia, pe Dan Diaconescu, nu o să mai am ocazia de a decădea, emoțional, mai jos de atât. Ce ar putea să îți întineze imaginea mai mult decât Dan Diaconescu, urcat pe ușa Rolls Royceului, nu?

Ete că nu. A trebuit să trăiesc eu până în 2024. Și mai rău, a trebuit să știu să citesc în 2024. Puteam să fi fost pregătit de Abramburica acum și să fiu un Grapini al onlineului.

Tot așa, anul ăsta credeam că s-a terminat totul cu lansarea candidaților la primării sau parlamentare. Mă învățasem cu declarația lui Ciolacu despre buna lui prietenă Gabriela, care trebuie să învețe că interesele partidului sunt superioare și că el, ca un bun și drept cârmaci, trebuie să decidă pentru țară, Gabriela. Gabriela și-a creionat fața precum Donatella versace și e iarăși în interesul țării să candideze.

Așa că circul pe care l-a făcut Simion, la propriu, când și-a lansat candidații la europarlamentare, nu mai pare deloc scos din context, este un finit coronat opus, o tragere a catapetesmei peste altarul politic dar și o cataplasma pe rana poporană supurândă și atemporală din jurul nostru.

Dacă nu știți, și nu știți, George Simion a lansat candidații AUR cu circotecă istorică, în care Vlad Țepeș, acest domn nețărmurit, luptă și drege și îngenunchează turci, neatârnă Muntenia, Ardealul și Țara Românească și împarte multă, multă dreptate.

Mai haios e că în piesă apare și o tovarășă domnișoară care e fff supărată că nu e cerută de soție de către mărețul domn, ceea ce prepuiesc că este o alegorie la soțiile simbolice ale domnului Simion, despre care nu știm exact care, ce și pe unde e, că una a fost la nuntă, alta e gravidă de vreo doi ani, dar George e tot heterosexual.

Știți ce nu știu eu? De ce toată lumea care va citi acest text e convinsă că Simion e un clovn penibil, dar simultan știe că majoritatea românilor va pune botul la genul acesta de circ. De ce? Credeți că suntem o bulă de oameni care înțeleg chestii și restul sunt inculți și needucați?

De discutat. Între timp…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.