Știți care cred eu că e cea mai mare sursă depagube pentru hypermarketuri? Ați zice că hoții, copiii, distrugerile din depozit, alimentele perisabile, legumele, florile, chestii de astea. Dar nu.

Cred, cu sinceritate, că cele mai mari pagube sunt aduse de haitele de pensionari care mănâncă, fără nicio jenă, în timp ce sunt la cumpărături.

Am stat azi la Carrefour și, timp ce câteva minute, am admirat liotele de pensionari care, fără glumă, mâncau relaxați din rafturile cu fructe, de preferință căpșuni, bomboane și, în general, absolut orice poți mânca și apuca în spațiu deschis. Era un Bobonete care ținea în mână niște smochine și le mânca fără probleme, fără jenă. Practic, tot timpul cât l-am urmărit, omul a mâncat încontinuu.

La raftul de căpșuni ecologice, în timp ce eu puneam în pungă, au venit două panarame de astea pensionare, vorbind între ele:
– Oare căpșunile astea sunt de alea vopsite?
– Nu știu, dragă, hai să verificăm.
Au luat amândouă câte o căpșună gigantică, au halit-o pe nerăsuflate, după care au plecat, scârbite:
– Ce ți-am zis eu, sunt vopsite!
Între noi fie vorba, erau niște căpșuni incredibil de bune.

Și nu, nu vorbim de oameni săraci, sunt îmbrăcați foarte bine, au produse scumpe în coșuri dar, odată cu vârsta, apare și lipsa oricărei inhibiții și toți gândesc La urma urmei, ce o să îmi facă, o să cheme poliția pentru un pensionar? Și uite-așa, probabil zilnic, sute de nesimțiți cu vârsta de aur în buletin, fură fără jenă.

Haide PSD!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.