Am comandat de mâncare de la Sushi Master Titan. Decente la gust, dar ffs, cam asta e dimensiunea.

Cand am citit ca sunt 64 de bucati in porție , am zis ca o sa hranesc tot cartierul. Doar ca nu.
Si este prima susherie din viata mea unde pe bucatile de sushi din mijlocul grupului se pune doar o bucatica de carne deasupra, nu se cuprinde bucata, in rest orez.
E degringolada in piata mancarii, peste tot sunt reduceri de costuri exact acolo unde nu ar trebui.

Nu știu la ce se așteaptă oamenii care dețin aceste cantine, ei chiar cred că rezerva de fraieri care dau banii o singură dată este infinită? Adică ok, înțeleg, e ca la plajă, a cumpărat acum, țeapă, ura și la gară. Dar aici e un business care, teoretic, ar trebui să supraviețuiască mai sus de 15 septembrie.

Asta e.
Mai comand? No fkng way. O să continui să îi menționez aici pe cei care distrug reputația HORECA, nu de alta, dar la viitoarele plângeri despre cum vai, horeca nu își mai revine, să pot veni cu linkuri documentate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

47 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    zafuc?!!! astia sunt pusi pe
    hit’n’run. Cand nu mai cumpara nimeni, fac o rebranduire…
    Azi am facut “pulled pork”. Data viitoare imi fac singur chiflele.

  2. #4

    Dureros e ca, raportat la nivelul investitiei, costul materiei prime e nesemnificativ. Am fost sa mananc cu seful meu, in pauza de masa, in salopete si murdari(lucrez in constructii), la o ghereta cu mancare chinezeasca. Am comandat piept de rata cu orez. Seful meu i-a zis vanzatorului sa se gandeasca ca suntem muncitori si ca ne e foame. Fara sa tarifeze extra, ne-a pus in fata, pe langa portiile normale comandate, inca un platou cu cel putin o jumatate de kg de orez. Alta data, la un restaurant unde mergeam saptamanal, am comandat friptura de porc cu sos de ciuperci. A venit chelnerul si s-a scuzat ca nu-mi mai poate onora comanda, dar ca imi poate oferi friptura de vita (care costa aproape dublu) sau orice altceva doresc eu din meniu, la acelasi pret. Compar asta cu Romania unde platesc extra painea, ardeiul iute sau smantana. Si nu e vorba neaparat de cativa lei in plus, cat despre sentimentul ala de japca, de prosteala pe fata. Inca nu am intalnit in Germania restaurant care sa afiseze pe meniu pretul portiilor pe suta de grame. Daca sunt, rog pe cineva sa ma corecteze, vreau sa fac o vizita. Si era sa uit, de regula, la intrarea in restaurant este un avizier cu meniul si preturile, doar asa, sa stii la ce sa te astepti.

    • #5

      Asta cu pretul produsului pe suta de grame este cea mai mare porcarie. Noroc ca a cam disparut si in Romania, nu prea am mai vazut restaurante care sa faca asa ceva.

    • #6

      In Romania am patit, la sfarsit de iunie. Am cumparat iahnie de fasole la pret de somon afumat. Si nu in centrul Vienei, ci la vreo 30 de km de Timisoara, intr-un catun. Ah, si am fost serviti in farfurii de plastic si am mancat cu tacamuri de plastic, senzational. Mi-a fost teama sa mai cer paine. Pacat de investitie, putea sa iasa ceva frumos

    • #7

      Iahnie de fasole vanduta la 100 de grame? Spune-ne si noua localul, ca sa putem sa il ocolim.

    • #8

      @Andrei G – Domeniile Murani. 8 lei era fasolea, parca. In fine, 2 adulti si 3 copii, cu tot cu bauturi, 278 de lei. Trebuie sa mentionez ca iti arata intai portiile si, daca ziceai ca sunt ok, abia atunci le cantarea si le batea pe casa.

  3. #9

    Chiar foarte mici portiile adica deja este bataie de joc.

  4. #10

    După numele “restaurantului” suna a teapa, nu trebuie sa fii foarte inteligent

    • #11

      Cred ca te grabesti cu afirmatia ca e clar “teapa”. Sunt o retea destul de mare.
      Din pacate cand intervine romanul se alege praful de orice standarde.

    • #12

      Sunt moldoveni de peste Prut.

    • #13

      @Romano, de ce spui ca “atunci cand intervine romanul se alege praful” ? Sushi Master sunt un lant international sau ceva de genul asta?

    • #14

      @Andrei G asa apare pe sushimaster.ro/about/
      Astăzi Sushi Master este o rețea dinamică alcătuită din mai mult de 330 de locații aflate în 13 țări

  5. #15

    Îți dai seama că dacă ai fi comandat “ciorbă de burtă” primeai doar zeama, pentru că burtă (cât de mică) are oricine?!

  6. #16

    la Brasov sunt ok, dar na, capitala.

  7. #17

    Am ajuns sa imi gatesc singur mai des tocmai din cauza acestor romanisme. Constat ca si la KFC totul este mic , foarte mic si putin , probabil se gandesc la silueta noastra.Cred ca multi vor da faliment din cauza acestor smechereli cu portii microscopice.Acum retelele sociale sunt nemiloase si te pot ridica sau te pot ingropa foarte fain si usor.
    Nu , romanul nu este bun la facut afaceri in stil HORECA ca arabul sau evreul sau grecul sau turcul sau alte natii.Noi suntem doar pe smecherit, furat, fraierit clientul si daca se poate o imbogatire rapida ca se ne luam masina mare, vila mare si cam asta este tot, nici o viziune de viitor.

  8. #18

    Te felicit pentru inițiativa de a scoate in evidentă marsevia Horeca !peste tot serviciile sunt de tot rahatul

  9. #20

    un picoff topic legat de comisioane si livrari:
    Din cand in cand am pofta de niste paste anume din AFI de la Rigatoni (funghi porcini speak cu tagliatele cu spanac). Costa 72 lei 2 portii.
    Am comandat prin Tazz, 98 de lei cu “transport gratuit” ca am Genius. Asta e, pofta costa, mi-am asumat.
    Dar wtf, mi se pare totusi ca se depaseste limita bunului simt cu diferenta asta de pret.

    • #21

      Firmele care livreaza mancare au un comision care se invarte in jurul a 30% din valoarea comenzii. Unele restaurante aleg sa suporte acest comision si sa-si asume ca vor incasa mai putin, iar altele opteaza pentru a creste pretul produselor astfel incat la ei sa ajunga la fel de multi bani.

      Acum ca 30% este mult sau putin, parerile sunt impartite. La tine s-a justificat diferenta de 26 de lei pentru confortul de a primi mancarea direct acasa?

    • #22

      sincer, prefer sa ma lupt un pic cu traficul de iuliu maniu decat sa platesc diferenta, dar asta doar din principiu, nu ca as iesi mai ieftin, ca nu am calculat.
      Noroc ca mai mult de o data pe luna nu am pofta.

    • #23

      Deh, obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Cu 100 de lei si putin efort faceai paste sa maninci 3 zile, ca nu e munca precum la sarmale…

  10. #24

    Aş vrea să mă întorc în trecut, prin 97-98, şi să aduc un Bigmec de atunci special să-i facă Arhi o poză lângă cel din prezent. Sincer, aţi fi şocaţi, majoritatea.

    • #25

      Socati in bine sau in rau?

    • #26

      De ce ? Cuprindea mancare?

    • #27

      @Alex88 imi amintesc eu… am cumparat de 2 ori in 10 ani… prin comparatie acum portiile sunt megadecente.

    • #28

      @Alex88, nu sunt foarte convins ca era o diferenta prea de dimensiune. Imi aduc aminte ca prin clasa a 6-a sau a 7-a am fost cu 2 colegi la McDonald’s. Si am mancat toti 3 fara probleme meniul BigMac + cate o placinta.

    • #29

      Sunteti voi carcotasi, in 97-98 aveati si mainile mai mici !

    • #30

      In 2000 lucram pentru McDonalds. Un meniu Big Mac mancat la 10 dimineata ma tinea toata ziua, munca fizica. Ca dimensiuni, tin minte ca era mai mare ca o rola de scotch pentru ambalat, si in latime si in grosime. Trebuia tinut cu doua maini si dura vreo 20 de minute sa il termin.
      Nefiind defel cosumator, am fost socat anul trecut sa vad palmuta de chifla cu carne in care s-a transformat. A intrat la apa sau ceva?
      Si nu e doar Big Mac-ul. Toti burgerii au devenit niste chestii mici si sinistre, sandwich-ul e cat un tender mic, celebrii cartofi s-au scofalcit de tot, salata vine acum intr-un castronel etc.
      La fel si KFC, au micsorat cantitatea de carne pana in pragul extinctiei si in schimb primesti acum ditamai coaja de faina prajita. Si tot sunt la jumate fata de ce stiam eu

    • #31

      @Ensi, cate kg in plus ai acum fata de anii 2000?

    • #32

      @Andrei G, noi astia mai atletici de pe acest blog am tot explicat de-a lungul timpului ca daca te ingrasi, nu este neaparat pentru ca mananci mai mult ci datorita modificarii stilului de viata. Si nu, metabolismul nu scade cu varsta decat daca pierzi greutate datorita scaderii masei musculare fara sa pui altceva in loc, nu daca adaugi (indiferent ca e muschi sau sunculita). Asta asa, ca ai tras repede o concluzie. De fapt mananc cam jumatate acum, cand fac munca sedentara, si infinit mai sanatos decat pe vremea McD. Oricum am poate, 20kg in plus, doar ca sunt mult mai pufos decat atunci.
      De exemplu, eu nu pot termina la o masa, un burger real.
      Dar hai sa comparam altfel: in 2000 Romania un BigMac era mai mare ca un Wooper si avea intre 960 si 1200 kcal. Astazi are 540. Un Wooper are 730. Crezi ca e de la salata? Sau mi-au crescut mainile?
      Si subliniez Romania pentru ca inca de la primul restaurant deschis in 1995, strategia a fost sa faca portiile mari si satioase, pastrand pretul mic ca sa fure clientela restaurantelor de la acea vreme. Daca iti duceai prietena la Mac la Unirii erai un mic rege.
      Oricum, pentru ca imi place sa aduc si argumente, hai sa vedem de aici de la prietenul nostru gugal:
      www.mirror.co.uk/money/mcdonalds-denies-shrunk-size-tiny-21565403
      Fa-ti o poza si compara cu poza din articol – acesta este produsul pe care il consumam acum 20 de ani.
      Sau aici:
      findanyanswer.com/has-the-size-of-a-big-mac-changed-over-the-years#:~:text=What%20size%20is%20a%20Big%20Mac%3F%20The%20Big,onions%2C%20served%20in%20a%20three-part%20sesame%20seed%20bun.

    • #33

      @Ensi, poate ca ai dreptate si in Romania BigMac-ul era mai mare decat oriunde in lume, dar cu siguranta nu avea 1200 de calorii. Adevarul este ca eram destul de mic in perioada despre care vorbesti tu si nu am mancat foarte des la McDonalds’s.
      Dar stiu cu siguranta ca am mancat fara probleme un meniu BigMac. La cele 45 de kg pe care le aveam eu atunci, nu stiu daca as fi putut sa mananc asa usor peste 2000 de calorii (daca adaugi cartofii, sucul si desertul).

      PS: nu va mai mintiti singuri in legatura cu cresterea in greutate. Cu siguranta si viata sedentara are un aport important, dar majoritatea mancam mai mult decat acum 20 de ani. Peste tot portiile sunt mai mari, mancarea contine mai mult zahar (automat mai multe calorii), etc.

    • #34

      @Ensi – “Ca dimensiuni, tin minte ca era mai mare ca o rola de scotch pentru ambalat, si in latime si in grosime. Trebuia tinut cu doua maini …” Exact. Plus, era imposibil sa il mananci fara sa te manjesti sau sa cada ingrediente din el. Urias in comparatie cu cel actual.

  11. #35

    Tot ne faci pofta de sushi… Recomanda-ne si un restaurant bun in materie de sushi pe langa mizeriile astea, ca acusi se face ora de pranz, ms, pwp.

    • #36

      sushi terra, dar si aia au micsorat portiile

    • #37

      sushi terra s-a dus unde se duc toate cand se duc.
      ceva bun si cu livrare in special e sushi de la tineretului, Zensushi take away. de departe cel mai misto.

    • #38

      Puteti sa testati si Japanos. Nu sunt la fel de buni ca cei de la Sushi Terra, dar preturile sunt ceva mai mici.

    • #39

      Multumesc tuturor! O sa incerc Zensushi pentru ca ma revolta faptul ca au micsorat portiile. Japanos am incercat, e destul de okish, sper sa nu micsoreze si ei portiile ahahahaha.

    • #40

      Recomand si Sushi Garden pe langa Tineretului. Raport pret/calitate/portii e bun, am tot comandat de la ei in pandemie si am fost si la fata locului. Supele sunt iarasi bune.

    • #41

      Zensushi Dorobanti – cel mai ok pentru subsemnatu’ din tot ceea ce am incercat in Bucuresti. Kanpai, imediat dupa.

    • #42

      Godai și atât. Restul sunt așa sa zici că au sushi. Recomand de la ei și Ramenul.

  12. #43

    Cum fac sushi alea asa mici, sub microscop?

    • #44

      S-au reprofilat mesterii de prin ceasornicării de cind cu gadgeturile astea chinezesti…

  13. #45

    Taman ma intorsei din mamaia. Plecat ieri pe la 3 dupa masa, stat o noapte si revenit inapoi in buc acu douaj da minute. Drumu brici. 2 ore ieri. 2 ore azi. Ieri cand io ma duceam spre mare, era o coada pe sensu alalalt, pret de vreo 20 km. Dupa fetesti spre constanta. Jale era. Ceva accident.
    Boon. Revenind. Horeca. Am stat la acelasi hotel la care stau de obicei. 470 camera/noapte. Mult? Da, e mult. Da’ macar e curat, e cu mic dejun inclus, mic dejun bun si imbelsugat, ca sa zic asa. Are spa. O piscina interioara etc. Splendid se numeste. 4 stele, pa malu lacului. Ce e prost…..cred ca nu primeste cu copchii. E ceva 16+,si nu va ganditi la prostii.
    Dincolo de asta am spart peste 10 mil in 24 ore. M-am crucit si io. Ca n-am facut nici o aroganta. Doar preturi mari. Nejustificat de mari ptr un kkt de statiune ca mamaia. Personal n-as fi calcat acolo, dar circumstantele au fost de asa natura….
    Si avem asa: benzina, plm ceva gen 30 l. Pana-n 200 lei sa zic. Mancat la 2 terase pe care le stiam. Stiam marimea portiilor. Ba baeti, pizza vizibil mai mica, iar restu…..plm am luat ficatei in sos de vin si pomana porcului cu mamaliguta. 3 ficatei si 4 bucatele se carne la pomana. Pana si mamaliga un kkt de cub de 5×5 cm. Puneti in plm mamaliga mai multa sarakilor, ca e 1 leu punga de malai, futu-va-n gura de calici. Deci o pizza, ficateii aia lesinati, fantomele de pomana porcului, o limonada si 3 beri, zbang 180 lei. Fara spaga.
    Asta ieri seara. Azi la pranz am schimbat terasa. O pizza, 2 beri, 2 cafele apa chioara si-o limonada, zbang 120. Pizza, cam la 75% marime, din cum o stiam din anii trecuti.
    Apoi o inghetata. D-aia artigianale. 5 bulgari mari, 65 lei. Ba da buna. Buna rau. Era ceva gen 8 lei/100 grame. Mai bine mananci d-asta ca te saturi mai bine si iesi mai ieftin. Era practic un castron de inghetata.
    Azi sezolnguri. 2 bucati, 70 lei din scurt. Apoi o apa la un market, 5 lei. Un suc la altu 6 lei. Si tot asa cu apica si sucutu de vreo 3-4 ori. S-a adunat.
    Sint locuri unde am fost si toate astea costa poate dublu. Dar nu mi-a parut rau. Ptr ca atmosfera, priveliste, chestii. Am dat 12 euro p-o apa la juma de l, in gibraltar, da sa moara masa daca m-am ofticat. Am dat 10 euro p-o bere undeva in grecia. La fel, nici un regret. Si multe alte cheltuieli d-asta absurde sa le zic. Da fara regrete.
    Ba, da ptr 24 ore in mizeria numita mamaia, m-am simtit efectiv jecmanit.
    P. S noroc ca parcarea a fost moca la hotel ca altfel mai decartam pe putin inca 50 lei.
    P. S plaja mare, dar tare. Au batatorit nisipu ala de zici ca e drum forestier. S-a dus pulii nisipu ala fin si moale. Plus scoici care te jeneaza la mers. Nu e moft. O gramada de copchii se vaitau cand mergeau. Si multa lume cu cipici d-aia de apa. Ceea ce inainte nu vedeai. Sezlonguri daca vrei, iti pun baietii in buza apei. Vrajeala ce zic astia la stiri, ca sezlongurile sint departe de apa. Sint si departe si aproape. Pe alese. In schimb plaja mare inseamna ca e mai aerisit. Nu mai stai unu-n curu altuia.
    Nelipsitele ciori pe plaja cu porumb fiert, covrigi, namol si alte kkturi. Cosuri de gunoi fara pungi in ele. Si tarani care aruncau sticle de bere in cos unele peste altele. Astea se spargeau si ieseau pe nisip printre ochiurile cosului. Tarani ba baeti. Aceiasi cocalari. Aceiasi atmosfera de kkt. Aceleasi mucuri de tigari in nisipu ala mizer.
    Mamaia 2021.

    • #47

      Bun, tu ai mancat in Mamaia, depre care s-a tot vorbit si se va tot vorbi pana la sfarsitul sezonului si peste.
      Bai, eu mai imi iau mancare in Constanta de la un fel de impinge tava, Q’s inn se numeste. Pentru ca mi-e lene sa iau tot timpul malai si sa-mi fac eu mamaliga, mai iau mamaliga gata facuta si mi-o fac la cuptor, un fel de bulz sa zicem.
      Am facut chestia asta si anul asta. Am luat o pirtie iar pretul m-a surprins neplacut sa spunem. De curiozitate, ma-am uitat sa vad pretul la kilogramul de mamaliga. 14 lei. 14 fucking lei. Un kilogram de mamaliga.
      Alta chestie. Fetitei mele ii plac foarte mult chiftelutele de pui pe care le fac astia. 7 chifetlute si 200 g piure cartofi 22,4 lei. La, practic, o cantina. 200 de metri mai incolo, la un restaurant cu specific grecesc, nu ceva sofisticat, foarte decent, un meniu suvlaki 26 lei.