Mă uitam la filmulețul ăsta, în care Greta își trăiește viața la maximum și mă gândeam la ceva.

Trecând peste toată idioțenia cu blocatul străzilor în fața salvărilor, ca să înțelegem cât de urgent este totul, aruncatul cu supă de roșii peste Mona Lisa lui DaVinci, legatul de lanțuri de diverse obiective și tot restul, de fapt, mesajul ăsta cu TREBUIE SĂ SALVĂM PLANETA este idiotic by default.

Pentru că planetei i se rupe de noi în cel mai mare fel. La scala existențială a planetei, civilizația umană efectiv nu poate fi reprezentată pe vreun grafic, existența ei este prea puțin întinsă în timp. Nici măcar raportat la existența vieții. Gândiți-vă că Stegozaurul era deja extinct de 80 de MILIOANE de ani, când a apărut Tyranozaurul. Care a existat acum 68 de milioane de ani. A existat o perioadă, în dezvoltarea omenirii, de circa 300 de milioane de ani, când nu existau bacterii capabile să proceseze lemnul. Așa că, dacă un copac cădea, rămânea acolo. Pur și simplu. 300 DE FKN MILIOANE DE ANI. Până când a apărut o asemenea bacterie (btw, de aia avem cărbune).

Întreaga evoluție umană poate fi măsurată undeva la spre 2 milioane de ani. Suntem, în cel mai pur mod, ca un coș pe buca unui mamut (dispăruți acum 10 000 de ani). Nimănui nu o să îi pese de noi, dacă dispărem. Nici naturii, nici planetei. Nu există determinism. Natura va continua să existe și când noi ne vom fi distrus. E imposibil să transformăm TOATĂ planeta în sticlă. Undeva, o bucățică de verde va rămâne. Și, de la bucățica aia, totul se va relua, așa cum s-a tot întâmplat.

Și chiar dacă ne-am elimina, transformând Terra în sticlă nucleară, Terra va continua să existe, sub formă de sticlă. La fel de fără sens ca și până acum.
Nu salvăm planeta de nimeni. Trebuie să ne salvăm, pe noi, de noi înșine. Acesta ar trebui să fie mesajul. Că ne ucidem singuri, dar, pentru un moment minunat în timp, am creat profit pentru acționari.

Din păcate, nu ai cu cine, pentru că umanitatea este la nivelul Cineva ar trebui să facă ceva! Și acel cineva interzice paiele de plastic. Așa că bem din paie de carton. Învelite în plastic. Din recipiente de plastic, învelite și ele în plastic. După care ne plângem de existența microplasticului.

Doom society.

Later edit: Observ, din comentariile șterse, că articolul s-a trezit a fi un motiv de a ieși la suprafață cretinii cu Nu există încălzire globală. Niște UE nu vreți voi, sictir înapoi în groapa de unde ați venit?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.