Cea mai răspândită stupizenie printre şoferii români şi nu numai, este că purtarea unui kit hands free este o profundă dovadă de lamereală, iar şoferul adevărat este cel ce stă cu un telefon la ureche, cu unul dă un e-mail, iar la al 3 lea scrie un sms. În timp ce conduce, făcând un viraj la stânga într-o intersecţie aglomerată, eventual. 

Pe lângă asta, eşti la fel de lame dacă îndrăzneşti să te dai jos din maşină cu handsfree-ul în ureche.  HĂHĂHĂHĂ, UITE ȘI LA ĂLA, HĂHĂHĂHĂHĂ, AM CREZUT CĂ E NEBUN ȘI VORBEȘTE SINGUR, SĂRACU`. A, iar să îl foloseşti în mod curent, chiar dacă nu conduci, deja eşti bun de dus la Bagdasar.  Culmea eleganţei la români este să stai cu cărămida la ureche punct. Dacă faci altcumva, eşti lame sau îngâmfat.

Ce contează că dacă eşti în trafic, un handsfree te poate salva de la moarte chiar? Ce dacă costă cât 3 şaorme îndesate de la Dristor? Important este că tu trebuie să arăţi că ai telefon belea şi că îţi permiţi să vorbeşti la el. Desigur, ar fi jenant să amintim de posibilitatea unei amenzi pentru vorbit la telefon. Am bani să o plătesc, bă!

Având în vedere că săptămâna trecută am virat stânga într-un tramvai, datorită faptului că eram foarte ocupat să îmi ţin telefonul la ureche, mi-am luat bluetooth, mai exact un frumos Plantronics Voyager Pro, care îşi face treaba minunat, se poate lega la 2 telefoane şi, ce e mai important, îmi păstrează sănătatea intactă. Bine, din specificaţiile căutate de mine pe net, poate trimite şi emailuri, dar asta deja e ceva secundar. Desigur, acesta este un produs premium, dar există si alte modele mai accesibile, disponibile cu o reducere de pret consistenta.

Germanos a lansat campania „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini” cu scopul de a convinge cât mai mulţi români să folosească un kit ‚hands free’ în trafic. Mai multe detalii, în Grupul Şoferilor cu Handsfree.

Din 14 iunie, Grupul Şoferilor cu Handsfree lansează pe Facebook concursul „Cine este şofer responsabil în trafic, nu ia amendă”, prin care caută să demonstreze că membrii săi ştiu să se descurce. Postează pe peretele Facebook al Grupului Şoferilor cu Handsfree o scurtă poveste despre cea mai ieşită din comun experienţă pe care ai avut-o la volan (se exclud răpirile de către extratereştri). Ai timp la dispoziţie până pe 17 iunie, când decidem care sunt cele mai neobişnuite cinci povestiri, pe care Germanos le va premia cu câte un kit hands free de la Plantronics. Scrie şi poţi vorbi la telefon când conduci, fără să rişti vreo amendă.