De cand am smart phone, am zis sa imi iau si o cartela cu optiune de mobil. Cosmote, cartela folosita de mine, fiind inca in epoca de piatra si oferind doar GPRS de 2 lei, la pretul de 1 euro pe mega, clar nu este o optiune. Asa ca am avut de ales intre Vodafone si Orange. Sapphire-ul meu, din cate se pare, nu are setari pentru optiunea de internet de pe cartela Vodafone, so, a mai ramas Orange.

Toate bune si frumoase, pana azi, cand mi-a expirat luna de credit. Bine, nu comentez faptul ca nu m-au anuntat ca expira, asa cum face de exemplu cosmote, cu 3 zile inainte. Nu m-au anuntat deloc, pentru ca astfel am consumat din creditul care mai era pe cartela, desigur la pretul de 80 de eurocenti pe mega.

Bun, si reincarc dimineata cu 7 euro, de pe activare.ro (super serviciu, reclama moka, dar merita fiecare cent dat), apelez *100# si dau sa activez extraoptiunea din nou. Sistemul ma informeaza ca deja am activata extraoptiunea de internet, deci din punctul meu de vedere, problema era rezolvata. Asa ca azi, in timpul filmarilor, m-am dat toata ziua pe netul de pe telefon. La ora 4 dupa masa, mesaj. Mai aveti 24 de centi pe cartela si va deveni inutilizabila. (Daca nu stiati, indiferent cand ai incarcat o cartela orange, daca ramai fara creditul necesar unui apel, cartela devine inutilizabila, adica nu mai poti sa iti folosesti extraoptiunile de exemplu, care sunt deja platite).

Normal, ma enervez. Cum adica am 24 de centi, cand eu ar trebui sa am extraoptiune activa de internet, telefoane nu am dat, deci what?
Aplelez *133# si vine raspunsul. Nu aveti activata nici o extraoptiune de internet. In continuare, la incercarea de a activa asa ceva, raspunsul este ca extraoptiunile sunt activate.
SI ATAT.

Practic astazi am chetuit 6 Euro pe internetul de la Orange, fiind pacalit de sistemul lor informatic. Si cand te gandesti ca eram APROAPE convins sa trec si pe apeluri de voce pe ei, din cauza ca nu pot folosi transfer de date pe COSMOTE si nu imi place sa umblu cu 2 telefoane la mine.

Din fericire, decizia a venit fara probleme.
Iar cartela mea de Orange arata acum asa:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.