Doamnelor…

Dintotdeauna am crezut că faza asta cu Vai, nu pot deschide borcanul cu murături e o fiță feminină făcută să îți dea importanță, ca bărbat, gen Oh, ce puternic ești, aduci mastodontul acasă. După care am aflat că, de fapt, nu, majoritatea femeilor habar nu au cum să desfacă un borcan de murături.

Doamnelor, capacele borcanelor nu se deschid din cauză că, atunci când sunt preparate, trec printr-o baie de abur cald (sau apă) și, după strângere, aerul din interior este eliminat. Prin urmare, capacele sunt ținute în loc de un vid de aer.

Ca să le desfaceți simplu, aveți două modalități. Prima, care necesită un pic mai multă forță, este să vă puneți ambele mânuțe în jurul borcanului, ca și cum ați ține ceva prețios în ele, cu podurile palmelor pe capac, orientate unul spre celălalt. Când simțiți că aveți priza cea mai bună, strângeți puternic. În mod normal, capacul se va ovaliza puțin, va lăsa să intre aer și se va deschide fără probleme.

Cealaltă metodă este cea pe care o foloseau bunicile noastre, vârful unui cuțit băgat pe lângă capac, între gâtul borcanului și capac, după care ușor torsionat. La fel, se va crea o deschizătură pe unde intră aerul și capacul se deschide fff ușor.

În ultimă instanță, dacă vă grăbiți și știți că nu mai refolosiți ce e în acel borcan, puteți înțepa, pur și simplu, capacul, cu aceleași rezultate ca mai sus.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.