Am trecut peste tot scandalul cu Sam Altman și Open Ai destul de ușor. A revenit puțin interesul când au anunțat că Altman e iarăși la ei. Sincer să fiu, dintotdeauna am crezut că scandalul din jurul ChatGPT e o formă de marketing, menită a atrage atenția asupra produsului și de a crește veniturile. Sigur, între timp am mai citit pe tema asta, am aflat care este schema organizațională din spate și, pe lângă ce presupune existența OpenAI, am aflat motivul pentru care a fost înființat.

Dar, pe zi ce trece și pe ce citesc mai mult, începe să mi se cuibărească în suflet o stare de neliniște ciudată. Sigur, nu o să o verbalizez, nu suntem în locul potrivit, aici suntem pe un blog de nivel mediu, unde, majoritar, se discută bârfe și prostii, nu cred că am un public care să reacționeze la astfel de stimuli. Nu o zic malevolent, dimpotrivă, eu am creat singur acest mediu, eu am adus publicul, practic e propriul meu OpenAI. Zic doar că nu suntem la nivelul de a discuta știința și implicațiile sale decât, cel mult, la nivel de bârfă.

Dar v-aș ruga, pe cei interesați, să citiți articolul ăsta. Să îl luați cu un dram de sare, desigur, dar e interesant.

PS: Am încercat să îi dau lui ChatGPT sa mi-l traducă, pentru cei ce nu știu engleza. Coincidental, refuză, îmi spune că e împotriva politicilor sale de utilizare. Nu ar fi primul articol pe care i-l dau să îl traducă.

dalle generated image

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.