Mai sunt doar 744 de ore până la Crăciun și deja Craiova a câștigat campionatul european de brazi. Așa zice TVR:

1

Și așa arată bradul campion, ca să vedeți cum se face:

2

Dacă v-a cuprins o urmă de mândrie sau deja vă vedeți savurând vin fiert și praz proaspăt, vă amintesc că spiritul craiovean și pesedist n-are cum să nu implice o ciordeală sau lăutărie, pentru că altfel nu se poate.

Brad de Crăciun, Vilnius, 2015:

3


Ce nu zice TVR Craiova e că trofeul vine de la un blog de turism, anume European Best Destinations, blog care publică ce vrei tu dacă le dai bani. Că ai cel mai frumos brad, că la tine în oraș e curat de poți să lingi pe jos și orice căcaturi pe care poți să le folosești ca să faci rost de încă un mandat de primar.

Dacă pe EDB scriu oameni, sunt niște copywriteri netalentați rău de tot, undeva sub nivelul versiunii moca de Chat GPT. O mostră:

4

Nu, nu se lansează Witcher 4, e doar Craiova.


Ca fapt divers, primărizda Craiovei a tocat în 2022 peste €20k pentru promovarea târgului de Crăciun, înainte plătind aceiași oameni să scoată gherla aia cu Craiova, primul loc în topul destinațiilor europene de Paște.

N-am o problemă cu sumele, sunt bani de semințe. Problema e că astea-s ideile, ăștia-s jurnaliștii și ăsta-i IQ-ul majorității. Spune-le din când în când craiovenilor că sunt cei mai buni, mângâie-i la apartenența locală, că ei uită singuri că stau într-un oraș de pe Wish.


Care este problema pentru soluția noastră? Să înființăm Comisia de Evaluare a Brazilor de Crăciun Arhiblog, bineînțeles.

Am numit un corp de control care deja se apleacă cu atenție și îngrijorare asupra problemei, primul pas fiind e dezvoltarea unei metodologii pe care am numit-o „Europa decorată”. Delegațiile de experți urmează să facă vizite inopinate la diverse târguri de Crăciun din Europa pentru a clarifica unde se găsește cel mai frumos brad.

Vă invit să evaluați și voi brazii de Crăciun pe care-i vedeți (dimensiuni, aspect, grad de împodobire, rezonanța la colinde pe scara Fuego), cu toată încrederea că vom trata acest demers cu transparență* și cea mai mare seriozitate*. Un vot pe Patreon este un vot înspre o Europă decorată.

(Acum citiți ultimele trei paragrafe cu vocea lui Iohannis. Mai sunt 744 de ore până la Crăciun, e timp.)

* Costurile operațiunii vor fi secretizate până în 2035, pentru că așa am spus eu e legea.
* Arhiblog este pe primul loc în topurile europene la capitolul seriozitate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.