Dacă ați avut curiozitatea în weekend să vă uitați pe net, ați fi avut surpriza de a vedea o adevărată armată de trolli ruși, asaltănd orice postare care se referă la mizeria de Putin și ce fac ei acum lângă granița Ucrainei. Pur și simplu internetul e sufocat de muncitori ruși, la treabă, care încearcă să prezinte o imagine globală a unui popor care, uite, este prorusia și împotriva NATO.

Se desprind 2 puncte mari, legate de asta. Primul punct, legat de anunțul trompetei lui Putin, cum că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. Evident, au început ilaritățile pe net, cu date exacte, linkuri, fotografii și alte lucruri interesante. Ideea de bază care a fost împinsă este că stai, aia a fost, de fapt, URSS, nu Rusia și că e greșit să crezi că URSS ar fi, de fapt, Rusia. Iar în Crimeea a fost vorba de un referendum clar, unde populația a votat, iar Rusia a venit și și-a securizat granițele, democratic.

Celălalt este, desigur, că Ucraina deține teritorii rusești sfinte și că Rusia are dreptul de a intra acolo și nu e treaba noastră să ne amestecăm, ați văzut ce a pățit Moldova, când s-a amestecat în Transnistria, da?

Am pus niște printscreenuri care mi s-au părut mie haioase, dar îi găsiți peste tot, oriunde. Dacă scrieți ceva, vor veni rapid și la voi, pentru că folosesc sistem de monitorizare media și acoperă totul și orice.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.