Dacă ați avut curiozitatea în weekend să vă uitați pe net, ați fi avut surpriza de a vedea o adevărată armată de trolli ruși, asaltănd orice postare care se referă la mizeria de Putin și ce fac ei acum lângă granița Ucrainei. Pur și simplu internetul e sufocat de muncitori ruși, la treabă, care încearcă să prezinte o imagine globală a unui popor care, uite, este prorusia și împotriva NATO.

Se desprind 2 puncte mari, legate de asta. Primul punct, legat de anunțul trompetei lui Putin, cum că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. Evident, au început ilaritățile pe net, cu date exacte, linkuri, fotografii și alte lucruri interesante. Ideea de bază care a fost împinsă este că stai, aia a fost, de fapt, URSS, nu Rusia și că e greșit să crezi că URSS ar fi, de fapt, Rusia. Iar în Crimeea a fost vorba de un referendum clar, unde populația a votat, iar Rusia a venit și și-a securizat granițele, democratic.

Celălalt este, desigur, că Ucraina deține teritorii rusești sfinte și că Rusia are dreptul de a intra acolo și nu e treaba noastră să ne amestecăm, ați văzut ce a pățit Moldova, când s-a amestecat în Transnistria, da?

Am pus niște printscreenuri care mi s-au părut mie haioase, dar îi găsiți peste tot, oriunde. Dacă scrieți ceva, vor veni rapid și la voi, pentru că folosesc sistem de monitorizare media și acoperă totul și orice.