Prima oară când am avut de-a face cu poliția română era într-o toamnă, pe la sfârșitul anilor 90. Împreună cu niște prieteni deștepți, ne-am gândit să ne distrăm, într-o seară, pe seama călătorilor din autobuzele 311 și 123. Încă erau Ikarusurile alea de culoarea mustarului. Detaliul e irelevant, îmi plăceau cum arătau autobuzele.

Care era distracția? Ne urcam în autobuz, pe la uși diferite și ne jucam de-a controlorii și pasagerul fără bilet. Unul din noi se așeza pe scaun, iar ceilalți veneau și cereau biletul, arătând legitimațiile de paznici sau ce mai lucram noi pe vremurile alea. Normal, ăla nu avea bilet, începea cearta și începeam să ne batem în mașină ca chiorii, cu aruncat pe scaune, printre pasageri, urlete, în fine, tot tacâmul de retarzi din vitan. Ca idee, pe vremea aceea, în vitan nu mergeau taxiurile, te lăsau sus, la ramnicu valcea cu dristor.

Anyway. Problema e că șoferul, sătul de istericalele tâmpiților, a chemat poliția prin stație. Care poliție a blocat mașina la Baba Novac, dar fără să îl anunțe pe șofer. Norocul unora dintre noi, practic, pentru că tipul a deschis toate ușile, moment în care am fugit ca urmărit de Ștefan Bănică când o bătea pe Andreea Marin. Adevăr vă spun vouă, eu nu aleg după mașini și după femei, conformându-mă sfatului dat de tatăl meu. Dar atunci așa de tare am fugit, de simțeam că crapă inima în mine.

Am stat săptămâni întregi terorizat, de fiecare dată când vedeam o mașină de poliție oprind la blocul meu, îmi stătea pulsul și îmi venea să mă ascund sub un preș de la intrare. De fapt, eu voiam să vă descriu ce senzație ai când știi că ai treburi cu poliția. Ca să îi înțelegeți pe oamenii ăia din constanța, care au leșinat când s-au trezit cu percheziții acasă, deoarece polițiștii au confundat suspecții…

Cei doi suspecţi reţinuţi miercuri seară în cazul crimei de la Constanţa au fost eliberaţi, pentru că la audieri poliţiştii şi-au dat seama că au făcut o confuzie. Asta după ce rudele suspecţilor au leşinat şi au avut nevoie de ambulanţă, atunci când la casa lor au avut loc percheziţii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.