Sunt un tip bătrân, acrit și singuratic. Îmi număr prietenii pe degetele de la o mână, iar prietenii apropiați, pe mai puține.
Așa că sunt foarte puțini oamenii cărora le dau telefoane de tip Da, bun și…ce mai faci, ce mai zici, cum ți-e viața sexuală? Practic chestia asta se rezumă la un singur om, care mi-e cel mai vechi prieten, mi-e naș copiilor, a împărțit juma de biscuite cu mine când mi-era foame și acoperiș deasupra capului când mă ploua.

În fine, ideea de fapt era că, deși suntem destul de departe unul de celălalt, ne sunăm minim săptămânal și vorbim tâmpenii. Găsim tot timpul ceva de vorbit, dar nu e nimic de genul dragă, am spart atomul în 2, hai să îți explic teoria relativității extinsă.

După absolut fiecare convorbire de genul ăsta, nevasta mă întreabă, inexorabil, Și, ce mai face xuleasca (xuleasca fiind soția)? Dar copilul? Sunt bine? Copilul ce a mai făcut la școală? Dar xuleasca la muncă? Dar xulescu?

Absolut de fiecare dată eu rămân blocat. Pentru că absolut niciodată nu vorbim despre așa ceva. Și, nevastă-ta ce mai zice, ce mai face? Copilul, bine sănătos? Ce note ia la școală? 10? Bravo, e deștept. La muncă ce ai mai făcut? Aha, bravo.

Tot de fiecare dată, nevasta rămâne blocată că eu nu întreb așa ceva, nu vorbesc așa ceva și în general, nu știu astfel de detalii.
Eu mă întreb, ce or vorbi femeile la telefon între ele, de sunt obișnuite tot timpul să audă detalii de genul ăsta.

Da dragă, să îți zic, deci a venit una nouă în birou, o jigodie nesimțită…apropo, ți-am zis că l-au avansat pe bărbatu-miu? Da dragă, serios, era și timpul că săracul muncește ca un sclav. Și cum îți ziceam de jogodia de la birou, e una înaltă cu ochi albaștri… că veni vorba de albastru, am văzut o rochiță la madonette, ah, mi s-au înfiorat toate alea în mine, vaporoasă, albastră, mă și simțeam în ea liberă, pe malul mării, dezmierdată de …

În fine, vedeți, ca bărbat nu ai cum să ții o linie melodică și un fir logic atât de mult. Automat, după 2 propoziții sau o frază mai lunguță, tot în sex o termini.

Femeile nu vorbesc despre chestii intime la telefon??