Știți probabil că La Cocoșatu sunt cei mai buni mici din București. Nu, cei de la Gil sunt mult sub el, terminați, specialiștilor. Din păcate, ca restaurant, La Cocoșatu e doar o speluncă ordinară.
Cum am aflat? Când a jucat Chelea cu Steaua, iar eu, împreună cu colectivul de la LeBureau, ne-am făcut rezervări, cu 3 zile înainte, special pentru meci.
Știți, venim să vedem meciul, vrem un loc chiar în fața televizorului. Sigur, nu e problemă. Domle, sigur, da, nu vrem să ne trezim în vreun colț. Nici o problemă, sunteți primii care au rezervare.
Rezultatul?
Undeva la vreo 20 de metri în dreapta unui amărât de LCD de 82. Doamnă, am făcut rezervare lângă tv, am cerut în mod special. Da, îmi pare rău, cam asta e, e tot ce am, faceți cum doriți și dumneavoastră.
Am rămas la masă, măcar să mâncăm mici și ciorbă de burtă. Niște mese comuniste, cu fețe de masă comuniste și scaune comuniste. Chelnerii mai aveau puțin să ne ceară să le curățăm scamele de pe uniforme, atâta scârbă ce aveau, am comandat salată de murături, care nu a venit, dar a apărut pe nota de plată, iar doamna chelneriță nu reușea să înțeleagă de ce nu vreau să plătesc, plus niște priviri crunte pentru o șpagă de 20 de lei la o notă de 170.
Sfatul caltaboșului gastronomic? Mergeți și luați-vă mici la botul calului sau la pachet. Dar nu călcați în restaurant, că e jalnic.
________________________________________________________________
În schimb, ca recomandare, restaurantul Vulturul de pe Iuliu Maniu, prima la dreapta după OMW-ul de dinainte de Metro. Mâncarea fabuloasă, tuslamaua de vis, șnițelul de vițel e uriaș și senzațional de bun, chelnerii se mișca fantastic de bine, repede și de serviabil, prețuri ca la mă-sa acasă.
De mers și de conspectat. Măcar tuslamaua aia, care te ucide de ce bună este…
NOU
Eu am incercat tuslama intr-un singur loc, in mod repetat, si mi-a placut la nebunie, la Anatolia.
NOU
Dupa ce s-a omorat patronul s-a ales praful de local …
NOU
macar pastreaza reteta.micilor si nu fac ca pe dealul negru
NOU
Parca nu patronul a venit cu reteta… era un mosulica ce inca mai traieste si presteaza in continuare(parca de la el si numele de cocosatu)
Mor de foameee, am mancat neregulamentar de putin pentru o zi de duminica (doar 5 copanele si juma de kg de cartofi parjiti acum 4 ore)
NOU
Aia la Dedulesti au dublat cantitatea de bicarbonat. Au facut micul cat ștremeleagul congolez.
NOU
Sunt din Valcea, si asta cu micii de pe Dealu Negru era mega combinatie pe vremea cand eram copil. Tata se ducea pana acolo sa ia mici la pachet pentru acasa, gen, mici de Dedulesti, bai, ce stii tu? Ori ne-am schimbat noi gusturile, ori nimic nu e forever. Acum e o tiganie/mizerie/cocalareala acolo ca nu mai are nici un rost sa cobori din masina, gen! Si de fapt, se mai mananca mici, gen, pe bune? N-ati auzit de rucola? :)))
NOU
@alexandru
Vezi că trebuie să apară pițipoanca satului să te învețe că nu se bagă carbohidrați și proteine în același timp. Mai bine urzici și coajă de copac.
NOU
Tu esti acelasi Nelutu pe care-l pupa Roxi la mine pe blog?
NOU
sandu: mananc destul de mult dar nu se pune mare lucru pe mine:). M-am chinuit juma de an sa ajung de la 70 la 77kg. Pe langa copanelele alea mai bag si niste legume, un mar dimineata, un pahar cu lapte etc.
NOU
@DaniCorban: Acelasi Nelutu. Imi place la tine pe blog, vad ca se lasa cu inimi frante! 🙂
NOU
@Sandu, esti usor idiot. Daca iti mananci proteinele cu salata si la final carbo,organismul o sa refuze sa creasca glicemia din sange si nu te ingrasi. 🙂
NOU
@Roxi
Ce legătură are pițipoanca satului cu tine? Oh, wait… ți-am zis să-i faci mari că o să compenseze (te-ai prins, cred, unde).
NOU
@Sandu. Oh, wait. Iar esti idiot ! Eu scrisesem niste reguli de nutritie,numai pentru cei care vor, nu am obligat pe nimeni sa le urmeze sau sa faca ca mine. Tot eu scrisesem de urzici si eu sunt persoana careia ai tot timpul sa ii reprosezi ceva.
Avand in vedere ca citisei deja postul asta si ca a inceput sa fie relativ vechi,ba mai mult,lasasei si un comentariu rautacios ”la adresa nimanui” , ce ai cautat pe el? Iti spun eu ce ai cautat, reactia mea la atacul tau direct.Acum vii si te lamentezi ca nu era despre mine. Esti fericit ca te-am bagat in seama ? Sa stii ca am facut-o pentru ca in alt post te-am ignorat cu gratie..si vad ca insisti.
Ti-am inteles punctul de vedere 🙂 Sunt pitipoanca si sunt proasta si ma dau si mare nutritionista. Acum poti sa ma lasi in pace. Numai bine !
NOU
@Roxi
Ești la categoria Douchey & Pretentious. Cu timpul ai să pricepi una-alta.
NOU
Eu v-am zis ca sunt niste scarbe, de acum o saptamana. Am mancat la ei doar de nevoie. Placere nu mi-a facut. Chelnerii aia parca sunt rupti din alta dimensiune. Sunt toti numai cu sange albastru. Au impresia ca imi fac un favor daca imi aduc mancare. Probabil vor sa le pup si mana dupa masa. ” Ne pare rau..nu servim mici fara garnitura” Unde dracu or fi invatat asa ceva??
NOU
No, deja m-ai facut curioasa ce e tuslamaua…si cum/cu ce se mananca 🙂
Subscriu la ce ziceai de La Cocosatu. Cat am stat in Bucu eram curioasa sa degust faimosii mici (pan’ la Cluuuj s-o auzit de ei). Si m-o mancat sa merg sa-i dau gata acolo la restaurant. Iooooi mare greseala! Oribil restaurant…
NOU
e un fel de ciorba de burta, dar ca o tocana
NOU
Din vacă sau cal.
NOU
Din carne dă cal cu coarne.
Un fel dă inorog, ceva.
NOU
Mie nu-mi plac locatiile acestea scumpe, le prefer pe cele din Regie. Bune si ieftine, iar chelnerii nu au mari pretentii fiind de obicei studenti.
NOU
Ultima oara am fost ‘La Cocosatu’ cand inca nu se spanzurase patronul, si am avut aceeasi impresie, de local comunist, sordid, ieftin, gretos…aceeasi chelneri sictiriti care parca imi faceau o favoare ca ma lasau sa stau la masa…si niste preturi pe meniu, frate, care pur si simplu nu se potriveau cu locul…m-am ridicat si am plecat fara sa comand…am suportat privirile zeflemitoare ale chelnerilor in drum spre iesire…si n-am mai calcat pe acolo. Punct. Altfel, cea mai tare faza mi s-a intamplat la ”Sura Dacilor’ (sau sura hotilor) din Poiana Ma-sii din Brasov, unde am cerut o ciorba si mi-au zis ca daca nu iau si felul 2,nu merge. Sorry, am plecat si de acolo fara sa comand.
NOU
mie imi place ca pe unde merg daca las si io un ceva mai mult peste nota de plata, la urmatoarea vizita ma primesc cu “buna ziua, cu ce va servim?”.
daca nu las sunt primit cu “ceau, ce-ti dau?”
pe măta plina de sudori incalecata la posta mare, bă. hai, viteză!
NOU
La Cocosatu’ nu am stat niciodata sa mananc. Am cumpasrat doar mici la pachet, luati direct de la gratar si fara paine sau mustar de la ei. Intradevar, crasma arata ca o spelunca de cartier…
NOU
Cam de multicel majoritatea stiu ca din “la cocosatu” a ramas doar numele….UAE cei care le calca pragul aunt aceeasi care o faceau si acum 20 de ani , si acum 10 …..sunt vreo 30 de indivizi care se cunosc intre ei de ani….inclusiv cu chelnerii cu care vorbesc ca in familie…..
Cat despre Vulturul…intr-adevar misto….mancam acolo zilnic in 2008 si 2009 , lucram aproape iar economia era in floare si ne permiteam…..de fapt stand in jurul meselor la Vulturul am auzit primele zvonuri de criza….(hai c-am dat-o din una-n alta)..
NOU
Tot de la Vulturul va recomand tochitura de purcel si cele mai bune ever sarmalute in foi de vița. Intr-adevar, mancare buna, servite ca lumea si preturi normale. Si nu, nu lucrez acolo.
NOU
Cand am citit Vulturul, primul gand mi-a fost la Cocosul Rosu, alta locatie ce merita laudata. La Vulturul depinde foarte mult de ce chelner prinzi, unii se misca extrem de eficient, pe cand altii lasa de dorit.
Dar ca si calitate/pret Vulturul e un best of.
NOU
Daca restaurantul e mizerabil ma gandesc cum o fi bucataria unde se prepara micii aia minunati. Cei mai buni mici sunt cei de la Selgros.
NOU
La Vulturul am facut nunta si botezul…recomand si eu restaurantul… e printre cele mai bune din Bucuresti….pacat ca e cam departe de zona in care stau…
NOU
Prietena mea a fost La Cocosatu’ acum 2 saptamani si s-a ales cu o intoxicatie alimentara. D’aia grava.
O saptamana de zile a vomat si a durut-o stomacul, a mers la doctor si i-a dat o gramada de medicamente.
A mancat ceva pui, probabil ca era infestat cu vreo bacterie.
Taica-miu a patit acelasi lucru acum vreo 4 ani.
Ca si concluzie, nu as recomanda restaurantul La Cocosatu nici macar dusmanilor mei. Doar daca vrei sa te doara stomacul si nu stii cum sa faci.
NOU
Am mâncat o singură dată acolo să văd care e treaba cu micii, am fost f dezamăgit. Cartofii reci şi după mici am ragait 2 zile…
NOU
La Cocosatul am fost o singura data – in parcare! Aveam treaba in zona si nu am gasit alt loc de parcare decat la ei. Intr-adevar, arata a spelunca de cartier!
NOU
Acum ai descoperit Vulturul? Sa iei un escalop Napoleon sau snitel Palermo. Plus, ca vine vara, fac o limonada la halba bestiala. Am mancat 1 an, de vreo 3-4 ori pe saptamana acolo si tot timpul a fost perfect. Uneori, pe la pranz nu prea gasesti loc, dar acum ca a plecat Bitdefenderul din zona(si eu o data cu ei 🙁 ), s-a mai eliberat.
NOU
Bună dimineața. Le cer mii de scuze acelora dintre voi care tocmai ați mâncat (ați luat micul dejun probabil), mâncați sau veți mânca… dar am de făcut un anunț extrem de important- M-AM CĂCAT.
NOU
Aur, nu?
NOU
Daca stau sa iti urmaresc comentariile, as zice ca te caci cam des.
Du-te la doctor, Freigedank! Du-te la doctor.
NOU
Radomski:
O dată pe zi e des? Tu cât de des te Caci? La- mine media e de 1 pe zi. DAR mă pot căCa si de două sau Trei ori, depinde. Tu la câte zile te caci?
NOU
Moromescu, aveam În pârnaie un coleg care avea tatuat pe pulă -AUR și pe Capu’ pulii-24 K
:)))
NOU
aurul de 24 de karate e foarte maleabil
NOU
cei mai buni mici din Bucureşti eu i-am găsit la Mircea Măcelaru. cumpăr de la ei şi când plec la munte, să-i pun acolo pe grătar.
NOU
Foarte tare la Vulturu! recomand
NOU
Și eu. Am dus 20 persoane după cununia civilă, mâncarea a fost super și nota foarte decentă, chiar dacă s-a servit a la carte și nu meniu fix.
NOU
Am fost si eu la La Cocosatu acu vreo 3 ani. Atunci am aflat ca ii spune asa dupa cocoasa bucatarului. Curgea sudoara dupa fata lui ceva de speriat. Sa fie ala ingredientul secret? 😀
NOU
Arhi esti de prin sector 6?:D
NOU
neah
NOU
imi place ca esti undercover :))
NOU
Cei mai buni mici i-am mancat in Giurgiu, locanta e destul de naspa, dar micii sunt de nota 10+. Localul e undeva langa Billa, in drumul spre vama, pe dreapta. Recomand! Poate e cineva din zona care stie si numele, eu am mancat de vreo 5-6 ori, de fiecare data cand am trecut prin zona.
NOU
La Tofan se numeste localul!
NOU
Eu nu inteleg un lucru cand e vorba de chelneri. La ce lasati fratilor bacsis daca ospatarii au figuri sau se misca incet. Bacsisul se lasa tocmai atunci cand esti multumit de servicile oferite si proportional cu multumirea ta. Dar observ ca in rromania bacsisul a devenit ceva obligatoriu desi foarte rar beneficiezi de o servire de calitate.
NOU
Pai nenea Arhi, chiar ai dorit matale sa testezi minunatie de chelneri imputiti pe pielea ta?
Cam aceeasi situatie, doar ca eram cu nevasta si parintii si am zis sa-i duc la un mic la astia. De la texte de genul ca la masa asta se sta doar daca comanzi de mincare si pina la scitirul de doi lei afisat de aia.
Si asta nu a fost acum. Ci acum vreo patru ani. Eu le doresc un faliment placut. Ca renumele nu o sa tina mult de foame.
Cit despre Vulturul, il stiu, insa nu m-a atras niciodata, data fiind locatia mai dubioasa. Dar am vazut ca se fac multe evenimente pe acolo.
Rau nu pare a fi.
NOU
drept ca arata ciudat; de fapt “decoratorul” tre’ sa fie regele Kitsch-ului, incepand chiar cu faimosul vultur-de-mare-cu-pestele-n-ghiare. chelnerii sunt romani, deci “cum ti-o fi norocul”. chestia minunata nu e ca se mananca mult, bine si corect la pret; minunat este ca se intampla chestia asta de ani buni!
NOU
Sa o dau asa gen Freigedank: Sa moara sa faca alea-alea, stau in Militari de cand au pus astia taxa de prima inmatriculare in Dubai si a fost nevoie de Arhi sa-mi spuna unde sa ma duc sa mananc. De mii de ori trec pe langa restaurantul ala si stramb din nas, cu prima ocazie intru in el si ii zic ca m-a trimis Arhi.
Am mancat in schimb la o dugheana la 20 de metri mai incolo inspre iesirea din Bucuresti. “Trei castani” ii zice. E la demisol cumva, nici n-apare pe google maps. Nu stiu daca e deschis in mod normal sau doar ptr. evenimente corporate si intruniri de masoni dar mancarea a fost geniala si foarte multa.
NOU
“Restaurantele” care servesc mici sau cartofi prajiti nu sunt restaurante. Implicit, orice pretentie de la ele este naiva si de prisos
NOU
Nu putem avea mari pretentii la un asemenea restaurant. Totusi nu este unul de lux. Chiar si numele lui exprima ceva nu Cocosatu’