Nu am idee cine e doamna Eda Marcus, ființa inocentă din aceste imagini, dar circul prilejuit de Eurovision a fost, anul acesta, mai funny decât de obicei. Practic, România a fost oprită să ofere, complet corect, cele 12 puncte Moldovei, puncte care au plecat, de la organizatori putere, către Ucraina.

Nu mă interesează deloc concursul, în sine. Știm toți două lucruri de bază. Eurovision e o șușanea politică, unde punctele se dau în funcție de vecinătatea geografică sau afinitățile politice, în general 12 puncte ale României merg spre Moldova, cu reciprocitate variabilă și 8 puncte merg spre și dinspre Spania. Țările nordice se votează între ele, doamne ferește să câștige vreuna, câțiva ani, doar acolo se va învârti concursul, țările satelit rusești votează Rusia și tot așa.

Oricum, canțoneta românească a fost de toată jena, ca de obicei, specialiștii români au ignorat preferințele publicului și au trimis un rahat în competiție, făcându-ne, a nu știu câta oară, de râs. Problema este la blocarea acelor notări, fără explicație, lăsând ca toată lumea să speculeze că s-a vrut să iasă Ucraina câștigător, pentru a arăta susținerea tuturor. Doar că nu ar fi fost necesar un astfel de gest, Ucraina chiar are susținerea tuturor, nu ar fi trebuit ca niște manțocari artistici să decidă asta.

The laugh of the turkey hen.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.