Am turnat, dar cu mandrie patriotica!
Am turnat, dar cu mandrie patriotica!

Academia Romana a postat pe site-ul sau o propunere de de modificare a legii de organizare si functionare in care cere drept de initiativa legislativa, asa cum acum au doar Parlamentul si Guvernul. Mai mult, propunerea legislativa introduce prevederea ca titlul de presedinte al Academiei Romane sa fie asimilat ca rang si salarizare functiei de Ministru, in timp ce vicepresedintii sa fie asimilati ca rang si salarizare functiei de Secretar General al Guvernului.

Semnează Ionel Valentin Vlad, președintele Academiei Române. Practic, urmașul lui Sadoveanu. Doar că distinsul academician e un fizician destul de modest, cunoscut pentru faptul că a construit în românia diverse chestii cu lasere și holograme, inventate de alții.

Văzându-l pe acest domn ieri, pentru prima oară în viață, am vrut și eu să văd cine sunt membrii Academiei Române, în acest moment. Și m-am uitat pe lista lor, din acest moment. Vă rog să vă uitați și voi și să îmi spuneți de cine ați auzit de acolo, presupunând că suntem un grup de oameni cu relativă educație, cât de cât citiți și cu ceva cunoștințe, măcar generale.

Eu recunosc sincer că am auzit doar de Constantin Bălăceanu-Stolnici, un, ca să citez, scârbos informator al securității, de Dan Berindei, Nicolae Breban, un alt turnător împuțit, Augustin Buzura, Ionel Cândea, Daniel Ciubotea, prea sfântul turnător din fruntea bisericii, Romulus Cristescu, cel ce m-a ucis cu cartea lui de Analiză Funcțională, Daniel Dăianu, care nu mai are nevoie de prezentare, fiind unul din artizanii mizeriilor din ultimii 26 de ani, Niculae Ghilezan, Dinu C. Giurescu, Traian Gomoiu, Mugurel Constantin Isărescu (ghici cine e), Cornelia Sabina Ispas, Ileana Mălăncioiu, Nicolae Manolescu, Eugen Mihăescu, Mariana Nicolesco (bănuiesc că de fapt o cheamă Niculescu, dar bășinile sună mai bine în franceză), Șerban Papacostea, Dumitru Radu Popescu, Dumitru Prunariu, Eugen Simion, Mihai Șora, Cornel Țăranu, Răzvan Theodorescu și cam atât.

Uitați-vă și vedeți câți cunoașteți. După care comparați-i cu adevărații academicieni, cei ce au ajuns acolo demult, pe baza a ceea ce reprezentau, nu pentru că erau popi, guvernatori bnr sau, în majoritate, membri de partid psd sau pnl și turnători.

Și întrebați-vă de ce vor ăștia dreptul de a da legi și de a fi considerați miniștri?