După cum bine se știe, sunt un tip care a umblat mult brambura prin europa în ultimii 15 ani și am tot văzut diverse chestii interesante prin țările pe unde am descălecat (sic!), chestii și lucruri care m-au tot marcat și încă o fac. Și nu mi-am propus să mă opresc din brambureală, să știți.

Așa, ce voiam să spun, că sunt bătrân și uituc, cu o grămadă de copii și griji.
Am observat că, în marketurile românești, nu se găsesc o grămadă de produse care, în afară, sunt standard (bine, în timp ce mă plimbam prin Carrefour, am observat că au dispărut de la raftul de congelate tot ce putea avea o aromă de China. Și chiar voiam niște pachețele de primăvară)

De exemplu, nu se găsesc legume proaspete gata curățate și tăiate. În europa găsești întotdeauna ceapă curățată și tăiată, usturoi, legume de ciorbe și supe, proaspete, tăiate și porționate.

Nu se găsesc produse semipreparate. Și nu mă refer la carnea condimentată care e la rafturile românești, care e de fapt carne stricată, spălată, dată cu arome și pusă la vânzare. Am luat de la Cora, am zis că îmi vărs mațele când a început să miroasă friptura a mort.

Mă refer la caserole gata asamblate, cu fripturi de diverse feluri, cu cartofi sau legume, tot felul de sosuri, găini gata preparate, plăcinte cu carne, legume, totul gata, proaspăt, la raft, doar de luat și de băgat la cuptor.

Cred că se pierde o piață enormă, mizându-se pe idioțenia că româncele simt nevoia de a fi gospodine și trebuie să gătească acasă, cu mânuțele lor fragede. Dă-le româncelor o friptură cu ciuperci și cartofi, vreo 3 kile cu totul, ditamai tava de aluminiu, cu 6 lire, ca în UK, și o să vezi cu adevărat ce apetență pentru gospodărit au femeile.

Și nu doar asta, dar sunt utile pentru toată lumea. Vrei să faci o supă? Te duci la marketul de poximitate, iei totul de-a gata, arunci în oală, fierbi, gata supa. Ai chef să mănânci o friptură? Iei totul direct în tavă, doar scoți ambalajul, dai la cuptor cât scrie pe etichetă, voila masa. Și sănătos, și rapid și fără consum inutil de timp. Pentru tineri, pentru familiile tinere, ar fi chiar o utilitate maximă.

Să vedeți cum șuieră a gol rafturile cu produse de genul, după ora 5 după masa. Pentru că oamenii știu că e mai simplu, mai rapid și, de multe ori mai gustos decât mâncarea ca la mă-sa acasă, de acasă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.