Scris de Der

Stiu ca poate nu e de cel mai deplin interes pentru tine, dar vroiam sa iti povestesc inca o faza de 2 lei despre therme. Prima fiind una in care mi-a disparut un anumit obiect de vestimentatie uitat la ei, asupra caruia nu si-au asumat nicio raspundere, whatever, apa sub pod.

Ieri dupa-amiaza am decis (stiu, eronat) sa dau o tura pe acolo, drept e, stimulat de incarcarea pe care o afisau pe site si care, in medie, dadea ca e ocupat 2/6. Am ajuns acolo si nu exagerez, cu greu am gasit un loc de parcare. MA uit in aplicatie, elysium era singura zona 3/6, celelalte doua 1/6 si 2/6. ma rog, parchez si intru in hol – bai nene, ciopor de lume. Ma uit in site: aceleasi numere, actualizate exact in momentul ala. Ajung la casa dupa vreo 10-15 minute, intreb duduia care e zona cea mai putin aglomerata, primesc urmatorul raspuns: nu mai e niciun sezlong liber. Enfin, decid, totusi sa intru.

Acum, nu vreau sa fiu gresit inteles, mi se pare extrem de misto conceptul, executat impecabil, e o afacere, deci trebuie sa fie pro-profit. Dar sa aduni efectiv mii de oameni acolo, cam ca vitele care se balacesc in namol, la limita sau dincolo de ceea ce a autorizat ISU (sunt aproape convins ca erau mult mai multi oameni fata de cat e numarul normal), sa fie coada la saune, sa nu ai loc la bar, sa comanzi o bautura, miroase a romanism grobian de la un kilometru.

Ce sa mai zic de angajatii aia pe care efectiv ii doare in pula de regulile proprii, de oamenii care filmeaza in piscine – motiv pentru care, ca un cetatean de bun-simt ce sunt, nu imi pot sustine afirmatiile si cu probe video -, de toti grobienii care sar in apa, desi nu e voie, de tot felul de tumbe si alte scarbosenii care se petrec, de toaletele la care nu mai exista hartie, incuietoare, de dusurile fara sapun, de jegul de pe jos din vestiare, de toate defectele care au aparut, inerent, si care au ramas la acelasi stadiu… Efectiv, ultima expresie.

Imi pare rau ca trebuie sa emit o asemenea constatare, dar parca suntem blestemati intr-un fel, sa distrugem tot ce atingem, sa imprumutam doar modele negative si sa le transformam in virtuti, ca niste rame obosite…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.