Mie şi nevesti-mii ne place la nebunie să mâncăm usturoi. Cel mai des usturoi. Dar mult frate, cu castronul de mujdei o dată. Eventual, mai mâncăm şi ceapă, când mai avem vreo slăninuţă afumată de calitate sau un borş de fasole demenţial, cum fu ăla făcut de nevastă-mea aznoapte. Dar usturoiul…yummy. Sub formă de mujdei, maioneză tartinabilă, cu peşte, cu porc, cu pui, cu ciorbă rece, cu orice, USTUROI.

No, de ce ar trebui să îmi cer eu scuze oamenilor că am mâncat usturoi? Adică văd feţe de alea oripilate “vaaaai, ce pute a usturoi, ce nesimţit”. Sau aud discuţii referitoare la alţii, în care păcatul suprem e că ăla sau aia a mâncat usturoi şi a ieşit aşa în oraş.

Da, eu mănânc usturoi. Pentru că am şi pentru că pot. Şi miros a usturoi, în general seara. Spre deosebire de alţii, care put a transpiraţie, eu miros a usturoi. Şi îmi place.
Dealtfel, cui nu-i place usturoiul??

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

97 comentarii Adaugă comentariu

  1. baga frate usturoi jara jena, ca e sanatos!

  2. #2

    ia ghici ce fac acu`:)))

  3. mananci usturoi ! 🙂

  4. Chiar, n-am mai mâncat de vreo lună. NORMAL! N-am în frigider.
    Una peste alta, cred că nu e bine să mănânci prea mult usturoi, stomacul meu protestează după trei căţei, eh… al tău e ceva mai mare 😛

  5. #5

    exaaaaaaaact. cu ciorba de fasole:D

  6. Bai si eu sunt mort dupa usturoi dar culmea nenorocirii e ca gagica-mea nu e…asa ca n-am avut noroc, tre’ sa-l programez foarte exact 🙂 By the way : tocmai ma pregatesc bag niste ficatei de pasare la teflon Ia sa vedem ce-ar merge la ei ?…

  7. @Mos Califar – ceapa 😉

    Nici eu nu pot sa zic ca ma dau un vant dupa usturoi dar pus cu niste iaurt si menta e de neegalat ca dressing de salata…

  8. ba nene, astea sunt discutii da mijlocu’ zilei cand e targheturi de facut si sedinti de procesat ????? ceva mai light n-aveti ???????

  9. #9

    miluch, am uitat sa iti zic ca procesez si o bere. iarta-ma

  10. #10

    arhi, sunt curios: ti s-a intamplat vreodata sa mananci mult usturoi atat de repede incat sa refuleze in cateva minute? eu am patit-o de la un castron de mujdei, ma intreb daca e normal sau oi fi eu prea delicat

  11. #11

    esti delicat:)

  12. Băi, dar ciorba aia de fasole dacă e cu afumătură merge cu o salată serioasă de ceapă. Porţie dublă.

  13. #13

    @Mos Califar – sa calesti ceapa intai si apoi adaugi ficateii cu putin delicat. Intre timp cureti niste usturoi, il tai marunt marunt si il presari peste ficatei .O sa mori mancand :). E reteta de la Nevasta(eu fac asta saptamanal).

  14. usturoiul ruleaza..e super bun si pentru sistemul imunitar..eu am crize de usturoi meaning, maninc usturoi gen 3, 4 capatini pe zi timp de fo doua saptamini..god ce bun e

  15. Parafrazand, poti spune ca iti iubesti sotia ca usturoiu-n bucate!

  16. e si hipocolesterolemiant…bine,daca e combinat cu maioneza,nu mai e:)

  17. #17

    “No, de ce ar trebui să îmi cer eu scuze oamenilor că am mâncat usturoi? ”

    Ceva de genul “de ce ar trebui sa-mi cer eu scuze ca vin langa tine si sotia ta si ma bas in cel mai puturos mod posibil”.

  18. #18

    da baseste-te tinere, doar nu o sa te imbonavesti de stomac din asa ceva…

    1
  19. nu e normal sa puti a usturoi cand te vezi prima oara cu o gagica. sau te duci la un interviu. sau la o intalnire de business.

  20. Daca pui si ca usturoiul e destul de bun la raceala ( ca tot sunt racit acum )…

    Dar totusi, nu e chiar OK sa mergi la un business mirosind a usturoi. In general, duminica, la un gratar, ca nu are cine te mai “sniffui”.

  21. @J Mihai – cateodata daca e usturoi foarte aromat, se poate sa te tina pana a doua zi, deci si duminica ar putea iesi din discutie.
    In rest, da, e normal, mananc usturoi, e sanatos, dar nu cand am intalniri importante. PS – cel mai bun mujdei nefacut acasa a fost la Sighisoara, iam iam…

  22. cel mai bun mujdei/crema de usturoi se face cu ulei de masline. Se iau 2 capatani mari de usturoi, se piseaza ft bine, se pune sare dupa gust, dupa care incepe sa se inglobeze uleiul de masline. Aici atentie!!! Poate sa inghita extrem de mult ulei. se amesteca incet incet usturoiul pana iese o pasta foarte iute, galbena ca si maioneza si aromata. dupa gust se poate pune si busuioc la sfarsit. merge cu absolut orice de mancare cred.

  23. I know the feeling ! Si mie imi plac astea doua la nebunie. Chiar m-am despartit de o ex-girlfriend pe motiv de mancat ceapa si iesit in oras cu ea imediat dupa 🙂

  24. Usturoiu’ rulezzz!
    Si eu mananc usturoi la greu, asa ca te inteleg perfect. 🙂

  25. Cat despre mirosit: pasta de dinti si apa de gura+ciunga fac minuni. 🙂

  26. Nu stiu cum e la voi, dar cand mananc o ciorba de fasole sanatoasa, o fac cu o ceapa de apa si otet … e demential!!!!!!!! Ar trebui sa incerci arhi 😀

  27. E bun odata , de doua ori pe saptamana peste un gratar ceva dar nu mai mult.Mai degraba ceapa.

    Clisa afumata + telemea + rosii + ceapa = love

  28. patrunjel verde. functioneaza daca vrei sa nu mai mirosi. desigur, trebuie sa fii atent sa nu-ti ramana patrunjel intre dinti.

    eu mananc multa ceapa. muuuulta. mai des in weekend, e drept. prietenul meu ma cam intrece la mancatul de ceapa. e drept, nu mancam niciodata inainte de a ma intalni prima data cu cineva sau inainte de interviu, aici sunt de acord cu zoso.

  29. ..si pe langa toate cele mentionate de tine..usturoiul alunga spiritele rele..asa ca nu o sa-ti fure sufletul daca o sa continui sa mananci usturoi:D :pill:

  30. Mujdei cu rosii coapte si ardei + o friptura la gratarel as ucide pt asa ceva 😀

    Usturoi rullez

  31. #31

    Cred ca se gasesc la plafar niste pastile cu extract de clorofila; doua pastilute cu 1-2 ore inainte de a manca usturoi si nu miroase, indiferent de cantitatea ingurgitata.
    Eu una sunt addicted to garlic bread.
    Ma duc sa prepar usturoiul. :smirk:

  32. #32

    asta cu clorofila e bine de retinut

  33. Ce credeti ca urmeaza sa mananc chiar acum ? Cartofi prajiti cu peste si bineinteles mujedi . Mult usturoi . Daca stau sa ma gandesc cand am mancat ultima data usturoi nu imi ia prea mult . Ieri pui la rotisor cu usturoi , alaltaieri gratare cu usturoi . Deci pot spune si eu ca imi place mult usturoiul , insa dupa ce mananc ma spal de 2-3 ori pe dinti , eventual iau si un orbit . Chiar ieri dupa ce mancasem puiul m-am intalnit cu o fata pe care nu o mai vazusem de ceva vreme si i-am spus politicos ca nu o pup pt ca am mancat usturoi ? Nu e deloc o rusine sa mananci usturoi ! Ma duc sa mananc 😛 :finger:

  34. #34

    cand lucram la vodafone in isp toata lumea baga usturoi. Ba la o saorma, ba la un puiut la rotisor… la sedinte nu era problema ca puteam toti, mai rau e cand veneau d-alde unii din alte departamente si le cadea fata. Totusi era bine ca se scurta simtitor sedinta.
    Acu’ la banca e alta treaba. Abia i-am convins sa ne lase fara cravata. De usturoi nu prea se pune problema

  35. salut
    iete de acii reţetă bersonală de mujdei:
    deschizi o bere*
    tai mărunt căţeii provenind de la vreo… să spunem 3-4 căpăţâni, dar d-alea micile, nu băşinile alea chinezeşti mamut. Şi să nu care cumva să le stârceşti în aparatu’ ăla, nu frate, dichisu este să-l mărunţeşti din satâr.
    ok, ai mărunţit usturoiul, mai bei un gât de bere, că asta te consumă – dacă e mai frig afară, atunci mere o glajă de suc de prune sau pere, cum se nimereşte – deci pui mărunţeala aia în stârcitoru’ de lemn şi dai cu un pic de sare, după gustu’ tău ş-al consoartei.
    de ce de lemn? păi are deja aroma de la mujdeiul trecut…
    şi te apuci, nene, şi te sprijini după aia un pic în schimbătoru’ de viteze, să scoţi dracii din mărunţeala aia de usturoi.
    când te întrerupi, să mai lubrifiezi mecanicu’ cu un gât de bere, scapi în stârcitor şi f’o douăjdă boabe de ienibahar. Şi-o iei de la capăt. te apeşi gingaş, da’ total, în beţigaşu’ ăla de lemn, până se coşcoveşte tavanu’ de la vecinu de dedesupt.
    ienibaharul are rolul de a tăia din iuţimea usturoiului, lăsând în gură o aromă uşor mentolată. avantajul este că poţi înghiţi de două ori mai mult usturoi, pentru că te ustură de două ori mai puţin.
    booon, să spunem că ai stârcit complet usturoiul, că boabele de ienibahar sunt praf. Dacă ai transpirat, completezi la loc cu… evident, bere.
    scoţi cu mare grijă – o gură de bere îţi limpezeşte mintenaş privirea – mărunţeala şi-o pui într-un caston. imediat, torni un piculeţ de apă fiartă peste ce a rămas în stârcitor, să scoată aroma din lemn, şi-l laşi aşa. după care, iei la frecat mărunţeala, cu ulei de măsline, pic-pic-pic, şi freci frate, până devine cremă.
    după aia, torni fiertura din stârcitor, tot aşa, tichirizi (încă o bere să nu-ţi tremure mâna) şi amesteci, să se prindă totul într-un întreg care o să miroasă a nectar, nu alta.
    după care… mănânci.

    *dacă e bere neagră, mujdeiul va ieşi mai gustos!

  36. A fost delicios ! Si ghici ce ? Put a usturoi !

  37. #37

    in loc de maioneza, incearca smintina si optional, un virf de cutit de mustar. e o nebunie pe cartofi si friptura !

  38. Treaba cu mirosul de usturoi este stabilita in codul bunelor maniere. Usturoiul este o leguma cu miros puternic si unii sunt deranjati de parfumul lui.
    Dar… daca e sa aleg intre mirosul de usturoi si cel de transpiratie, picioare nespalate sau (horribile dictu!) putoarea de p*zda nespalata amestecata cu o tona de parfum chinezesc cu 2 lei prefer usturoiul!

  39. Mie nu imi place usturoiul. Adica nu oricand, la orice. Mananc cu placere niste cartofi prajiti cu mujdei de usturoi.Sau rasol. Mai ales peste prajit cu mujdei de usturoi. Dar nu in cantitati industriale. Chiar daca nu ma omor dupa el, nu am nicio problema in a mirosi a usturoi. Idem pentru ceapa.

  40. Se piseaza 1 capatzana de usturoi, bine …Se freaca usturoiu storcoshit cu niste ulei de masline , sare si ceva lamaie.Iese un model de maioneza cu usturoi, se pune niste smantana lichida, marar tocat marunt.Iei troaca cu cartofi prajiti, ligheanu cu pulpe si aripioare facute toate la ceaun, paine calda facuta de buni si da-i…..

  41. #41

    observ ca numai mancaruri sanatoase aveti in program

  42. #42

    Ce norocos esti ca si sotiei ii place usturoiu’. chiar te invidiez !!
    Eu sunt terminata dupa usturoi. din pacate insa al meu hombre nici macar nu vrea sa auda darmite sa mai si manace…..
    Totusi cand mai are el un business travel bag usturoi la greu si put de la 1 km , cred 😀 well, i don’t care !!!

    Faina este salata de iaurt simplu, castraveti tocati marunt-marunt si un varf de cutit, de menta . Merge demetial cu o reteta egipteana …pui, conopida si orez . insa e cam mult de povestit. poate o gasiti pe google. merita !!!

  43. #43

    Pana si Berlusconi vroia sa interzica usturoiul din restaurantele italiene, nu? :-p Si mie-mi place, dar…daca “ies”, sau daca “am program de amor”, ma abtin. :-)))) Usturoiul e bun, dar sa recunoastem ca e groaznic cand il simti din GURA cuiva. 😐

  44. hihihi, bai arhi, azi maine scoti un post cum ca ti se pare minunat sa fi fara o mana si toata lumea ce comenteaza o sa zica da, e mai misto ciung decat cu doua maini. pace

  45. #45

    simt o urma de ciuda? ti se pare ca scrii mai bine si esti nedreptatit sau cum?

  46. #46

    Uite exact asta spun si manelistii … cui nu-i plac frate manelele, de ce sa nu ascult in tramvai, de ce sa nu impart cu toti ce imi place mie. Asta spun si aia care nu se spala cu zilele … pai ce rost are sa ma spal asa des ca tot ma murdaresc.

    ps: si eu mananc da’ incerc sa ma spal pe dinti cand ies in oras ca asa e frumos.
    psss:era mai fain layoutu’ ala desenat cu pixu

  47. #47

    In orice caz, cam lipsit de imaginatie regimul alimentar mioritic… Gratare, pui, cartofi prajiti, toate cu usturoi. Si ciorbele cu marar…
    Nu-mi sariti in cap inainte de a vedea pe propria piele cum, in Franta, de exemplu, fiecare satuc amarat are ceva SPECIFIC, ce nu gasesti decat acolo…aici? Ciorba de burta+gratar cu cartofi prajiti. Exagerez, dar… 🙂

  48. #48

    Si eu mananc usturoi la greu. Mereu cer saorma cu mult usturoi.

  49. mie nu`mi place usturoiul si nici ceapa din cauza ca miros. nu zic, au gust bun si sunt legume sanatoase, dar evit sa le mananc crude din cauza ca nu suport sa ma simt cum miros. daca sunt gatite nu miros deci le mananc.
    gasesc ca e lipsa de respect daca mananci ceapa si/sau usturoi inainte de a te intalni cu oameni, la fel cum e aiurea sa mananci asa ceva la lucru, intr`o colectivitate. daca stai in casa toata ziua poti manca ce doresti.

    1
  50. @arhi, doamne fereste

  51. #51

    aha

  52. #52

    Ascultati aici, la femeia batrana: pt.cei cu stomac sensibil, da’ si pt.altii, cateva picaturi de lamaie in mujdei va scapa de neplaceri; cat despre mirosul de dupa festin, nu scapati de el cu nici un leac, decat dupa…dupa…nah, ca mi-i rusine sa zic; dupa ce faceti ceva consistent la buda, eh! e clar? adica dupa ce goliti colonul; n-o sa mai puta nimic, nici a usturoi, nici a ceapa

  53. deci dupa ce mananci usturoi, bagi durcolax. corect @sys ? :))

  54. Usturoiul e bun, e antibiotic natural 😀

  55. #55

    Si eu mai mananc usturoi, la gratar unde mananca toti si nu e o problema, sau acasa cand stiu ca nu mai plec nicaieri. Si ziceai ca de ce ar trebui sa-ti ceri scuze daca mirosi a usturoi: pai imagineaza-ti urmatoarea situatie: in autobuz/tren etc. se aseaza unu certat cu apa si sapunul langa tine. Ce o sa zici: roman prost, nespalat, nesimtit etc. O sa tragi o injuratura in gand, sau chiar direct si o sa pleci mai departe cu bunadispozitia pe minus. Ei bine, si cu usturoiul e acelasi lucru. Si mie-mi place, dar poti s-o dai oricum, e un miros de kkt, ca si transpiratia. Si exact ca si transpiratia pt ca ziceai ceva de genul: “spre deosebire de altii care put a transpiratie” nici mirosul de usturoi nu poti sa-l ti doar pt. tine pentru ca respiri, iar cei de langa tine vor simti “mireasma”. Deci n-ar trebui sa mirosi a usturoi, defapt sa puti e termenul potrivit, din acelasi motiv pentru care trebuie sa te speli, sa nu puti a transpiratie.

  56. #56

    nepotu, spalatul nu e doar ca sa nu puti…

  57. bine ca iti miroase gura a usturoi si ca nu iti pute a nespalata!!!

  58. #58

    Razvan multumesc, e o ipoteza inca neluata in calcul:)))

  59. #59

    Stiu asta… dar noi vorbeam aici de un caz specific: de “miresme”.

  60. #60

    Nepotu, atunci ar trebui sa nu mai mananci salam sau parizer, ca ragai si puti. Ar trebui sa nu mananci scortisoara (eu detest mirosul de scortisoara). Si tot asa.

  61. Si unora le place sa nu se spele pe dinti, sa nu se spele deloc sau sa se baseasca in timp ce stau la masa cu altii si vorbesc. Nu-i frumos. Alienezi mirosul neutru care va inconjoara.

  62. #62

    Eh, nu compara salamu’ si parizeru’, ca nu chiar toate miros, preponderent alea ieftine. Si daca put put doar cand ragai, nu se compara cu usturoiu’ care poti sa-l folosesti ca metoda de aparare personala, nu se mai apropie nici :satansmoking: de tine.

  63. Arhi, daca tot iti place asa mult usturoiul, incearca sa pui intr-un castron mujdeiul tip maioneza si peste el cubulete mici de rosie decojita cu tot cu sucul rosiei. Sau, daca vrei sa tai din iuteala si sa faci un gust barbatesc pune putina bere peste el.

    Mai am o reteta, mujdei tip maioneza cu ardei iute tocat ;).

    Vorba ta dintr-un video in care preparai capsuni cu smantana “NECTARUL ZEILOR !!!”.

    Reteta cu rosie decojita o servers cand ma uit la televizor, fara carne sau garnitura, doar simplu.
    Bagat pe sub mustata placut ! ;), sa-mi zici cum e daca incerci

  64. #64

    De fapt problema cu mirosul de usturoi, pentru cei pe care ii preocupa asta din diferite motive, e ca substantele din el isi fac partie prin tot organismul si asta face ca saliva, transpiratia si toate secretiile posibile sa isi schimbe mirosul. Deci te speli pe dinti cam degeaba, printre altele. Detaliile sunt in “Garlic breath explained: Why brushing your teeth won’t help”
    Gastroenterology, Volume 117, Issue 5, November 1999

  65. mai oameni buni, ati luat-o razna vad.

    Imi place si mie la nebunie usturoiul, DAR daca cumva NU am mancat usturoi si stau langa unul care a mancat, deja nu ma mai simt deloc confortabil. Pai ce diferenta e intre unul care a mancat usturoi si unul care pute a transpiratie?

    Ce vina are omul care sta langa tine? Aveam un coleg cretin la munca care venea dimineata putind criminal a usturoi. Prima oara nu i-am spus, se mai intampla accidente culinare comise in noaptea precedenta. Dar s-a repetat, gen il durea la basca sau dreaq stie, credea ca nu se simte…

    Chiar trebuie sa va fac un tutorial in care sa va explic ca nu e recomandat sa mancati seara usturoi mult, pt ca se simte dimineata indiferent cate tuburi de pasta consumati? It’s all about RESPECT!

  66. Mda, dupa atata teorie a mujdeiului ma duc sa imi fac ceva de mancare, evident, cu usturoi.

  67. Tocmai am mâncat ceva tradiţional, o shaorma. Cu usturoi. Dar consider nepotrivit să mănânc usturoi apoi să ies în lume, să mă întâlnesc cu clienţi… Asta e, trebuie să programez delectarea cu usturoi.

  68. Din cate am citit eu, putoarea de dupa usturoi nu vine de la gura, ci de la plaman. Mai ales in timpul noptii, usturoiul joaca un rol foarte important in curatarea plamanilor, iar asta e extrem de bine daca fumezi sau daca ai fumat. Inafara de asta, usturoiul e antibiotic natural, decat sa bagi pastile si sa fii demn in societate, mai bine bagi din cand in cand cate o portie sanatoasa de usturoi si mergi pe principiul ca cine te place te place asa cum esti. Usturoiul te mai protejeaza si impotriva cancerului de orice fel, iti scad la 50% sansele sa faci vreodata vreo minune. Si eu si iubi suntem adeptii usturoiului si nu ne-a mai pupat nici o raceala de cel putin 3 ani. Da o cautare pe google si o sa te crucesti de cate face.

  69. Mie imi place usturoiul de numai, dar din pacate, mananc numai cand nu am de iesit in oras in urmatoarele cateva ore 😀

  70. #70

    am auzit ca dupa un festin care include si usturoi e bine sa rontai niste patrunjel verde.nu stiu daca functioneaza,dar se zice ca e solutie din batrani.eu rezolv totul cu o spalare pe dinti,apa de gura si guma.oricum,mai toti apropiatii sunt fani usturoi asa ca….a,si usturoiul pisat,frecat cu ulei de masline,niste busuioc verde tocat si o lingura de smantana e dumnezeul mujdeiurilor.si pana la urma e si foarte sanatos.acu pentru aia mai sensibili olfactiv ghinionul lor.sa mearga sa manance ceva minuscul si fara gust-de exemplu de la francezi,ca tot pomenea cineva mai sus-si sa se faca cu parfum pe varful nasului.eu asa fac de cand o colega de la munca ne imputea zilnic cu arome de transpiratie :satansmoking:

  71. plus ca face fooooooarte bine la raceala 😀

  72. #72

    sunt ian si sug pula la negri

  73. @ cucu: impusca-te! respiri oxigenul oamenilor degeaba

  74. #74

    cucu, tu te-ai nascut natural?

  75. Si eu lovesc cu usturoiul, dar mai ales cu ceapa, cred ca merge mai bine la ciorba decat usturoiul!

  76. si zici ca ti-ai instalat antivampirul?

  77. Pai la o ciorba de fasole boabe in care arunci in scarba un ciolan afumat nu merge o ceapa batuta-n carpa?
    Si daca pute , care-i problema?

  78. Daca mananci usturoi si iesi in public, ar fi frumos din partea ta sa te speli bine pe dinti, asa cum ai grija sa te dai deodorant.
    Nu toata lumea agreaza mirosul de usturoi, mai ales cand vine de la un necunoscut asa ca daca iti place sa mirosi a usturoi in public nu ai dreptul sa ii condamni paia care miros a transpiratie.

  79. #79

    si apropo … du`te la dentist sa te invete sa te speli pe dinti

    plus de asta, la 150 de kile mirosi a transpiratie orice ai face, chit ca tu nu iti dai seama

    cu alte cuvine, esti un fel de dejectie umana.

  80. #80

    @Arhi De ce recomanzi delicatul? E foarte nesanatos! Pun pariu ca nici macar nu stii ce contine! Stii doar ca e o amestecatura sarata de foarte multe lucruri … Incearca condimentele in starea lor naturala, nu combinatii la punga! Pune la ficatul ala de care ziceai mai sus niste boia dulce, cimbru, busuioc, piper etc. 😉

  81. #81

    @grec:de asta nu poti tu dormi noaptea?noi vorbim aci de chestii gustoase,nu veni tu sa ne faci greata :spammer:

  82. #82

    Sos de usturoi, cu mustar si smantana ! Demential !

  83. #83

    hahaha şi eu ador usturoiul şi îmi place să îl mănânc şi aşa gol , e o nebunie dar ce contează:D

    “Spre deosebire de alţii, care put a transpiraţie, eu miros a usturoi.”
    De acord!

  84. Cum ar zice unii, usturoiul e cacatul suprem in materie de chestii super-tari pe care le poti manca la o masa.

  85. #85

    sug si la tigani, numai sa sug ceva, ca sunt disperat.

  86. @ cucu..cred ca tu ai pierdut un pariu cu viata..

    @ arhi: usoturoiul este delicios. Si atata timp cat tie iti place, atata timp cat il devorezi cu placere…nu conteaza ce zice lumea;)

  87. #87

    Hop si eu… Iubesc usturoiul si ceapa; le-as manca cu orice si oricand! 🙂
    Intr-o duminica, pe vremea cand eram doar prieteni (acum mi-e sotie), neavand “programata” o intalnire am mancat pui rotisat cu mujdei in cantitati (aproape) industriale. Dupa-masa ne-a cuprins dorul si ne-am intalnit; eu miroseam a usturoi si ea a ceapa (mancase iahnie de fasole cu ciolan si, bine-nteles, salata de ceapa). Spre seara, la despartire eu miroseam a ceapa si ea a ustoroi. Imi poate explica cineva “fenomenul”?!

  88. #88

    P.S. Aceasta intalnire ne-a unit si mai mult!

  89. #89

    ati schimbat salive

  90. #90

    Ai patit-o si tu! 😆
    … si alte “lichide”! 😛

  91. ce-ti mai place mancarea :)))

  92. #92

    Usturoiul mi-a fost medicament si hrana in Africa si Vanuatu .M-a ferit de malarie aproape zece ani de zile Am mancat cantitati industriale . Va doresc in continuare pofta buna !

  93. #93

    Poti sa mesteci o guma orbit cand iesi pe undeva !!

  94. #94

    eu bag aproape in fiecare seara, cate 2-3 bucati, cu orice. delicios! si mirosul iese. spalat pe dinti, mestecat un varf de lingurita de cafea macinata, mestecat niste patrunjel verde si dupa cafeaua de dimineata a iesit 100%. e mai greu cand ai in plan “activitati tineresti” dar daca consumul e bilateral nu mai e o problema.

  95. #96

    Mie imi place ustroi sa mananc cu branza telemea sau branza dulce de vaca,sau pt iubitori de ceapa si ustroi va dau o reteta de la socrul meu care am incercato si e super. Calesti ceapa in putin ulei numai pana se inmoaie pui sare piper ,dupa ce o iei de pe foc adaugi mujdeiul.si poti manca cu paine calda sau proaspata .e bunn rau 11