Companiile de streaming au uitat un adevăr simplu, de la care au pornit ca businessuri. Că sunt doar niște alternative mai confortabile la piraterie. Și că nu sunt deloc de neînlocuit.
Așa că au început un asalt asupra consumatorilor, propunând niște prețuri și condiții ușor aberante.

Netflix, care avea ca tagline Love is sharing a password, s-a gândit că, de fapt, contul tău este pentru o gospodărie (serios, asta zic ei), așadar și prin urmare, dacă ai două case, ai nevoie de încă un cont de neftlix. Dacă doar unul se plimbă între case, ăla unu plătește 3 euro. Serios, dacă aș avea un cont de Netflix, aș fi în situația asta, pentru că am două apartamente, locuite simultan de familia mea.

Fostul HBO MAX (Actualmente Max, cea mai cretină mutare posibilă din partea celor de la Warner) s-a gândit că pot să vândă un cont cu 20 de dolari. Pentru că de ce nu aș da 20 de dolari pentru a vedea câteva filme proaste, dar vechi, numai că în 4K. Acolo e șmecheria, pot să văd coșurile de pe fundul actrițelor la calitate maximă, its what i want.

Disney îmi trimite acum vreo 2 săptămâni mail că să mă pregătesc de reînnoirea abonamentului anual, cu doar 300 de dolari. Eu plătind pe abonament 300 de lei. Nu știu dacă a fost doar o eroare sau nu, dar l-am închis fix în acel moment, nu am chef să mă trezesc cu erori în cont și, în plus, în afară de Mandalorian efectiv nu ai ce să vezi pe Disney. Toate filmele lor, inclusiv Marvel, apar doar după ce se lansează DVD-urile, după ce lumea s-a plictisit de văzut în cinematografe. Mulța fain, dar nu.

Da, cum ziceam, oamenii de acolo au uitat că le plăteam bani doar pentru că era mai comod decât intratul pe iplay sau czone (adevărații bătrâni știu). Dar deja începe să nu mai fie comod deloc, când, dacă vrei să ai tot ce te interesează, dai 100 de euro, pentru a vedea 5-6 filme lunar și un serial.

Așa că, na, nu știu, de exemplu vă puteți instala Overseer, să vedeți acolo ce noutăți apar, după care vă decideți ce faceți în continuare, cumpărați Netflix sau îl legați la Sonarr, Radarr, Prowlarr și vă vedeți de treabă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.