Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.
Supă cremă de legume cu crutoane, acum prepar o tradiţională şaormă.
17
#2 NOU
daddy
snitele de pui cu ardei copti, totul ramas de alaltaieri seara!
56
#3 NOU
Arhi
de-al dreaq ai zis asta
#4 NOU
Ppt
Crispy de pui, ramas doar de ieri 🙂
3
#5 NOU
Radu
Nu mai aveau manz cu viezure si branza asa ca am mancat traditionalul cheeseburger cu cartofi dulci.
29
#6 NOU
Iulian
Biban de mare la grătar, roze de Viișoara
11
#7 NOU
Justin
KFC si pulpe de pui cu cartofi facute la cuptor
2
#8 NOU
Alex
3 bratwurst-i neoși la pauza de masă
6
#9 NOU
AlexD
sushi fu bun
6
#10 NOU
Iugas
Șjnitele cu pireu de cartofi
28
#11 NOU
nea_zăpadă
Ardelean detected.
21
#12 NOU
daddy
eu am crezut ca e grec!
7
#13 NOU
Sorin
Cuprins de fior patriotic, m-am dus la Mc sa intreb daca au McMici. Nu aveau. Am mancat ceva sendvis de porc, dezamagitor. Era mic, e adevarat.
17
#14 NOU
Mihai M.
Taiat porcu, soric cu rachiu si pomana porcului…
34
#15 NOU
Arhi
oh…
#16 NOU
allan
Mai o lasagna, mai un kozel, ceva sushi de aseară, urmează un rom traditionelle dân Caraibe şî apoi ce o mai fi om mai vedea
5
#17 NOU
Irod
That’s my maaan!!!
1
#18 NOU
Stefablue
Ciocolata cu cafea.
Croissant cu ciocolata neagra.
Pina la cina mai e timp….
3
#19 NOU
Alin(a)
Bătaie.
48
#20 NOU
daddy
paie n-ai avut?
4
#21 NOU
ona
Crap la Ninja Grill cu shakshuka la Ninja Foodi și cu mămăligă la slow cooker, tradișăn, beibi!
5
#22 NOU
nea_zăpadă
Am mancat f’o doo sute de uischi. Dupa atata mancare o iau un digestiv ca sa-mi priasca ce-am halit.
30
#23 NOU
Radu-Mihai
Mic dejun (7:00): un deț de palinca de Bihor, pita de casa cu pasta de jumeri, un ou fiert, telemea, porodici si-o piparca iute.
Gustare (11:30): o scrijaua de pita cu unsoare si un mar.
Pranz (14:00): o cincizaca de palinca, un blid de zama de pui cu taietei, sarmale cu varza acra (de anul trecut) cu smantana si, dupa, vreo 2-3 pahare de vin rosu de casa facut fara zahar.
Cina (18:00): castane prajite + un pahar de vin.
18
#24 NOU
pvladc
Azi am mancat crenwursti cu oua, ciorba de legume cu bors, salata orientala – reteta clasica, o felie de pizza de aseara, un covridog in goana calului, o felie de tort si doo mere.
Alcoolu’ l-am consumat in avans sa nu se strice.
Curat traditional, coane Arhi!
4
#25 NOU
Cristi Gr
cartofi la cuptori cu tochitura de carne, inima si ficat de porc si muraturi. totul usturoiat bine
6
#26 NOU
My2cents
Porc la gratar cu broccoli si legume cu sos de soia. Mestesugite in tihna. Traditional
4
#27 NOU
Marinel
Pastramă de oaie pentru făcut pantă pentru ouzo și niște dovleac la cuptor.
3
#28 NOU
Bee
Am bagat fasole cu cabanos, ca la tara la mine aici nu se gaseste ciolan afumat!
O sa mananc niste paste, dar altceva voiam sa spun. Eu nu sarbatoresc ziua pe 1 decembrie, eu sunt monarhist consider ca ultimul rege al Romaniei a fost Ceausescu. sarbatoresc ziua nationala pe 23 august . Eu nu recunosc statul actual sau imnul. Tara ar fi trebuit sa se numeasca Dacia nu Romania, datorita lui Alecsandri ne numim Romania, care a militat la 1859 pt asta impotriva lui Kogalniceanu si a altora care erau pro-daci.Imnul pe care il recunosc este 3 culori de Ciprian Porumbescu, nu mizeria de desteapta te romane. Si asta nu inseamna ca sunt xenofox, extremist sau discriminez pe cineva. Deci indiferent ca esti negru, chinez, african, birmanez, locuiesti aici esti cetatean dac. Nu roman, roman e o denumire jidaneasca.tara noastra, teritoriul asta in care suntem acum trebuia numit Dacia. Dar A. I. Cuza si cu Alecsandri erau doua zdrente jidanite care in 1859 ei au insistat sa se numeasca principate ,,romane” pe cand Kogalniceanu si altii voiau sa se numeasca Dacia. Si repet, asta nu inseamna ca e ceva xenofob, rasist, adica aici Dacia si sa fim doar daci. Nu, dar denumirea corecta asta e, Dacia. ce Romania? Romania e o inventie jidaneasca facuta la 1859, apoi in 1918 alti jidani si bulani, si in 1990 la fel Brucan Neulander si Ilici, la fel, care au pus imnul asta mizerabil. Cine mai are asemenea gunoi de imn? Cu Traian cu Corvine, cu sa mă deștept din somn. De unde pula mea sa ma destept? Adica sa te tina prost, sa crezi ca esti adormit. Traian. Cine a fost Traian? Un bulangiu. De ce nu e pomenit Decebal? Burebista? Preoti cu crucea in frunte. Ma cac in toate balivernele astea iudeo crestine. Deci v am zis -3 culori de Ciprian Porumbescu e imnul adevarat. Si daca ne am numi Dacia am fi un stat deschis democrat, cum era de fapt si Dacia. Ce, pe aici erau numai daci? Circulau si din Asia China, Iran Persia, sciti nordici, totti astia dinprejur. Chiar si cu Tibetul ca eu sunt pasionat de cultura tibetana, am si un artefact pe care l a primit nea Nicu dintr o vizita in China la Ciu Enlai, am sa va povestesc altadata, chiar si cu tibetul sunt influente, am descoperit asemanari intre obiceiurile noastre pagane si cele tibetane, diverse ritualuri, de la morti etc. va voi da exemple si expune a easta chestiune altadata, eu fiind expert deasemenea si in Tibet. Ce romani, romanii nu ne au asimilat cum se spune. Mai mult in Transilvania s au dus si la olteni. Noi muntenii si moldovenii suntem adevaratii daci. Ma cac in Transilvania, nu mi trebuie unire cu ardelenii. Ăsta e adevarul, pana dupa evul mediu, chiar si dupa jumatatea mileniului doi, noi aici pe aceste meleaguri eram cunoscuti ca daci, spatiul asta era cunoscut din vechime ca dacic , valah si alte denumiri, de catre popoarele nordice mai ales cu care aveam legaturi, in special cu danezii. Deci din cauza bulangiilor Cuza Alecsandri si alti jidaniti am ajuns cu denumirea asta falsa Romania
12
#30 NOU
Sony
N-ai nume de dac. Cum facem?
4
#31 NOU
zoro
Oare dacii mancau paste, ca tine?
2
#32 NOU
daddy
da spirtul ala prin ceva paine!
4
#33 NOU
S
Pai granita naturala cu Rusia e pe Carpati (ca munte, ca rauri sunt destule :)), poate va treziti vreodata republica autonoma Dacia in cadrul Federatiei Ruse 🙂
2
#34 NOU
Mirel
Dat fiind faptul ca s-a racit si prin tarile mai calde si trebuie sa ardem mai mult si mai ales ca am cumparat o halca de ” guanciale de Amatrice” de la mama lui, fara conservanti & shit, numa’ sare, piper si ceva mucegai nobil (sper), pe care il voi inlatura, o sa bag o “carbonara” traditionala, (fara smantana, da?) cu un kil de “pecorino” si o sa o mananc cu traditionalii castraveciori la otet, (ca mie mi se intoarce stomacul pe dos de la ou) 🙂 , restul gastii o sa baloteze traditional, numai cu furculita. Intre timp ma delectez cu ceva “novello” rosu, am o foame de lup, dar trebuie sa astept restul lumii. Hai noroc si …pofta mare /all.
10
#35 NOU
Mirel
Iar daca-mi este permis, as vrea sa-i iau in traditionala “lupa” pe cei care probabil sunt daltonisti si confunda verdele cu rosu. (prietenii stiu de ce)
11
#36 NOU
moteky
măi Mirel, te regretă prietenii de pe canalul de telegram, când revii?
1
#37 NOU
Mirel
Sar’mna, mulțumesc de informații, mă gândeam zilele astea, și-mi lipsesc toți, să știi, ona, kitty, belial, șerban, mirela, loredana, and so on… Poate mă întorc zilele astea. Numai bine!.
1
#38 NOU
ona
Noi ți-am mai urat la mulți ani cînd și cînd, să știi. 🙂
Fasole cu șunculiță. Mie-mi place, soției îi place, dar copilul nu prea mânâncă. A mâncat pui la rotisor cu mujdei.
8
#41 NOU
Bad_Kiki
Parizer de vita facut la Cristurul Secuiesc, pe pita din Covasna, cu unt irlandez
9
#42 NOU
Cornel
Mâncare mexicană pregătită de bucătar român, în restaurant condus de român, în Germania. Avea și ceva fasole pe acolo .
4
#43 NOU
Nemesis
Supa de rosii si paste cu usturoi, creveti si patrunjel.
3
#44 NOU
Doberman
Caltabos (de casa) prajit in untura de porc (tot de casa).
Pomana porcului.
Muraturi si kapia copti.
Palinca de pere negre.
Tort cu mere si bezea topita.
20
#45 NOU
Dani Corban
6000 kcal – check!
22
#46 NOU
daddy
avea o problema daca era ciuaua!
2
#47 NOU
Peredhil
6000 kcal că e Doberman, nu Chihuahua…
2
#48 NOU
Dani Corban
Sper ca este doberman scafandru la ratia asta de kcal :))
Aveam si noi in academie norma de 4000. Si stiam ca sunt anumite categorii de militari care au 5 mii, si scafandrii cu 6, sefii.
3
#49 NOU
Lucifer
Am servit acilea la indian la Taj langa Marriot:
– chiftelute de ceapa cu sos
– creveti vindaloo
– ciocanele de pui la cuptor
– orez cu sofran si stafide
-paine cu branza
– ceai masala x2
-bere tuborg x4
Acasa niste “putulici”, adica aluat de galusti cu prune fara prune.
7
#50 NOU
Stanciu
Șorici, ca garnitură la bere.
2
#51 NOU
Moony
un “romanesc” gulas, care nici gulas n-a fost.. papricas? ceva de genu`. Atat s-a putut.
Unde zici ca stai? Pita si ceapa sau piparca iute le aduc eu. Daca vrei, aduc si oleaca de smantana facuta din lapte de bivol.
5
#54 NOU
Arhi
aveti makidoni si in ardeal?
#55 NOU
nea_zăpadă
@Cetin: sau cand familia unica se intalneste cu neuronul unic.
1
#56 NOU
Radu-Mihai
@Rumbu: Te corup cu niste palinca de Bihor?
@Arhi: Daca intrebare imi era adresata, raspunsul e ca s-ar putea sa am ceva urme conform numelui de familie. 😉 Urmele alea or fi amestecate cu d’alea de hun, bineinteles. 😀
@nea_zapada: Fii mai explicit, te rog. Din cate stiu eu, bogracs-ul/gulas-ul merge foarte bine cu smantana, pita de casa, ceapa sau piparca iute. Inainte si dupa niste palinca e obligatorie. 🙂
1
#57 NOU
nea_zăpadă
QED
#58 NOU
Peredhil
Am făcut șnițel de pui cu cartofi piure și mujdei de usturoi. Și un șpriț modificat, în sensul că sting apa minerală cu apă minerală, că încă sunt în perioada aia a vieții…
2
#59 NOU
A. Freigedank
5×5=?
#60 NOU
Dani Corban
= Constantin Dobrogeanu-Gherea, adevaratul părinte al României agrare în sec. XX. Înainte de Vlahută și Coșbuc, a fost acest Dobrogeanu-Ghera, cel care prin filizofia si scrierile sale a însuflețit societatea agrară, ruralul, inima României. Datorită lui am prins gustul, mirosul, temperatura si spiritul nămetelui, glugii, snopului, uliței, omătului… el este rădăcina românismului: Solomon Katz
2
#61 NOU
infektus
Corect! Ca la chelneri: 5 cu 5 fac 15 și cu 5, 25…
#62 NOU
Irod
Gris cu lapte ramas de la pinguin si un lichior de mere verzi ramas de la mama pinguinului.
2
#63 NOU
Cristi
Am si eu o intrebare, ca tot e ziua Romaniei. Inainte sa mancati tot felul, inainte sa cadeti in pacat, macar v-ati impartasit? Unii stiu ca nu veti recunoaste public, ganditi-va la lucrul asta
1
#64 NOU
Irod
Cristi, impartasania se face dupa ce tii post si te spovedesti la ninjalau.
Cara-te de aici cu misionarismul ortodox ca arunc cu Apostolu’ dupa tine!
4
#65 NOU
un om
fasole scazuta cu carnati cu ceva varza murata. Stropit cu putin Gewurztraminer Asa o vrut vecinu ca eu pregatisem un Cabernet…
3
#66 NOU
Cristi
Am si eu o intrebare, ca tot e ziua Romaniei. Inainte sa mancati tot felul de delicatese mentionate, unele nici macar romanesti desi e ziua Romaniei, inainte sa cadeti in pacat macar v-ati impartasit? Unii stiu ca nu veti recunoaste public. Cand sinteti singuri si va ganditi la ce aveti pe suflet, ganditi-va si la lucrul asta.
4
#67 NOU
Marinel
Nu le am cu lăcustele negre deloc, dar daca vorbim de păcate mai degrabă trebuie să se împărtășească Șpagoveanu la mine.
Cica ciorba de cartof cu afumatura si tarhon, langa o ceapa rosie murata imgur.com/QxbEjXf
7
#69 NOU
Dani Corban
Japonejii astia sunt popor de psihopati. I-ati vazut cum mananca animalele de vii? Se misca in farfurie cand baga cutitul in ele, le omoara atunci pe loc sau le inghit asa de vii… d-ne fere, ce debili! Si mananca delfini, balene.. balene, inca le vaneaza si mananca! Balena aia are mintea mă-sii sau bunica-sii, iar el o inghite, psihopatul dracului, Natie de debili, se vede si la Qatar, au bătut Germania și Spania, și au luat bătaie de la Costa Rica :)) Comportament de psihopat, de tember, moșteniri hiroshima&nagasaki si tokio ars din temelii cu napalm, ars tot ce mai aveau uman si răsărit mâncători de balene.
12
#70 NOU
nea_zăpadă
…ca sa nu mai vorbim de femeile de p-acolo, alea le mananca sufletu’ barbatilor.
Japonia, maaare… ce e Japonia? Sluga imparatului, sluga americanului, sluga orgoliului. Japonezul il consideră pe chinez sclav, untermenschen. Dar n-ar japonezul cultură cât are chinezul ori coreanul. Nici istorie, nici realizări, nici nimic. El e acolo, micul psihopat, electronizat și înjugat.
2
#73 NOU
Peredhil
Cred că Dani a încurcat conturile un pic….
11
#74 NOU
moteky
varză (cu cârnați) călită la cuptor cu ardei iute
5
#75 NOU
Drago
Ceai de ghimbir si menta, fatah cu carne de vita, caju si muguri de pin, lipie cu zatar, supa crema de linte, niste muraturi libaneze langa. Seara, o salata cu nuci, miere, avocado si parmezan, niste vin roze pe langa.
am bagat niste vita scazuta in vin rosu, ca nu pot sa ii zic bœuf à la Bourguignonne in acest context national, si niste clatite mici cu vita trasa acoperita cu ciocul cocosului, ca sa nu zic tacos cu pulled beef si pico de gallo.
mancare foarte traditionala pe aici la noi in sud-estul asiei.
maiine va tin la curent cu ce caracatita traditional romaneasca cu sos de tamarind ma va servi ambasadorul la resedinta lui cu ocazia celebrarii zilei nationale.
3
#79 NOU
random woman
Hirschgulasch. Doamne Dumnezeule, Sfinte Sisoe, din toate porcariile culinare bavareze, asta e de departe singurul preparat Michelin. Ma bucur nespus ca astia mananca vanat, am gasit si mistret pe-aici.
NOU
Supă cremă de legume cu crutoane, acum prepar o tradiţională şaormă.
NOU
snitele de pui cu ardei copti, totul ramas de alaltaieri seara!
NOU
de-al dreaq ai zis asta
NOU
Crispy de pui, ramas doar de ieri 🙂
NOU
Nu mai aveau manz cu viezure si branza asa ca am mancat traditionalul cheeseburger cu cartofi dulci.
NOU
Biban de mare la grătar, roze de Viișoara
NOU
KFC si pulpe de pui cu cartofi facute la cuptor
NOU
3 bratwurst-i neoși la pauza de masă
NOU
sushi fu bun
NOU
Șjnitele cu pireu de cartofi
NOU
Ardelean detected.
NOU
eu am crezut ca e grec!
NOU
Cuprins de fior patriotic, m-am dus la Mc sa intreb daca au McMici. Nu aveau. Am mancat ceva sendvis de porc, dezamagitor. Era mic, e adevarat.
NOU
Taiat porcu, soric cu rachiu si pomana porcului…
NOU
oh…
NOU
Mai o lasagna, mai un kozel, ceva sushi de aseară, urmează un rom traditionelle dân Caraibe şî apoi ce o mai fi om mai vedea
NOU
That’s my maaan!!!
NOU
Ciocolata cu cafea.
Croissant cu ciocolata neagra.
Pina la cina mai e timp….
NOU
Bătaie.
NOU
paie n-ai avut?
NOU
Crap la Ninja Grill cu shakshuka la Ninja Foodi și cu mămăligă la slow cooker, tradișăn, beibi!
NOU
Am mancat f’o doo sute de uischi. Dupa atata mancare o iau un digestiv ca sa-mi priasca ce-am halit.
NOU
Mic dejun (7:00): un deț de palinca de Bihor, pita de casa cu pasta de jumeri, un ou fiert, telemea, porodici si-o piparca iute.
Gustare (11:30): o scrijaua de pita cu unsoare si un mar.
Pranz (14:00): o cincizaca de palinca, un blid de zama de pui cu taietei, sarmale cu varza acra (de anul trecut) cu smantana si, dupa, vreo 2-3 pahare de vin rosu de casa facut fara zahar.
Cina (18:00): castane prajite + un pahar de vin.
NOU
Azi am mancat crenwursti cu oua, ciorba de legume cu bors, salata orientala – reteta clasica, o felie de pizza de aseara, un covridog in goana calului, o felie de tort si doo mere.
Alcoolu’ l-am consumat in avans sa nu se strice.
Curat traditional, coane Arhi!
NOU
cartofi la cuptori cu tochitura de carne, inima si ficat de porc si muraturi. totul usturoiat bine
NOU
Porc la gratar cu broccoli si legume cu sos de soia. Mestesugite in tihna. Traditional
NOU
Pastramă de oaie pentru făcut pantă pentru ouzo și niște dovleac la cuptor.
NOU
Am bagat fasole cu cabanos, ca la tara la mine aici nu se gaseste ciolan afumat!
NOU
O sa mananc niste paste, dar altceva voiam sa spun. Eu nu sarbatoresc ziua pe 1 decembrie, eu sunt monarhist consider ca ultimul rege al Romaniei a fost Ceausescu. sarbatoresc ziua nationala pe 23 august . Eu nu recunosc statul actual sau imnul. Tara ar fi trebuit sa se numeasca Dacia nu Romania, datorita lui Alecsandri ne numim Romania, care a militat la 1859 pt asta impotriva lui Kogalniceanu si a altora care erau pro-daci.Imnul pe care il recunosc este 3 culori de Ciprian Porumbescu, nu mizeria de desteapta te romane. Si asta nu inseamna ca sunt xenofox, extremist sau discriminez pe cineva. Deci indiferent ca esti negru, chinez, african, birmanez, locuiesti aici esti cetatean dac. Nu roman, roman e o denumire jidaneasca.tara noastra, teritoriul asta in care suntem acum trebuia numit Dacia. Dar A. I. Cuza si cu Alecsandri erau doua zdrente jidanite care in 1859 ei au insistat sa se numeasca principate ,,romane” pe cand Kogalniceanu si altii voiau sa se numeasca Dacia. Si repet, asta nu inseamna ca e ceva xenofob, rasist, adica aici Dacia si sa fim doar daci. Nu, dar denumirea corecta asta e, Dacia. ce Romania? Romania e o inventie jidaneasca facuta la 1859, apoi in 1918 alti jidani si bulani, si in 1990 la fel Brucan Neulander si Ilici, la fel, care au pus imnul asta mizerabil. Cine mai are asemenea gunoi de imn? Cu Traian cu Corvine, cu sa mă deștept din somn. De unde pula mea sa ma destept? Adica sa te tina prost, sa crezi ca esti adormit. Traian. Cine a fost Traian? Un bulangiu. De ce nu e pomenit Decebal? Burebista? Preoti cu crucea in frunte. Ma cac in toate balivernele astea iudeo crestine. Deci v am zis -3 culori de Ciprian Porumbescu e imnul adevarat. Si daca ne am numi Dacia am fi un stat deschis democrat, cum era de fapt si Dacia. Ce, pe aici erau numai daci? Circulau si din Asia China, Iran Persia, sciti nordici, totti astia dinprejur. Chiar si cu Tibetul ca eu sunt pasionat de cultura tibetana, am si un artefact pe care l a primit nea Nicu dintr o vizita in China la Ciu Enlai, am sa va povestesc altadata, chiar si cu tibetul sunt influente, am descoperit asemanari intre obiceiurile noastre pagane si cele tibetane, diverse ritualuri, de la morti etc. va voi da exemple si expune a easta chestiune altadata, eu fiind expert deasemenea si in Tibet. Ce romani, romanii nu ne au asimilat cum se spune. Mai mult in Transilvania s au dus si la olteni. Noi muntenii si moldovenii suntem adevaratii daci. Ma cac in Transilvania, nu mi trebuie unire cu ardelenii. Ăsta e adevarul, pana dupa evul mediu, chiar si dupa jumatatea mileniului doi, noi aici pe aceste meleaguri eram cunoscuti ca daci, spatiul asta era cunoscut din vechime ca dacic , valah si alte denumiri, de catre popoarele nordice mai ales cu care aveam legaturi, in special cu danezii. Deci din cauza bulangiilor Cuza Alecsandri si alti jidaniti am ajuns cu denumirea asta falsa Romania
NOU
N-ai nume de dac. Cum facem?
NOU
Oare dacii mancau paste, ca tine?
NOU
da spirtul ala prin ceva paine!
NOU
Pai granita naturala cu Rusia e pe Carpati (ca munte, ca rauri sunt destule :)), poate va treziti vreodata republica autonoma Dacia in cadrul Federatiei Ruse 🙂
NOU
Dat fiind faptul ca s-a racit si prin tarile mai calde si trebuie sa ardem mai mult si mai ales ca am cumparat o halca de ” guanciale de Amatrice” de la mama lui, fara conservanti & shit, numa’ sare, piper si ceva mucegai nobil (sper), pe care il voi inlatura, o sa bag o “carbonara” traditionala, (fara smantana, da?) cu un kil de “pecorino” si o sa o mananc cu traditionalii castraveciori la otet, (ca mie mi se intoarce stomacul pe dos de la ou) 🙂 , restul gastii o sa baloteze traditional, numai cu furculita. Intre timp ma delectez cu ceva “novello” rosu, am o foame de lup, dar trebuie sa astept restul lumii. Hai noroc si …pofta mare /all.
NOU
Iar daca-mi este permis, as vrea sa-i iau in traditionala “lupa” pe cei care probabil sunt daltonisti si confunda verdele cu rosu. (prietenii stiu de ce)
NOU
măi Mirel, te regretă prietenii de pe canalul de telegram, când revii?
NOU
Sar’mna, mulțumesc de informații, mă gândeam zilele astea, și-mi lipsesc toți, să știi, ona, kitty, belial, șerban, mirela, loredana, and so on… Poate mă întorc zilele astea. Numai bine!.
NOU
Noi ți-am mai urat la mulți ani cînd și cînd, să știi. 🙂
NOU
confirm
NOU
Fasole cu șunculiță. Mie-mi place, soției îi place, dar copilul nu prea mânâncă. A mâncat pui la rotisor cu mujdei.
NOU
Parizer de vita facut la Cristurul Secuiesc, pe pita din Covasna, cu unt irlandez
NOU
Mâncare mexicană pregătită de bucătar român, în restaurant condus de român, în Germania. Avea și ceva fasole pe acolo .
NOU
Supa de rosii si paste cu usturoi, creveti si patrunjel.
NOU
Caltabos (de casa) prajit in untura de porc (tot de casa).
Pomana porcului.
Muraturi si kapia copti.
Palinca de pere negre.
Tort cu mere si bezea topita.
NOU
6000 kcal – check!
NOU
avea o problema daca era ciuaua!
NOU
6000 kcal că e Doberman, nu Chihuahua…
NOU
Sper ca este doberman scafandru la ratia asta de kcal :))
Aveam si noi in academie norma de 4000. Si stiam ca sunt anumite categorii de militari care au 5 mii, si scafandrii cu 6, sefii.
NOU
Am servit acilea la indian la Taj langa Marriot:
– chiftelute de ceapa cu sos
– creveti vindaloo
– ciocanele de pui la cuptor
– orez cu sofran si stafide
-paine cu branza
– ceai masala x2
-bere tuborg x4
Acasa niste “putulici”, adica aluat de galusti cu prune fara prune.
NOU
Șorici, ca garnitură la bere.
NOU
un “romanesc” gulas, care nici gulas n-a fost.. papricas? ceva de genu`. Atat s-a putut.
NOU
Atat: imgur.com/gallery/PptQ6Oy
NOU
Unde zici ca stai? Pita si ceapa sau piparca iute le aduc eu. Daca vrei, aduc si oleaca de smantana facuta din lapte de bivol.
NOU
aveti makidoni si in ardeal?
NOU
@Cetin: sau cand familia unica se intalneste cu neuronul unic.
NOU
@Rumbu: Te corup cu niste palinca de Bihor?
@Arhi: Daca intrebare imi era adresata, raspunsul e ca s-ar putea sa am ceva urme conform numelui de familie. 😉 Urmele alea or fi amestecate cu d’alea de hun, bineinteles. 😀
@nea_zapada: Fii mai explicit, te rog. Din cate stiu eu, bogracs-ul/gulas-ul merge foarte bine cu smantana, pita de casa, ceapa sau piparca iute. Inainte si dupa niste palinca e obligatorie. 🙂
NOU
QED
NOU
Am făcut șnițel de pui cu cartofi piure și mujdei de usturoi. Și un șpriț modificat, în sensul că sting apa minerală cu apă minerală, că încă sunt în perioada aia a vieții…
NOU
5×5=?
NOU
= Constantin Dobrogeanu-Gherea, adevaratul părinte al României agrare în sec. XX. Înainte de Vlahută și Coșbuc, a fost acest Dobrogeanu-Ghera, cel care prin filizofia si scrierile sale a însuflețit societatea agrară, ruralul, inima României. Datorită lui am prins gustul, mirosul, temperatura si spiritul nămetelui, glugii, snopului, uliței, omătului… el este rădăcina românismului: Solomon Katz
NOU
Corect! Ca la chelneri: 5 cu 5 fac 15 și cu 5, 25…
NOU
Gris cu lapte ramas de la pinguin si un lichior de mere verzi ramas de la mama pinguinului.
NOU
Am si eu o intrebare, ca tot e ziua Romaniei. Inainte sa mancati tot felul, inainte sa cadeti in pacat, macar v-ati impartasit? Unii stiu ca nu veti recunoaste public, ganditi-va la lucrul asta
NOU
Cristi, impartasania se face dupa ce tii post si te spovedesti la ninjalau.
Cara-te de aici cu misionarismul ortodox ca arunc cu Apostolu’ dupa tine!
NOU
fasole scazuta cu carnati cu ceva varza murata. Stropit cu putin Gewurztraminer Asa o vrut vecinu ca eu pregatisem un Cabernet…
NOU
Am si eu o intrebare, ca tot e ziua Romaniei. Inainte sa mancati tot felul de delicatese mentionate, unele nici macar romanesti desi e ziua Romaniei, inainte sa cadeti in pacat macar v-ati impartasit? Unii stiu ca nu veti recunoaste public. Cand sinteti singuri si va ganditi la ce aveti pe suflet, ganditi-va si la lucrul asta.
NOU
Nu le am cu lăcustele negre deloc, dar daca vorbim de păcate mai degrabă trebuie să se împărtășească Șpagoveanu la mine.
NOU
Cica ciorba de cartof cu afumatura si tarhon, langa o ceapa rosie murata imgur.com/QxbEjXf
NOU
Japonejii astia sunt popor de psihopati. I-ati vazut cum mananca animalele de vii? Se misca in farfurie cand baga cutitul in ele, le omoara atunci pe loc sau le inghit asa de vii… d-ne fere, ce debili! Si mananca delfini, balene.. balene, inca le vaneaza si mananca! Balena aia are mintea mă-sii sau bunica-sii, iar el o inghite, psihopatul dracului, Natie de debili, se vede si la Qatar, au bătut Germania și Spania, și au luat bătaie de la Costa Rica :)) Comportament de psihopat, de tember, moșteniri hiroshima&nagasaki si tokio ars din temelii cu napalm, ars tot ce mai aveau uman si răsărit mâncători de balene.
NOU
…ca sa nu mai vorbim de femeile de p-acolo, alea le mananca sufletu’ barbatilor.
NOU
Unora nu doar sufletul…
NOU
Japonia, maaare… ce e Japonia? Sluga imparatului, sluga americanului, sluga orgoliului. Japonezul il consideră pe chinez sclav, untermenschen. Dar n-ar japonezul cultură cât are chinezul ori coreanul. Nici istorie, nici realizări, nici nimic. El e acolo, micul psihopat, electronizat și înjugat.
NOU
Cred că Dani a încurcat conturile un pic….
NOU
varză (cu cârnați) călită la cuptor cu ardei iute
NOU
Ceai de ghimbir si menta, fatah cu carne de vita, caju si muguri de pin, lipie cu zatar, supa crema de linte, niste muraturi libaneze langa. Seara, o salata cu nuci, miere, avocado si parmezan, niste vin roze pe langa.
NOU
O salata orientala :))))
NOU
niste pui cu ananas. traditional
NOU
am bagat niste vita scazuta in vin rosu, ca nu pot sa ii zic bœuf à la Bourguignonne in acest context national, si niste clatite mici cu vita trasa acoperita cu ciocul cocosului, ca sa nu zic tacos cu pulled beef si pico de gallo.
mancare foarte traditionala pe aici la noi in sud-estul asiei.
maiine va tin la curent cu ce caracatita traditional romaneasca cu sos de tamarind ma va servi ambasadorul la resedinta lui cu ocazia celebrarii zilei nationale.
NOU
Hirschgulasch. Doamne Dumnezeule, Sfinte Sisoe, din toate porcariile culinare bavareze, asta e de departe singurul preparat Michelin. Ma bucur nespus ca astia mananca vanat, am gasit si mistret pe-aici.