Noi am băgat traditionala pizza prosciuto i funghi. Si o supa de pui, ca ne era pohta ce-am poftit.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

79 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Supă cremă de legume cu crutoane, acum prepar o tradiţională şaormă.

    17
  2. #2

    snitele de pui cu ardei copti, totul ramas de alaltaieri seara!

    56
  3. #5

    Nu mai aveau manz cu viezure si branza asa ca am mancat traditionalul cheeseburger cu cartofi dulci.

    29
  4. #6

    Biban de mare la grătar, roze de Viișoara

    11
  5. #8

    3 bratwurst-i neoși la pauza de masă

    6
  6. #9

    sushi fu bun

    6
  7. #10

    Șjnitele cu pireu de cartofi

    28
  8. #13

    Cuprins de fior patriotic, m-am dus la Mc sa intreb daca au McMici. Nu aveau. Am mancat ceva sendvis de porc, dezamagitor. Era mic, e adevarat.

    17
  9. #14

    Taiat porcu, soric cu rachiu si pomana porcului…

    34
  10. #18

    Ciocolata cu cafea.
    Croissant cu ciocolata neagra.
    Pina la cina mai e timp….

    3
  11. #19

    Bătaie.

    48
  12. #21

    Crap la Ninja Grill cu shakshuka la Ninja Foodi și cu mămăligă la slow cooker, tradișăn, beibi!

    5
  13. #22

    Am mancat f’o doo sute de uischi. Dupa atata mancare o iau un digestiv ca sa-mi priasca ce-am halit.

    30
  14. #23

    Mic dejun (7:00): un deț de palinca de Bihor, pita de casa cu pasta de jumeri, un ou fiert, telemea, porodici si-o piparca iute.
    Gustare (11:30): o scrijaua de pita cu unsoare si un mar.
    Pranz (14:00): o cincizaca de palinca, un blid de zama de pui cu taietei, sarmale cu varza acra (de anul trecut) cu smantana si, dupa, vreo 2-3 pahare de vin rosu de casa facut fara zahar.
    Cina (18:00): castane prajite + un pahar de vin.

    18
  15. #24

    Azi am mancat crenwursti cu oua, ciorba de legume cu bors, salata orientala – reteta clasica, o felie de pizza de aseara, un covridog in goana calului, o felie de tort si doo mere.
    Alcoolu’ l-am consumat in avans sa nu se strice.
    Curat traditional, coane Arhi!

    4
  16. #25

    cartofi la cuptori cu tochitura de carne, inima si ficat de porc si muraturi. totul usturoiat bine

    6
  17. #26

    Porc la gratar cu broccoli si legume cu sos de soia. Mestesugite in tihna. Traditional

    4
  18. #27

    Pastramă de oaie pentru făcut pantă pentru ouzo și niște dovleac la cuptor.

    3
  19. #28

    Am bagat fasole cu cabanos, ca la tara la mine aici nu se gaseste ciolan afumat!

    13
  20. O sa mananc niste paste, dar altceva voiam sa spun. Eu nu sarbatoresc ziua pe 1 decembrie, eu sunt monarhist consider ca ultimul rege al Romaniei a fost Ceausescu. sarbatoresc ziua nationala pe 23 august . Eu nu recunosc statul actual sau imnul. Tara ar fi trebuit sa se numeasca Dacia nu Romania, datorita lui Alecsandri ne numim Romania, care a militat la 1859 pt asta impotriva lui Kogalniceanu si a altora care erau pro-daci.Imnul pe care il recunosc este 3 culori de Ciprian Porumbescu, nu mizeria de desteapta te romane. Si asta nu inseamna ca sunt xenofox, extremist sau discriminez pe cineva. Deci indiferent ca esti negru, chinez, african, birmanez, locuiesti aici esti cetatean dac. Nu roman, roman e o denumire jidaneasca.tara noastra, teritoriul asta in care suntem acum trebuia numit Dacia. Dar A. I. Cuza si cu Alecsandri erau doua zdrente jidanite care in 1859 ei au insistat sa se numeasca principate ,,romane” pe cand Kogalniceanu si altii voiau sa se numeasca Dacia. Si repet, asta nu inseamna ca e ceva xenofob, rasist, adica aici Dacia si sa fim doar daci. Nu, dar denumirea corecta asta e, Dacia. ce Romania? Romania e o inventie jidaneasca facuta la 1859, apoi in 1918 alti jidani si bulani, si in 1990 la fel Brucan Neulander si Ilici, la fel, care au pus imnul asta mizerabil. Cine mai are asemenea gunoi de imn? Cu Traian cu Corvine, cu sa mă deștept din somn. De unde pula mea sa ma destept? Adica sa te tina prost, sa crezi ca esti adormit. Traian. Cine a fost Traian? Un bulangiu. De ce nu e pomenit Decebal? Burebista? Preoti cu crucea in frunte. Ma cac in toate balivernele astea iudeo crestine. Deci v am zis -3 culori de Ciprian Porumbescu e imnul adevarat. Si daca ne am numi Dacia am fi un stat deschis democrat, cum era de fapt si Dacia. Ce, pe aici erau numai daci? Circulau si din Asia China, Iran Persia, sciti nordici, totti astia dinprejur. Chiar si cu Tibetul ca eu sunt pasionat de cultura tibetana, am si un artefact pe care l a primit nea Nicu dintr o vizita in China la Ciu Enlai, am sa va povestesc altadata, chiar si cu tibetul sunt influente, am descoperit asemanari intre obiceiurile noastre pagane si cele tibetane, diverse ritualuri, de la morti etc. va voi da exemple si expune a easta chestiune altadata, eu fiind expert deasemenea si in Tibet. Ce romani, romanii nu ne au asimilat cum se spune. Mai mult in Transilvania s au dus si la olteni. Noi muntenii si moldovenii suntem adevaratii daci. Ma cac in Transilvania, nu mi trebuie unire cu ardelenii. Ăsta e adevarul, pana dupa evul mediu, chiar si dupa jumatatea mileniului doi, noi aici pe aceste meleaguri eram cunoscuti ca daci, spatiul asta era cunoscut din vechime ca dacic , valah si alte denumiri, de catre popoarele nordice mai ales cu care aveam legaturi, in special cu danezii. Deci din cauza bulangiilor Cuza Alecsandri si alti jidaniti am ajuns cu denumirea asta falsa Romania

    12
    • #30

      N-ai nume de dac. Cum facem?

      4
    • #31

      Oare dacii mancau paste, ca tine?

      2
    • #32

      da spirtul ala prin ceva paine!

      4
    • Pai granita naturala cu Rusia e pe Carpati (ca munte, ca rauri sunt destule :)), poate va treziti vreodata republica autonoma Dacia in cadrul Federatiei Ruse 🙂

      2
  21. #34

    Dat fiind faptul ca s-a racit si prin tarile mai calde si trebuie sa ardem mai mult si mai ales ca am cumparat o halca de ” guanciale de Amatrice” de la mama lui, fara conservanti & shit, numa’ sare, piper si ceva mucegai nobil (sper), pe care il voi inlatura, o sa bag o “carbonara” traditionala, (fara smantana, da?) cu un kil de “pecorino” si o sa o mananc cu traditionalii castraveciori la otet, (ca mie mi se intoarce stomacul pe dos de la ou) 🙂 , restul gastii o sa baloteze traditional, numai cu furculita. Intre timp ma delectez cu ceva “novello” rosu, am o foame de lup, dar trebuie sa astept restul lumii. Hai noroc si …pofta mare /all.

    10
  22. #35

    Iar daca-mi este permis, as vrea sa-i iau in traditionala “lupa” pe cei care probabil sunt daltonisti si confunda verdele cu rosu. (prietenii stiu de ce)

    11
    • #36

      măi Mirel, te regretă prietenii de pe canalul de telegram, când revii?

      1
    • #37

      Sar’mna, mulțumesc de informații, mă gândeam zilele astea, și-mi lipsesc toți, să știi, ona, kitty, belial, șerban, mirela, loredana, and so on… Poate mă întorc zilele astea. Numai bine!.

      1
    • #38

      Noi ți-am mai urat la mulți ani cînd și cînd, să știi. 🙂

    • #39

      confirm

  23. Fasole cu șunculiță. Mie-mi place, soției îi place, dar copilul nu prea mânâncă. A mâncat pui la rotisor cu mujdei.

    8
  24. #41

    Parizer de vita facut la Cristurul Secuiesc, pe pita din Covasna, cu unt irlandez

    9
  25. #42

    Mâncare mexicană pregătită de bucătar român, în restaurant condus de român, în Germania. Avea și ceva fasole pe acolo .

    4
  26. #43

    Supa de rosii si paste cu usturoi, creveti si patrunjel.

    3
  27. #44

    Caltabos (de casa) prajit in untura de porc (tot de casa).
    Pomana porcului.
    Muraturi si kapia copti.
    Palinca de pere negre.
    Tort cu mere si bezea topita.

    20
    • #45

      6000 kcal – check!

      22
    • #46

      avea o problema daca era ciuaua!

      2
    • #47

      6000 kcal că e Doberman, nu Chihuahua…

      2
    • #48

      Sper ca este doberman scafandru la ratia asta de kcal :))
      Aveam si noi in academie norma de 4000. Si stiam ca sunt anumite categorii de militari care au 5 mii, si scafandrii cu 6, sefii.

      3
  28. #49

    Am servit acilea la indian la Taj langa Marriot:
    – chiftelute de ceapa cu sos
    – creveti vindaloo
    – ciocanele de pui la cuptor
    – orez cu sofran si stafide
    -paine cu branza
    – ceai masala x2
    -bere tuborg x4

    Acasa niste “putulici”, adica aluat de galusti cu prune fara prune.

    7
  29. #50

    Șorici, ca garnitură la bere.

    2
  30. #51

    un “romanesc” gulas, care nici gulas n-a fost.. papricas? ceva de genu`. Atat s-a putut.

    7
    • #53

      Unde zici ca stai? Pita si ceapa sau piparca iute le aduc eu. Daca vrei, aduc si oleaca de smantana facuta din lapte de bivol.

      5
    • #54

      aveti makidoni si in ardeal?

    • #55

      @Cetin: sau cand familia unica se intalneste cu neuronul unic.

      1
    • #56

      @Rumbu: Te corup cu niste palinca de Bihor?

      @Arhi: Daca intrebare imi era adresata, raspunsul e ca s-ar putea sa am ceva urme conform numelui de familie. 😉 Urmele alea or fi amestecate cu d’alea de hun, bineinteles. 😀

      @nea_zapada: Fii mai explicit, te rog. Din cate stiu eu, bogracs-ul/gulas-ul merge foarte bine cu smantana, pita de casa, ceapa sau piparca iute. Inainte si dupa niste palinca e obligatorie. 🙂

      1
    • #57

      QED

  31. #58

    Am făcut șnițel de pui cu cartofi piure și mujdei de usturoi. Și un șpriț modificat, în sensul că sting apa minerală cu apă minerală, că încă sunt în perioada aia a vieții…

    2
  32. #59

    5×5=?

    • #60

      = Constantin Dobrogeanu-Gherea, adevaratul părinte al României agrare în sec. XX. Înainte de Vlahută și Coșbuc, a fost acest Dobrogeanu-Ghera, cel care prin filizofia si scrierile sale a însuflețit societatea agrară, ruralul, inima României. Datorită lui am prins gustul, mirosul, temperatura si spiritul nămetelui, glugii, snopului, uliței, omătului… el este rădăcina românismului: Solomon Katz

      2
    • #61

      Corect! Ca la chelneri: 5 cu 5 fac 15 și cu 5, 25…

  33. #62

    Gris cu lapte ramas de la pinguin si un lichior de mere verzi ramas de la mama pinguinului.

    2
    • #63

      Am si eu o intrebare, ca tot e ziua Romaniei. Inainte sa mancati tot felul, inainte sa cadeti in pacat, macar v-ati impartasit? Unii stiu ca nu veti recunoaste public, ganditi-va la lucrul asta

      1
    • #64

      Cristi, impartasania se face dupa ce tii post si te spovedesti la ninjalau.
      Cara-te de aici cu misionarismul ortodox ca arunc cu Apostolu’ dupa tine!

      4
  34. #65

    fasole scazuta cu carnati cu ceva varza murata. Stropit cu putin Gewurztraminer Asa o vrut vecinu ca eu pregatisem un Cabernet…

    3
  35. #66

    Am si eu o intrebare, ca tot e ziua Romaniei. Inainte sa mancati tot felul de delicatese mentionate, unele nici macar romanesti desi e ziua Romaniei, inainte sa cadeti in pacat macar v-ati impartasit? Unii stiu ca nu veti recunoaste public. Cand sinteti singuri si va ganditi la ce aveti pe suflet, ganditi-va si la lucrul asta.

    4
    • #67

      Nu le am cu lăcustele negre deloc, dar daca vorbim de păcate mai degrabă trebuie să se împărtășească Șpagoveanu la mine.

      3
  36. Cica ciorba de cartof cu afumatura si tarhon, langa o ceapa rosie murata imgur.com/QxbEjXf

    7
  37. #69

    Japonejii astia sunt popor de psihopati. I-ati vazut cum mananca animalele de vii? Se misca in farfurie cand baga cutitul in ele, le omoara atunci pe loc sau le inghit asa de vii… d-ne fere, ce debili! Si mananca delfini, balene.. balene, inca le vaneaza si mananca! Balena aia are mintea mă-sii sau bunica-sii, iar el o inghite, psihopatul dracului, Natie de debili, se vede si la Qatar, au bătut Germania și Spania, și au luat bătaie de la Costa Rica :)) Comportament de psihopat, de tember, moșteniri hiroshima&nagasaki si tokio ars din temelii cu napalm, ars tot ce mai aveau uman si răsărit mâncători de balene.

    12
  38. #72

    Japonia, maaare… ce e Japonia? Sluga imparatului, sluga americanului, sluga orgoliului. Japonezul il consideră pe chinez sclav, untermenschen. Dar n-ar japonezul cultură cât are chinezul ori coreanul. Nici istorie, nici realizări, nici nimic. El e acolo, micul psihopat, electronizat și înjugat.

    2
  39. #73

    Cred că Dani a încurcat conturile un pic….

    11
  40. #74

    varză (cu cârnați) călită la cuptor cu ardei iute

    5
  41. #75

    Ceai de ghimbir si menta, fatah cu carne de vita, caju si muguri de pin, lipie cu zatar, supa crema de linte, niste muraturi libaneze langa. Seara, o salata cu nuci, miere, avocado si parmezan, niste vin roze pe langa.

    2
  42. O salata orientala :))))

    2
  43. #77

    niste pui cu ananas. traditional

    3
  44. #78

    am bagat niste vita scazuta in vin rosu, ca nu pot sa ii zic bœuf à la Bourguignonne in acest context national, si niste clatite mici cu vita trasa acoperita cu ciocul cocosului, ca sa nu zic tacos cu pulled beef si pico de gallo.
    mancare foarte traditionala pe aici la noi in sud-estul asiei.
    maiine va tin la curent cu ce caracatita traditional romaneasca cu sos de tamarind ma va servi ambasadorul la resedinta lui cu ocazia celebrarii zilei nationale.

    3
  45. #79

    Hirschgulasch. Doamne Dumnezeule, Sfinte Sisoe, din toate porcariile culinare bavareze, asta e de departe singurul preparat Michelin. Ma bucur nespus ca astia mananca vanat, am gasit si mistret pe-aici.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam