cioban

Un cioban care isi pastea oile pe un teren privat a fost impuscat de proprietar.

Practic, la prima vedere, ceva normal. Ai intrat pe terenul meu, mi-ai tulburat posesiunea, nu ai vrut să pleci, mi-am apărat ce e al meu. Totuși, normalitatea asta nu exista la noi.
Pentru că:

Politistii au ridicat arma pentru expertiza, iar cel care a folosit-o s-a ales cu dosar penal.
Anchetatorii asteapta expertizele ca sa stabileasca daca pistolarul a tras intentionat in capul barbatului, adica intr-o zona vitala.

Deci dosar penal, deci expertiză că vezi doamne, aici vorbim de American Sniper, de ce nu a tras la picioare etc.
Între timp, cel ce e de fapt vinovat e numit victimă și se face bine la spital, pe banii mei, că el e cioban, nu plătește impozite.

De aia e bună legea americană. Ești pe terenul meu, trag fără somație. Pentru că așa vreau eu și pentru că ești pe terenul meu. M-am simțit amenințat de prezența ta pe terenul meu și m-am apărat. Nu, nu se deschide dosar penal, eventual cel împușcat, dacă supraviețuiește, e arestat pentru tresspassing.

Serios, în românia chiar nu te poți apăra când ești agresat. Iar cei ce au fost vreodată implicați într-o bătaie pe stradă știu prea bine despre ce vorbesc. Dacă ești atacat și te aperi, poliția vine și vă amendează pentru amândoi. Punct. Fără discuție. E legea. Singura ta șansă e să iei bătaie și să ai martori că ai fost bătut, altfel se numește că ai fost implicat în tulburarea liniștii publice.