Încă o dovadă că nu citește nici dracul blogurile, deși ar vrea să profite puțin de pe urma buzz-ului pe care îl creează.

Deci dacă și eu ajung să fiu chemat la un eveniment unde se discută despre un set de reguli prin care să protejăm țiganii… Dă-o naibii, mai rămânea să îi trimită lui visurât și aia era.

In cadrul campaniei S.P.E.R. – Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma derulam proiectul „Cod etic online”, care are ca scop promovarea in spatiul online a unui set de reguli cu privire la continuturile despre minoritati si grupuri dezavantajate generate de utilizatorii de site-uri, forumuri si bloguri.

In acest sens, Secretariatul General al Guvernului si Agentia Nationala pentru Romi va invita sa luati parte marti, 07.07.2009, la dezbaterea „Ura virtuala vs. responabilitate reala” care va avea loc la sediul Agentiei de Monitorizare a Presei din Calea Plevnei, nr.98, bloc 10C, sector 1, Bucuresti.

Prin acest eveniment dorim sa atragem atentia asupra discursului intolerant propagat prin intermediul internetului si sa supunem dezbaterii un cod etic aplicat mediului virtual. In cadrul dezbaterii, vom definitiva acest cod impreuna cu expertii invitati, pe care il vom promova ulterior pentru a fi asumat atat de mass media online, cat si de site-uri, forumuri si bloguri.

Dezbaterea va fi moderata de Mircea Toma, expert in cadrul S.P.E.R. Reprezentanti ai unor institutii cu atributii in prevenirea si combaterea discriminarii, ai celor mai importante media online, bloggeri, avocati si membri ai unor organizatii de apararea drepturilor omului sunt invitati sa ia parte la evenimentul „Ura virtuala vs. responsabilitate reala” si sa contribuie la textul codului etic.

De ce nu sunt de acord și nu voi participa niciodată la asemenea șușe?

1. Nu poți impune pe internet reguli ca la CNA. Puteți voi să spuneți de 1000 de ori că marți elaborați codul și de miercuri intră în vigoare. Eu tot cioară și țigan voi scrie atunci când voi vorbi de cei pe care îi apărați, adică de hoții din autobuze și locuințe, violatori și criminalii din italia, cei care ne fac să ponegrim întreaga nație țigănească.

2. Nu sunt de acord cu discriminarea pozitivă. Nu sunt de acord că pot înjura 1 român cum îmi vine la gură, dar dacă înjur o cioară, automat sunt scos în afara legii. Nu sunt de acord ca locurile din facultăți să fie date gratuit țiganilor, fără examen, fără nimic, doar pentru că sunt țigani. Nu sunt de acord ca banii de la buget, în loc să fie cheltuiți pe lucruri serioase, sunt cheltuiți pe mișmașuri cu țigani.

3. Și că veni vorba de mișmașuri, ultimul și cel mai important punct. Nu sunt de acord să susțin nimic din ce susține Mircea Toma. Omul care a salvat Vama Veche, umplând-o de vile, cârciumi și betoane. Omul care brusc a devenit EXPERT în problemele țiganilor. Pentru că, fiind unul din cațavenci, până la urmă vom afla că de fapt se papă niște bani de la buget de câtre un consorțiu la care, în final, e acționar majoritar, vântu. Și destul s-au dus în vânt banii de la FNI, FNA și alte șmenuri. Sugeți prea mulți bani de la noi, bre.

E suficient, tovarăși, e timpul să vă opriți.