laba

A intrat în vigoare legea referitoare la disciplina fiscală, potrivit căreia se introduce un plafon cash de 5.000 de lei pe zi pentru tranzacţiile între firme şi de 50.000 de lei pentru plăţile între persoane fizice.

Când am cumpărat terenul de la Măgurele, acum 4 ani, cumpărătorul nu a vrut să îi plătim banii cash, ci virament în cont. Nu în cont la BRD, nunde erau banii, ci la…o altă bancă, nu mai țin minte. Țin minte, cu mută plăcere, cum am plătit vreo 600 de euro comision BRD-ului, pentru că s-au deranjat să mute banii dintr-un cont în altul.

De azi, din ce înțeleg, toate tranzacțiile de peste 50 000 trebuie să se facă prin bănci. Pentru că, nu-i așa, combatem evaziunea fiscală, împiedicăm mersul cu banii și sacoșa.

Mie mi se pare absolut incredibil cum guvernul își permite să pună o taxă privată pe fiecare ban care circulă în românia. Pentru că astfel mă obligă să plătesc comision băncilor. Care, știind că sunt obligat să performez prin ele, vor face clasicele înțelegeri dintre ele, pentru că în românia nu există mediu concurențial și vor arde pe toată lumea cu tot felul de comisioane.

Desigur, există și opțiunea de a plăti defalcat, câte 50 000 în mai multe zile. Sau de a plăti la negru. Sau de a subevalua bunul vândut.

Dar rămâne mizeria gestului.

Ultra later edit: Și un articol bun pe temă

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.