Mă uit şi eu, din când în când la teveu. Ştiu, strică mintea şi sufletul, dar îmi place să aud o bâzâială prin casă când sunt singur.
Zilele trecute am fost frapat de o chestie, cu nişte studenţi care umblau incognito prin cămine, încercând să mituiască administratorii să le dea locuri la negru.

Pe lângă lame-ismul total al situaţiei, în care studentul, ca orice miner cu ştaif, ia dreptatea în propriile mâini şi trece la decapitări, ispitind oameni în stânga şi în dreapta, stau şi mă gândesc la o treabă.

Decât să dai 7-800 de euro doar ca să ai dreptul de a sta în cămin, nu mai bine te cuplezi tu student cu încă un student şi închiriaţi o garsonieră?
Da, poate preţurile sunt mai mari, dar în mai mulţi ieşi mai ieftin.

No, cum mă gândeam eu aşa, relaxat, la situaţia şpăgii în rromânia, primesc mail de la WestGate Studios, în care eram anunţat că în Militari s-a deschis primul complex de locuinţe privat dedicat exclusiv studenţilor. Cu preţuri care pornesc de la 80 de euro, cu frigider şi facilităţi, adică tot ce are nevoie un puşti plecat de-acasă să îşi ia o diplomă.

La un calcul aproximativ, dacă dai să zicem 800 euro pe loc, cum e în Moxa, pentru un loc în cămin, vei sta 10 luni pe an într-o încăpere sordidă, împreună cu alţi 10-12 inşi (pentru că eu nu ştiu căminist care să nu îşi aducă gagica să stea cu el), în paturi suprapuse care scârţâie, cu buda pe culoar sau în cel mai fericit caz, la comun cu gaşca de mai sus şi tot aşa.

Păi nu ieşi mai ieftin dacă dai 80 de euro lunar şi stai la garsonieră frumos, decent, în condiţii civilizate, fără să depinzi de vreun nene administrator care intră în cameră când vrea muşchiul lui, în căutare de iarbă sau mai ştiu eu ce psihotropice?

În fine, ideea era următoarea. Că WestGate Studios oferă reducere la chiria pe 2 luni la 2 cititori ai blogului meu, cuplu sau separat, dacă doresc să se mute în complex. Dacă ei vor exista, ca să nu fie nici o discuţie, vor fi aleşi de mine personal şi au obligaţia de a mă invita la inaugurarea de casă nouă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.