Dacă tot am vorbit ieri despre școală și primii pași în zonă, hai să vorbim de PC-uri. Pentru început, să știți că am rezolvat problema calculatoarelor pentru copii. Am luat 2 sisteme de gaming Viking de la PC Garage, unul roșu și unul albastru, băiat și fată, că deh, doi copii are tata. Le-am asezonat cu un o tastatură Red Dragon Harpe, care merge perfect cu un maus Red Dragon Pegasus și niște căști Red Dragon Garuda. Mauspad, normal, aceeași marcă, Red Dragon Archelon M. Bine, ele au venit kit, dar nu reușesc să găsesc kitul pe site și mi-e lene să mai caut. Am mai pus și o placa wireless Edimax, dar nu m-a dat deloc pe spate, trebuie să găsesc altceva.

Sunt foarte mulțumit de ele. Inițial am fost circumspect la procesorul i3, dar nu ai nicio treabă, se pare că 3.9 de ultimă generație este extrem de potrivit pentru orice. Am jucat Witcher 3 la rezoluție maximă, Call of Duty, Fifa 2017, orice, nu există lag, blocare sau ceva de genul. Pur și simplu funcționează flowless și mă gândesc serios că, decât să iau memorie la laptop, mai bine îmi iau și eu un sistem asemănător, să îmi meargă și mie Photoshopul șnoor.

Am vrut să scriu despre ele săptămâna trecută, dar mi s-a părut mai potrivit să scriu astăzi, când a început școala.

Doamne, ce fericit am fost când mi-am luat primul PC. De fapt, primul meu PC erau niște piese care habar nu aveam cum să le montez, cumpărate de la un coleg de muncă. Un 286 amărât, care avea un HDD de…40 MB, cred? În seara în care l-am cumpărat, am fugit la un magazin de piese, undeva pe Pache Protopopescu, să îi cumpăr carcasă.

Și mi-au dat carcasă. Doar că nu și sursă. Și nu înțelegeam unde naiba se bagă în priză și cum să fac. A doua zi m-am dus, am întrebat acolo, mi-au zis și de sursă. Dap, serios, probabil nu mai știți cum era, dar înainte de anii 2000 și internet, nu aveai pe cine să întrebi, decât un prieten sau să cauți o revistă Chip sau Level, să vezi dacă răspunsul la întrebarea ta se află acolo.

După ce l-am montat, nu reușeam să îl fac să booteze. Tot îmi dădea ceva cod de eroare. Nu eram chiar n00b, făcusem Basic în liceu, avusesem pe mână HC95-uri, TimS, Cobre, Commodore, dar niciodată PC. A trebuit să mă car cu el în cârcă la un prieten, ca să aflu că unitatea de Floppy Disk avea o dischetă în ea.

A fost o experiență drăguță și, clar a devenit momentul în care am realizat că toată viață voi avea legătură cu calculatoarele. Oh, și câte au urmat. Primul PC luat în rate de la BCR, cu dobândă de 127%, că așa erau dobânzile în vestul sălbatic atunci, primele windowsuri instalate pe la prieteni, întâi gratis, după aia, desigur, pe bani, primele bușeli, descoperirea internetului, a mircului, a agățatului pe internet, a blogspotului, după care wordpress și…am ajuns aici.

Voi vă mai amintiți care a fost primul vostru calculator?