Era un revelion, acum mulți ani, eu eram mai tânăr și mai zglobiu, și mai singur, și mai fără copii, așa că, împreună cu un prieten, am decis să ne facem muci în noaptea aia. Eu veneam după o despărțire dureroasă, el și-ar fi dorit măcar o despărțire, dar nu era de unde, solul era fertil, sămânța aștepta să fie plantată.
Problema e că nu am avut alt alcool în afară de 2 baxuri de Golden Brau, deci câte 20 sau 24 de cutii de fiecare, nu mai țin minte exact câte erau într-un bax. Și era Golden de ăla bunu’, de dinainte să îi schimbe apa cu mocirla asta de bucurești.
Și dă-i dă-i dă-i, ușor ușor, în câteva ore, le-am terminat. No biggie, nu simțeam mare lucru, doar ușor obosiți. Așa că ne-am culcat, la TV erau Nae Lăzărescu și Vasile Murariu, ce să și faci altceva, că gay nu eram.
Vă zic, somnul ăla a avut ceva. Pentru că, atunci când m-am trezit, absolut toată casa voia să plece învârtindu-se. Patul se învârtea singur, mă țineam cu mâinile de cearceaf, să nu cad cumva. Stare de vomă de și acum, dacă mă gândesc, îmi vine să vomit, doar că nu puteam, nu ieșea nimic. Ălălalt era pe canapea, gemea că moare, să chem salvarea. Cum plm să chem salvarea pentru că ne-am îmbătat, ne facem de râs mai rău decât suntem acum, de râsul curcilor. M-am târât până la frigider, să îi duc niște gheață, să își pună pe frunte, i-am dus niște felii de ceafă de porc, de unde să îi dau eu gheață?
Cumva, prin năuceală, mi-am adus aminte că, dacă mănânci, pui ficatul în funcțiune și îți revii. Doar că noi aveam în casă sărățele și covrigei, cine a stat să cumpere sau să facă mâncare. Și uite așa, până pe 3 ianuarie seara, am zăcut în pat, ronțăind sărățele, vomitând după, bând apă, iarăși sărățele și tot așa.
A fost prima și ultima dată când m-am îmbătat cu bere și, de atunci, nu mai sufăr Golden Brau nici de-o culoare, nu pot să văd nici cutia, darămite să o beau.
NOU
jaggermeister – wipe out la memorie – never again
NOU
oh, am niste amintiri din Cluj cu jager, cand, de beat ce eram, mi-au furat clujenii geaca de piele…
NOU
totusi e bine ca inca mai sunt amintiri :))))
NOU
partiale, restul e completat din povestirile prietenilor.
NOU
Oameni frumoși!:)))))))))
NOU
cred ca au trecut mai bine de 10 ani de când ti au furat aia jacheta
NOU
i loved that jacket…:))
NOU
mie mi-au furat o bluza de trening. costaste 3 lei la SH.
aveam in ea gpsu de bicla, ochelari de bicla si cheile de la bicla.
ca atare, intr-o dimineata eram in centru vechi cu un polidisc sa tai lantul de la bicla 😀
NOU
nicio reactie?:))))))
NOU
Absint-never again, zici ca ai mancat lucerna toata noaptea.
Votca-never again, vomitat si tamplele.
jaggermeister-never again, vomitat in somn.
NOU
nu am auzit niciodata de vomitat in som:))))))))))))))))))))
NOU
Au murit multi oameni de la vomitatul in somn. De aia tre’ sa ai grija sa nu dormi pe spate in starea aia.
NOU
Jimi Hendrix si John Bonham va transmit ca nici ei nu au auzit de vomitat in somn.
NOU
nu am zis ca nu exista, am zis ca eu nu am auzit, asa cum nu am auzit de multe alte lucruri pe lume
NOU
Cic-ar trebui întrebat și Marin Preda despre treaba asta.
NOU
@Radu: nici Bon Scott si nici al nostru Marin Preda n-au auzit pana nu li s-a intamplat. BTW Arhi, daca te uitai la Breaking Bad stiai.
NOU
Angelli lichior de alune. Tot un revelion, 2002 sau 2003 parca. De atunci nu am mai baut alcool rafinat cu gust dulce. Iar Angelli ala… numai gandul imi provoaca o stare de greata.
NOU
Am facut si eu greseala intr-o vara la terasa sa beau prea multa bere…ce sa zic , 3 zile am bolit de ziceam ca mor. Am mai repetat chestia asta odata ca deh, eram mai tanar, afara era frumos, berea la draft aluneca usor…cata bere sa bagi in 12 ore:)))… va zic eu ca intra multa mai ales vara.De atunci limita la bere e maxim 4 doze/sticle.Din punctul meu de vedere de bautor de ocazie va zic ca mahmureala de la bere nu se compara cu nimic altceva…in sensul negativ.
NOU
da, nu stiu sa existe suferinta mai mare
NOU
Suferinta de la berea bruna tare, gen Stejar, era grea. Nu stiu daca de la tipul de bere sau de la calitatea ei.
Mi se parea ca mi s-a deshidratat creierul.
NOU
cica aia de sampanie ar fi la fel de rea – vezi asemanarea?
As zice ca si aia de vin rosu
La mine e amuzanta mahmureala fara betie. E o bere de imi place tare aici. O ipa fara prea mult alcool. Daca beau d-aia pana tarziu in noapte, a doua zi ma trezesc calcat de tramvai. Desi, la 3.5% nu prea are sanse sa ma imbete
NOU
inseamna ca are zahar adaugat, zaharul te ucide la faze de astea
NOU
nu are. toate *PAurile ma fac asa. Is ma “groase” si dor mai rau a doua zi
Tuborgu. De la ma-sa din Danemarca. Ma face cacat. Am tot baut ca era ieftin. Beam si a doua zi plangeam
NOU
Grasa de Cotnari!!!
Mama mama, zici ca mi a fătat pisica în gură!!!
Și vin Jidvei vărsat d ala bun!
Atac de panica grav a doua zi de m am dus la spital.
Zaharul mamii ei de treaba!
NOU
Tequila ftw
NOU
Sarac fiind, am cumparat cel mai whisky ieftin de pe raftul de jos al unui supermarket din Japonia. Si, incet-incet, fara gheata, facand teme pentru scoala, am baut intr-o seara f’o trei sute, cam spre patru. A fost singura data din viata mea cand mi-a fost rau noaptea de la bautura. Cam ca matale, cu invarteala, cu vomitat, cu dureri de teasta etc. La cursuri eram ca nou la 9 dimineata, nu stiu cum.
NOU
Putin off topic. Iasi, in rahatul ala de Skin, a fo o perioada in care pentru ca prostii multi si flamanzeala dupa profit, whiskey-ul pe care il serveau clientilor era confectionat cel mai probabil, in vreo cada intr-un garaj la periferia orasului. Intr-o sambata, eu care duceam o sticla singur pe seara, dupa doua pahare, mi s-au inmuiat picioarele si-am plecat acasa, ca picam in genunchi. Am adormit si m-am trezit dupa vreo ora cu capul intr-o menghina si vomand cam din 3 in 3 minute semiconstient. long story short.. sunt la ambulanta, ma expediaza aia rapid ca nu cara betivi, iau un taxi, ajung la urgente. Le explic ce si cum.. ma intreaba din start daca am fost la Skin, crasma pluii, pt ca in fiecare sambata e coada la urgente cu de astia ca mine. in fine, dupa imi fac oamenii analizele, aflu ca aveam metanol in sange. de atunci, neveragain whiskey daca n-am desfacut eu sticla.
PS. Si vreau sa transmit ceva pentru bosorogu’ de la Skin, poate vede mesajul asta: Sa-mi sugi pula, oierule! si ca fapt divers, doi tovarasi de ai mei, au facut-o posta pe fica-ta in apartamentul de pe Independentei din fata de la Umf.
NOU
Absinth din ala bun care se vinde doar in Elvetia. Blackout 3 zile.
NOU
In 2020 la un botez am tras o betie crancena cu şpriţ de mi-a fost rau 2 zile. de atunci nu prea mai pot sa beau vin alb sau şpriţ. inainte de aia puteam sa beau oricat vin alb sau şpriţ si nu aveam nimic. se pare ca mi-am gasit nashul …
NOU
Țuica (tare) si coniac
NOU
Numai rable proaste pe aici.
NOU
Coniac adica vinars
NOU
Gin. Prin 2003. Sa nu mai vad in viata mea bautura asta. Numai cand pronunt “gin” mi se zbarleste paru si-mi vine sa vomit.
M am imbatat cu bere, nici o problema. M-am facut muci cu vin, mergem inainte. Uischi, rom, tuica etc no problem. Da’ kktu ala de gin m-a pus in cur.
NOU
Prima dată m-am îmbătat la o petrecere amestecând băuturile, am băut ba bere, ba vin, ba whisky.
A doua oară m-am îmbătat cu pălincă de prune.
Cu toate astea n-am oroare de ele, doar că nu merge mai mult de-un păhărel sau pahar, după caz. Dacă depășec limita, dau la rațe instant.
NOU
Bere amestecata cu coniac, tot asa cu un amic. Am zis ca mor. Senzatia aia ca iti vine sa borasti in continuu si nu mai ai ce e oribila. De atunci m-am invatat minte, ori beau bere ori coniac :).
NOU
da, gizas, iti vine sa mori
NOU
pai. cereale + fructe. Satan pe pamant.
Am combinat coniac cu uischi. VAI PULA CALULUI
NOU
Bitter. 5 sticle de 0. 75 in doi insi, sticle din alea ca de sampanie. Sarbatoream prima votare de Constitutie O saptamana am crezut ca mor, si acum imi reamintesc gustul . Ca de atins bitter, niciodata
NOU
Jack. De fiecare data mi-a dat blackout, never again. Ultima data, pe la sfarsitul anilor 90, eram la ceva “zilele satului nustiucare” si cu un amic am topit o sticla in maxim 10 minute. Erau toti piliti in jurul nostru si am simtit ca suntem ramasi in urma. Am recuperat grozav. Mi-au povestit ca era ceva formatie din Ungaria invitata sa cante, am smuls un steag Ursus/Ciuc/Bergenbier de la un stand de bere, am urcat pe scena, i-am luat omului microfonul si am inceput sa cant imnul Romaniei fluturand energic steagul. Habar n-am cum am ajuns acasa.
NOU
E vorba de mahmureală, nu de beție. De la Jack nu ai nimic a doua zi.
NOU
am vorbit prostii, scuze, e vorba de beție :))
NOU
Vin de țară/buturugă. De-ala ”curat”. Sau Jager. Sau Vermut :)))
NOU
nu. da. tb antrenament.
NOU
Ati baut jager-ul tinut la -14 grade sau asa cald, ca taranii? 🙂
Si eu eram taran pana acum o luna
Iubesc vermutul.
NOU
cu cine o mai pune-n gura gin si tequilla. pe restul sa zic ca le mai duc, cat de cat.
NOU
Malibu. Sec, o sticla doar pentru mine. Aveam 19 ani, nu eram deloc obisnuita cu alcoolul (adica dupa 2 beri ma culcam). Party la niste prieteni, hihihi hahaha… S-a dus sticla aia de Malibu. Rece gheata, nici nu simteam sa beau alcool. Era asa… suc de fructe. Si da-i si da-i si da-i. Da’ si cand m-a lovit… Pe langa raul monumental, varsatul vietii, bai nene, durerea aia de cap n-o s-o uit cate zile oi avea. De atunci, nici mirosul nu-l mai suport. Mi se face rau instantaneu :)))
NOU
Vodca și Garrone acum 20 de ani.
Vodca am mai incercat dar cu teamă și întotdeauna cocktail. Numai mirosul de vodcă îmi provoacă greață.
NOU
Eram in Ardeal, pe unde se agata harta… eram un young padawan, gaijin… localnicii de aceasi varsta si cu aceleasi hobby incercau sa ma aclimatizeze cu licoarea locala, dublu distilata… Am fost un ucenic desavarsit, am invatat in un an cat altii in o viata. Am rezistat la multe reprize… weekend-uri intregi de excese… fara sa sa fac urat, fara sa dau la boboci, fara durere de cap a doua zi. Cu mentiunea ca totul se intampla cu stomacul relativ plin, si cu un singur fel de bautura: palinca de prune.
Ce aveam sa inteleg mai tarziu in viata este ca alcoolul se ascunde foarte usor in spatele la multe mizerii, gen Tanita, etc. Aveam sa patesc o aproape coma alcoolica dupa zahar / esente amestecate cu alcool (probabil, industrial) pe un stomac mai gol… Cantitatea de alcool ingerata nu era nici pe departe similara, asociearea cu zahar colorat m-a deraiat… am fost dauna totala vreo trei zile. De atunci, beau doar cand trec Carpatii, catre miaza noapte si suspin cand ii trec invers.
NOU
Uzo….deci chestia aia e facuta special sa vomiti si sa iti fie rau dupa….idem pentru sora mai indepartata pastis.
Jager….o mizerie ….garantat boala grea a doua zi…bonus gustul ala de care nu mai scapi.
Am fost tanar in vremuri de saracie….bitter festival,saniuta,scandic,chimion secuiesc(nu am mai gustat de 30 de ani),vinuri de casa (vai de plm),multa bere….toate mi-au dat senzatii de boala adevarata,dupa clasicele episoade de voma.
Mai tarziu…ceva petrecere de firma…whisky,discoteci…dupa vreo doua vome am continuat…am mai mancat,am mai baut…dimineata m-am trezit ca ma plimba un nene cu taxiul..care ma intreba in fiecare minut daca imi mai vine sa vomit,daca ma duce la spital sau am unde sa merg acasa/ceva rude sa aiba grija de mine….chiar cool tipul…mi-a spus ca vreo ora ma plimbase, nu reusea sa se inteleaga cu mine….iar eu atunci chiar aveam halucinatii.am mers la munca abia marti….
Pe la 600 ml de palinca…deja incepe sa fie fatal….e un prag..beau,parca totul e ok,discuti…si dintr-o data parca sunt lovit.
Amestecaturile,betia de alcool dulce,bere…pacatoase rau…..acum betivaresc exclusiv vin de calitate,sau daca vreau sa ma sedez…bag vodca (de la congelator)cu suc de portocale si gheata…asta ma sedeaza.nici sampania nu e de neglijat….dar sa fie buna,seaca si rece….o prefer cand e cald in fata berii.
NOU
Palinca de la colegii de camin din Satu Mare combinata cu bere. Fatalitate!
M-am trezit in fata caminului pe banca, inconjurat de voma!
NOU
Țuică de mere produsă artizanal. Vreo 10 ani după aia nu am putut să tolerez mirosul (care altfel era foarte bun). De fapt, nu a fost vina țuicii, pentru că ”bomba” de la temelie a fost absinth: 2 shot-uri mici și rele cu zahăr ars, băute cu vreo oră înainte de țuică…
NOU
Țiucă de comină. În rest, beau orice, că nu mă mai satură mniezo!
NOU
Pe vremea când eram student sărac cumpăram Gambrinus la litru, că era mai ieftină. Eram cu un amic la Nepotu, o cârciumă de-asta mai de drojdieri ca noi, și când mai aveam ca la un sfert din a doua sticlă văd că mișcă ceva înăuntru. În berea mea înotau niște cârcâiaci, nu știu ce erau, m-am ridicat și am vomitat tot ce am putut într-un păpuriș care creștea pe-acolo, apoi am plecat acasă îmbufnat. Coincidență sau nu, a doua zi eram în spital cu apendicită. După asta nu am mai putut să beau bere, nu puteam nici s-o văd.
La vreo 10-15 ani de la întâmplarea asta eram într-un cimitir și vine la mine o țigancă cu un pahar de-ăla vechi din sticlă groasă, plin cu bere. Zice hai băiatu, ia o bere. Zic mersi, nu pot să beau bere, îmi face rău. Cică hai, că e pomană, zi bogdaproste. Nu puteam să refuz, era de sufletul cuiva. Iau paharul, îl beau, bună berea. De atunci pot să beau bere iar.
NOU
mare om tiganca!
NOU
Tanita si sambuca.. Imi este rau si acuma amintindu-mi
NOU
Votca, tradiția primului salariu, siderurgie, mort de oboseala dimineața la ieșirea din schimbul 3.
Nu știu cum am ajuns acasă, 3 zile greață cu senzație de metal amar in gura.
Niciodată nu m-am mai îmbătat de atunci, de la greața aia mie greața numai când vad
NOU
’86, armata, invoire, film, lichior, bere. Aideplm…
Lichior pana acum de-abia am mai gustat, Bere – alta poveste. Combinate – niciodata.
NOU
Sunteti juniori multi p-aci, nu stiu daca ati auzit de Bitter Festival, sticle de 0,7 imbuteliat la Brasov, 1987-88, ceva ingrozitor, iarna, zapada, boreala etc. Atunci am descoperit nuanta magenta :). Never seen, bine ca nu se mai fabrica. In rest, amestecul de bauturi este contraindicat indiferent de calitatea alcoolului. Remedii ciu-ciu, nu exista nimic, am incercat de-a lungul timpului, muraturi, bors, zeama de varza, supa de pui (aici chiar si acum imi aduc aminte cum mi-au iesit taiteii pe nas :))). Vrei sa nu ti se faca rau? nu bea sau bea cu limita.
NOU
fanta de portocale
NOU
O sa ma injuri dar … ai incercat sa bei si a doua zi dimineata 😀 ?
NOU
Lichior de casa (afinate si altele), tot de revelion, tot la 18 ani, tot din cauza de “hormoni”
De atunci nu mai suport bauturile dulci, inclusiv ceai/cafea.
NOU
Vodca. 1L (aveam “antrenament” la vodca pe vremea aia). Nu aveam nimic. Fresh. Am baut o bere dupa. S-a rupt filmul subit. Parca mi-a scos cineva din priza picioarele, limba, giroscopul 🙂 Zdrente m-am facut. Din lungul drum spre casa, imi aduc aminte doar 3 chestii: Alunecat si cazut pe gheata – era iarna. D-aia buna, cum erau “pe vremea” mea iernile. Apoi ceva in autobuz, ma scurgeam pe o usa. Si ultima amintire din acea seara… cum treceam eu prin sufragerie unde erau parintii mei. Nu am vomat, aparent erau bune licorile. Doar ca nu am mai fost om vreo 2 zile.
De atunci nu am mai baut vodca. Daca vad vodca, simt starea de voma automat. Daca miros vodca, voma e blocata doar de marul lui adam 🙂
.
NOU
Votca cu suc de portocale. Anul 2 de facultate, petrecere in camin intre prieteni, mai tin minte doar vocea prietenului meu bun care imi zicea, Cristina…tu nu bei nici bere, hai sa luam un vin alb. Eu batman batman, votca cu portocale. Prima si ultima oara, cred ca nici nu am trecut de al doilea pahar. Shortest party pentru mine din toata perioada studentiei. Ce am invatat: 1.Votca never again. 2. Nu experimenta cu bauturi pe care nu esti sigura ca le tolerezi cand budele sunt comune si la capatul culoarului. Holul ala a capatat lungimi impresionante in noaptea aia, parca era din ce in ce mai lung. Ah, to be young and stupid.
NOU
Busuioacă de Bohotin.
Prin anii 1999-2000 am baut la o terasa cu unu amic care intrase la facultate vreo 6-7 sticle in 2 oameni si 2 muieri. Combinate cu pufuleti ca nah…la terasa nu prea era nimic de mancare si noi ne cam terminasem fondurile cu vinul.
Cine vomita noaptea, pe geamul de la dormitor, de la etajul 7 al blocului? Pufuleti si vin…. A doua zi am iesit sa vad daca se vede urma pe bloc dar am avut noroc, doar geamurile si peretele de la etajul 4 in jos era murdar….am scapat. Am dat vina pe aia de mai jos :))
De atunci nu mai pot pune gura pe vin dulce/demidulce. Si de fapt, pe nicio bautura alcoolica dulce.
NOU
1986. Bitter Festival, facut local, de Fabrica de bere Aurora. Eram elicopter pe o mare in furtuna, ma invirteam in 3D. Dureri de cap vreo 2 zile. Dat la rate cu abnegatie vreo zi.
A fost prima data cind am baut bitter. Si ultima.
NOU
Out of subject, dar la topicul pe tema nu se mai poate comenta:
www.hotnews.ro/stiri-educatie-26229429-religia-impusa-disciplina-optionala-bacalaureat-pentru-elevii-profilul-uman-reactia-bisericii.htm
Asteptam maine articol si discutii pe subiect.
— mesajus acesta se poate sterge —
NOU
Daca e edicatia fizica, de ce sa nu fie si religia? Glume amandoua. Ca materii de bac.
NOU
Palincă pe la 16 ani . Se învârtea patul cu mine parca eram întins pe o masa de ruleta .
NOU
rom – vai, simt cum ma ia greata!
NOU
vai ce rasism…
NOU
double touch asta ahahahah!
NOU
jager, sa nu mai vad. Eram beti la o terasa si pe 2-3 dimineata ? Apar niste fete cu o promotiede Jager: cumparai shots de jager, trageai la sorti si iti dadeau cacaturi gen brichete, sepci si premiul “mare” era o minge de fotbal. Si am vrut neaparat mingea, mi se parea extraordinara ! Si cum nu am noroc am baut la viteza 4 sau 5 shots de jager ca sa trag la sorti mingea, asta capac peste cat eram de beat. Nu mai tin minte cum am ajuns acasa, mi s-a taiat complet filmul. Nici un ban in portofel, murdar, un rau incredibil si stat cu buda in brate toata ziua si … pula minge…
NOU
Da nimeni nu spune de promisiunea pe care toti ne-o facem strangand buda-n brate?
“Prost sa fiu de mai beau de acum incolo”
Bineinteles, dupa cateva zile, promisiunea e incalcata.
Baut 24 de beri de la pranz pana seara, imi amintesc ce am facut dar n-a fost bine.
Baut 6 sticle de Busuioaca de Bohotin. Ala mi-a pus ficatu-n pioneze 2 saptamani de ziceam ca am facut hepatita.
Capac mi-au pus 2 sticle de 0.75 de Metaxa, o sticla stinsa cu bere, una cu Pepsi. Nu numai ca nu-mi aduc aminte cum am urcat 4 etaje in pozitie canina, dar mi-a dat dauna si la ficat si la burta. Am adormit in cur, pe buda. Cand m-am trezit aveam picioarele amortite de-am crezut ca paralizez. Bineinteles, capul spart in 2 locuri.
NOU
Fix la fel cu 24 beri dar n a fost rau dupa.In schimb la un revelion dupa rom…mamaaa.
+Nashparleli de tinerete cu tanita sau lichior de menta.
De rom sau lichior sa nu mai aud.
NOU
Am baut mult in diverse stadii din viata. Cum liceul l-am inceput in ’90 am baut: saniuta, uzon sau ozon era ceva saniuta ce se vindea exclusiv in Brasov, vodca POLAR pe vremea cand avea 2 ursi polari pe poza si zicea ca e facuta cu apa de ghetar, pana sa o faca “motorala”. Cel mai mult in anii de liceu am baut tigania aia de palica la pet de 0.5 cu aroma de piersica si de cirese, o eticheta neagra, pet ca de apa minerala si scria in ungureste pe ea. Liceul l-am trecut cu vodca si angeli de cirese pentur fete, dar preponderent vodca, foarte rar tuica, singura care mi se parea baubila era tescovina, aia facuta din restul de la prepararea vinului – zona moldovei mai ales.
Dar betiile rele le-am facut cu clasicele “vinuri” dulci: Galbena de Odobesti, Busuioaca de Bohotin si Pino Noir de Murfatlar. Bauturile astea de le ambalau astia si le vindeau ca vin, dulce fiind erau cele mai nasoale.
Cu experienta mai multa mi s-a mai rupt genunchii cu vinul ISSA, vreo 4 sticle de cap de om ( vreo 15 sticle) baute in 4 oameni acum vreo 3 ani in centrul vechi la ceva bodega retro “ceaunul nu stiu cum”. Concluzia: O masura de alcool (50 ml) un pahar de apa, alcolul alb cat mai bun e mult mai safe, pe cei de mai sus de ii vad ca se plang de vodca cred ca nu prea mai sunt bautori, altfel imi e greu sa inteleg cum de esti bautor de cursa lunga si nu bei vodca.Gin, tequila, rom alb etc e mult mai bun decat jack-ul acest frutti fresh al burbonului.
Daca te ia capul nu ne culca pana nu te “hiperventilezi” respiratie cat mai profunda cat de repede poti ca sa bagi oxigen in sange, si cat de multa apa plata poti sa bei. Mai bine mai stai 30-40 minute semitreaz facand chestia asta decat sa te pui in pat. Dimineata, bea apa pana sa te ridici la verticala. Nu poti sa te ridici mai bei niste apa, te mai taresti semiconstient la baie, te mai pui in pat mai dormi pana simti ca esti ok. Fereasca al de sus sa te ridici sa zici ca esti bine, sa se puna sangele in miscare ca iar se duce la cap si la ficat si o tii boala toata ziua.
Fugiti de alcoolul colorat altfel decat prin invechire in butoaie, a se consulta eticheta pentru asta.
Hai noroc!
NOU
Inceput liceul in 92 (liceu tehnologic, faceam ore si marti si joi dupa amiaza legate de profil). Zilele alea nu mai mergeam acasa, mancam polar si saniuta pe un deal in spatele liceului toti baietii (cam 2 ore).
Cel mai tare a fost cand, la ora de contabilitate, a ridicat unu capul de pe banca si a inceput sa vomite de fata cu profa… iar dupa aia am continuat toti… care pe geam, care in pe banca, care a fugit la baie). Macel a iesit a doua zi cand au venit parintii la scoala.
In 96 am terminat liceul si am plecat pe munte (ceahlau). Cuminti in gara (ca nah, erau si ceva parinti) dar dupa ce a plecat trenul, ne-am facut muci toti. In bacau in gara am pierdut aproape toti banii de mancare la poker la aparate (eu am reusit sa mai recuperez ceva spargand vreo 3 caramizi). Am ajuns in izvorul muntelui si ne-am apucat sa punem corturile si sa facem focul de tabara. Eram langa un bucurestean care ne-a cinstit cu sprot murat si votca. Noi aveam saniute, polar, ceva vin dulce…. In noaptea aia mergeam in 4 labe si vomitam, adormeam cu fata in jos, ma trezeam, vomitam, iarasi in 4 labe (mi-au povestit aia care erau mai treji).
A doua zi dimineata mi-am blestemat zilele cand am urcat pe munte (traseu de 6 ore facut in vreo 12). Am poza de atunci, zici ca eram o mumie impaiata care misca cumva.
NOU
Vin amestecat cu bere, proportie 50 – 50 in pahar. Gustu’ bun, da’ cacat te faci!
NOU
Napoleon. Odata and never again. Era un chef , amintiri de neuitat. Nu eram la acea vreme nici macar bautor ocazional, si pur si simplu m-am lasat provocat de un prieten cu “tu nu duci nici macar un pahar de Napoleon ca dormi pana maine”. Eram cu o gagica noua, si ca sa o impresionez am zis fara sa gandesc “pariu ca beau toata sticla?”. Well… on the bright side am castigat pariul. Cu sec. Dintr-o sorbitura fara sa ma opresc. Creierul meu era in decolteul ei probabil. Culmea e ca inca am mai functionat normal vreo 40-50 minute dupa treaba asta, apoi…the dark side:
– Am cazut subit cu fatza in jos direct pe covor
– Mi-era rau si m-au atarnat de picioare in golul dintre etaje (“sa pot vomita linistit”, ceea ce nu am reusit pe moment)
– garantat eram in coma alcoolica. Vedeam cumva TOT ce se intampla in jur dar nu mai puteam misca un deget.
– cand si-au dat seama ceilalti ca relativ sunt constient dar nu pot face nimic, au aprins o lumanare pe mine “Saracu’, ce baiat bun o fost” – tin minte si acum
-vomitat cu bolta in baie de la approx 1m distanta de toaleta (mi-au zis ceilalti ca cumva ma activam si fugeam doar pentru asta la baie apoi picam inapoi pe jos)
-nu stiu cum am ajuns acasa
-urmatoarele 48 ore suc de portocale, somn suc de portoclae somn nonstop
-toata saptamana urmatoare m-a durut cumplit capul
-Nu recomand!!!!!! :)))
NOU
dar cu gagica cum a fost?
NOU
Cred ca si-a tras-o fix cu cel care a provocat pariul, si apoi zilele urmatoare si cu mine si cu el, pana cand a disparut in ceatza.
NOU
M-a mâncat undeva să fac pariu că duc 20 de shot-uri de tequila dat unu’ după altul ca în filme. Mai făcusem asta, nu era nimic ieșit din comun, dar niciodată nu băgasem și alte tone de alcool în mine înainte.
Am dat la boboci vreo 5-6 ore în continuu la intervale de maxim 5 minute. Ajunsesem să borăsc ceva negru. Inițial am crezut că e Silva neagră de o băusem înainte dar nu…
3-4 zile n-am fost om. Țin minte că a doua zi m-am dus să-mi ridic diploma de bac de la liceu și am mers în autobuz cu capul scos pe geamul ăla mic.
De atunci nu mă mai ating de niciun alcool cu gust de spirt: tequila, whiskey și rom fiind principalele. N-am nicio problemă cu un mojito făcut bine în care gustul de rom e doar o aducere aminte că acolo există și alcool. Culmea n-am probleme deloc cu vodka de calitate, ba din contră, chiar n-am nimic de la ea.
NOU
Palinca de la bunici (satu mare), posibil si niste bere dupa ce pozitronicul responsabil cu deciziile a clacat si a hotarat ca de ce nu. motivul: durere de dinti. context: revelion circa 1996-97. acum doar daca simt miros de palinca practic retraiesc vertigo-ul ala. nu pot sa mai pun gura pe asa ceva.
NOU
Lichior. Liceu, clasa a XI- a, facem excursie de 2 nopți la o cabană din apropiere. 1988. Eu și înca doi propunem colegilor să strângem niște bani pentru “de-ale gurii”. De toțj banii am luat vreo 30 de sticle de lichior, că doar de ălea se gaseau la alimentara: de caise, de banane, de zmeura, de să-mi trag una dacă mai pot mirosi măcar vreo băutura dulce… In prima seară ne-am chinuit să bem tot, țin minte ca stateam culcat pe spate gâlgâind din sticla de lichior…. A fost crunt spre dimineață și a doua zi… never again.
NOU
Florio. Nu știu dacă mai există așa ceva. De fapt – nici nu mă interesează!
NOU
Extensia de la info-preturi zice ca o mai gaseai pe emag acum un an. 23 de lei un litru de spirtoasa. wtf ?! la toti ni-i greu, dar totusi nu e cam ieftin 😀 ?!
NOU
votca; de 20 de ani nu pot scapa de amintirile de dupa cand te trezesti ca nu-ti amintesti nimic.
NOU
Whiskey, cu un prieten am inceput lejer cu 2 bidoane de bere apoi ne-am supărat grav pe sticla de whiskey a prietenei lui pe care o primese cadou… A fost meniul complet, ținut de boscheți, cazut pe spate, facut tumbe sa ma pot ridica, apoi cazut cu fata de pamant, spart buza,vomat in taxi… Never again!!
PS:tovarășu meu de suferință matahala de om de 2 m si 120 de kg la vremea aia, gagicasa venise fix in seara aia cu nepotul ei nu stiu cum naiba a picat peste copil..dupa care a dormit cica in fund langa wc
NOU
După vreo 20 de ani, încă am senzația de vomă dacă miros lichior de ciocolată sau de cafea..
NOU
Vermut din ala romanesc de prin anii ’70. Aveam cam 15-16 ani.
NOU
Am băut o singură dată o mizerie de rachiu verde, pe la 16 ani. De atunci n-am mai pus băutură in gură. După ce am citit pe aici n-am pierdut mare lucru. :))))
NOU
Apa de colonie/Parfum – nu glumesc
Prin 1999 sau 2000, abia eram major. Mega chef la un amic, lume multa, cred ca pe putin 25 de persoane. Intelegerea era ca fiecare sa aduca cate ceva de baut. Unii au adus, altii nu prea… cert e ca dupa ce s-a baut tot nu eram niciunu praf. Ne-a trecut prin cap sa adunam intr-un lighean tot ce mai era prin sticle, am gustat si nu era suficient de tare. Am adaugat ce am gasit prin casa si continea alcool, parfum, apa de colonie etc.
Marturisesc ca mi-a luat 2 zile sa imi revin, timp in care nici nu am putut sa merg acasa. Efectiv transpiram parfum, pana si sosetele si chilotii miroseau. Groaznic, nu mai fac niciodata.
NOU
Spirt.
NOU
eram in vacanta la tara. sa fi avut 16-17 ani. stiu ca am plecat dupa fete intr-un sat vecin, dar fiind ploaie n-am prins nimic. asa ca ne-am intors la un prieten acasa. am inceput sa bem vin rosu de tara. ne-am imbatat si ne-a apucat foame. asta de frica sa nu o trezeasca pe bunica-sa, n-a gasit decat ceapa si sare. si am mancat ca boii ceapa si sare si am baut in continuare. nu o sa uit niciodata acel vin cu gust de ceapa, mai ales cand a iesit. ca a iesit in forta.
NOU
2002: palinca de Bihor, mizeria aia la flacon de 250 parca. Baut cate doua (sa fim siguri) cu un coleg de camin inainte sa mergem in club. Imi aduc aminte ca am inchis usa de la camin si de acolo la revedere. N-am vomat, nu mi-era rau da’ eram in lumea mea. Zic astia cu care am fost ca ne-a oprit patrula de politie, am scos o bancnota de 1 leu si le-am zis sa o ia si sa se duca in treaba lor. Si eu eram din ala de respecta regulile, nu treceam strada nici daca vedeam ca e final de verde, nu rosu. Cum de n-am ajuns la sectie habar n-am, norocul betivului.
2008: expat in Italia, am baut intr-o seara cu niste macaronari vreo 4-5 pahare (mari, model borcan de muraturi, cre ca bateau catre 400 ml) de Negroni (vermut cu Campari de obicei, aia au reinterpretat reteta si au pus si rom – bun gust, proasta idee). Mers acasa decent, luat fatala cand am inchis usa dupa mine. Am borat o noapte intreaga. A doua zi ma simteam cat de cat ok, am coborat, am urcat in masina si am plecat la lucru. Dupa vreo 5 min a inceput sa bage aer cald, s-a dus dracu toata treaba cu “ma simteam cat de cat bine”, am intors cu frana de mana, inapoi acasa am mai dat la ratze vreo 2 ceasuri. Revenit la munca dupa 2 zile, au zis aia ca-s retardat, niciodata sa nu beau mai mult de un pahar de Negroni (plm, da acu 2 zile unde cazzi vostri ati fost sa ma opriti? :))
2021: dupa un Christmas party am ajuns intr-un club, bagat 5 jager-uri si 2 kamikaze. Nu mai stiu cum am ajuns acasa, doar chitanta de la bolt zice ca as fi plecat la 3 si ceva. M-am trezit a doua zi, dupa 10 ore de somn, beat clanta. M-am culcat la loc, dupa 3-4 ore exact la fel. Repetat schema de vreo inca 3 ori, doar urmatoarea dimineata puteam zice ca am ajuns la stadiul de mahmur.
Never again oricare din licorile de mai sus.
NOU
Stella Artois. Am baut 2 beri pe nerasuflate, mort am fost. De atunci, nu am mai pus gura pe Stella niciodata. Am vreo 500 de marci de bere baute, dar de Stella nu ma mai ating pana mor.
NOU
Vodca Exclusiv cu gust de lamaie. Nu stiu daca mai exista. Am baut la majoratul meu. La 9 seara pe cand veneau invitatii eu dormeam pe pervazul de la geam, langa intrarea in caminul cultural. Am probe foto daca e.
NOU
Ouzo.
Toamna ’86.
Luat 4 sticle de la Alimentara ca sa bem la refugiu, in Piatra. Am vrut Stolichnaya cu eticheta rosie care se gasea mai tot timpul sau ailalta cu eticheta neagra care se gasea mai rar, dar n-am avut bafta, in ziua aia nu era decat vin la litru si ouzo.
Yadda, yada, yadda in noaptea aia la cabana plaiul foii am bagat foc de tabara si am rupt cele 4 sticle in 6 oameni (2 erau fete).
Abia am coborat la gara a doua zi, n-am fost om juma’ de saptamana. Si acum cand simt mirosul ala de anason mi se intoarce stomacul pe dos.
Am mai avut betii, nu multe la viata-mi lunga. Dar niciuna cu consecinte asa grave ca aia cu Ouzo.
NOU
Anii 90’ ..eram la țară in vacanță și tata avea bar cu magazin alimentar.Erau vremurile in care navetele și lăzile de băuturi stăteau stivuite afară in soare fără să fie deranjate de finuții de la anpc.Eram singur cu bunicămea și nu m-a lăsat săraca Dumnezeu s-o ierte să plec la baie la râu ….de nervi (aveam 12-13 ani) am pus mâna pe o sticla de lichior de căpșuni Made In România și am băut-o cu o cană de 250ml in aproximativ 10 minute .M-am Așezat frumos pe un scaun la o masă (intre timp apăruse și ea)și un singur lucru am mai apucat să spun/strig :
-Vreau pateu!
Istoricii spun că am căzut de pe scaun ca un prosop aruncat in baie .Bătrâna sa speriat și a chemat o rudă din apropiere …după care am fost târât in casă ,dezbrăcat,descântat ,dat cu ceapă pe la nas .
m-am trezit exact după 24 de ore nedumerit ,cu dureri de cap si îmbrăcat in pijamale curate (f rar port )
NOU
Gin. Nu am mai baut din liceu. Nu a fost mai rau in seara aia ca dupa alte betii cu bere, whiskey sau vodca, doar ca am prins o reactie ciudata: e suficient sa miros gin, ca ma apuca greata. Nu imi explic de ce la asta da, iar la restul bauturilor nu.
NOU
Stroh 80 mi-a fost rau 2 zile.
Sambuca mi-a pus capac pt totdeauna.
Dar cel mai ciudat a fost cand am baut un shot de Absolut extract. Am vomitat instant pe bar. Si eu sufar de emotofobie si nu mai vomitasem de vreo 20 de ani pana atunci. Oribila bautura.
NOU
Gin Wembley în clasa a 12-a, acum fix 20 de ani în deplasare fiind în celălalt capăt de țară tocmai la Focșani, la ceva olimpiadă de info. De atunci, mi se face rău numai dacă simt miros de brad/muguri de pin.
NOU
Era o vreme cand mergeam “cu colinda” de Craciun. In unul din ani la o casa de oameni gospodari ne-au dat Cava d’oro si niste pahare de shot cu diferite mesaje gen bei pana o vezi frumoasa, etc.
Mhm… urmatoarele 2 opriri si cum am ajuns in pat nici acu dupa 15+ ani nu le stiu.
NOU
Nevasta-mea s-a vindecat de tequila pe la douazeci si un pic de ani.
Pe mine nu prea ma da nimic pe spate, dar na, nici n-am bagat 24 de beri in cateva ore. Unele dintre cele mai nasoale au fost – baut vodca stinsa cu bere (in timp ce rusii din grup bagau suc de portocale dupa), amestecat mai multe alcoale in timp ce am tras din narghilea non stop (te ia bine, bine), amestecat alcoale cu mancare indiana sau orice altceva super spicy (sa te pazeasca al de sus sa te ia vomitatul, iti arde gatul de numa’ numa’ pe deasupra after taste-ului de voma).
NOU
Castiga fata ceva premiu de ala de sunat la radio, vreo 10 sticle de tot felul de la Prodvinalco, printre ele… Florio.
Long story short, am vomitat pe tatele asteia cand intreprindeam chestii.
Faza interesanta e ca nu tin minte sa fi facut asa ceva.
NOU
Eram in liceu….am mancat 3 mici si am baut 8 beri. Mama ce rau mi-a fost a doua zi. De atunci nu mai mananc mici. 🙂
NOU
Betie cu palinca de prune, nu recomand. Daca o mai bag pe gat va fi doar ca aperitiv , finut asa, cu masura.
NOU
Cand eram student, miercuri era o oferta in El Grande Comandante. Cu 10 lei, beai cata bere poti in intervalul 21:00 – 00:00. Conditia era sa aduci sticla goala inapoi.
TIn minte ca am baut 9 beri si mi-am mai luat una suplimentara dupa expirarea promotiei (era 10 lei berea, lol).
Am ramas peste noapte la camin la o iubita. Ea s-a trezit dimineata sa se duca la serviciu, eu am dormit pana la 10. Apoi m-am inhaitat pe drum spre casa. Am schimbat 3 mjloace de transport + un taxi (cand mi se facea rau, coboram). Cu 100 de metri inainte sa ajung la bloc, a venit jetul. Fantana arteziana – lichid d-ala verde (de la fiere, cica). Oribil, aveam un gust amar in gura.
Cu toate acestea, inca beau bere. In schimb, nu mai beau gin. Dupa o betie la mare.
NOU
Din februarie ’92 numai sa-mi dai sa miros orice fel de coniac, mor si desi beau absolut orice n-am mai pupat asa ceva.
A doua bautura pe care n-o mai ating never jamais e sampania, din 2012 cand din cauza ei am confundat aici o filiala KBC (banca) cu KFC si m-am certat cu aia ca eu nu vreau cont (banuiesc ca-n capul meu credeam ca ma intreaba daca am cont de fidelitate) ci vreau sa mananc, de preferinta un 8pc bucket. Pana nu m-a scos garda sa ma duca la turcu’ ce avea shaormerie langa n-us scapat de mine.
NOU
Off topic putin .Demult , cand eram in armata , inainte de masa de seara era parca o pauza de voie,armata facuta undeva la Bistrita.Localnicii vindeau alcool rafinat de prune , ei ii spuneau jinars.uneori pentru ca sa fie mai tare se zicea ca pun dero.( unul dintre colegi a fost aruncat peste gardul unitatii cand a venit din invoire de 2-3 ore cu spume la gura , de beat ce era). eram niste copii cu totii si desi eram de departe ne imtelegeam bine cu localnicii care faceau si ei armata acolo.unul dintre ei , ungur, furier , cu un nume simpatic ,Borodi , a adus o sticluta de jumate de jinars , tare de inghiteai de 2 ori , dar si putina slana si hai sa bem .asta inainte de masa de seara cu maxim o ora.pana la masa ne-am facut praf .am mers la masa de seara( bausem pe un calorifer in sala de intrare la cantina asa ca nu ne-a vazut niciun cadru ca abia tineam pe picioare) si la masa am avut macaroane, .cu chiu cu vai am luat cred ca vreo 2 imbucaturi . si am inceput sa vars in castronul de inox.toti cei din jurul meu au plecat ,firesc , si pentru ca eram foarte productiv .doar unul dintre ei a ramas chiar langa mine( masa de 4 persoane)si a continuat sa manance tacticos pana a terminat tot castronul. Toata compania ne -a stiut de atunci pe amandoi .am continuat sa bem ; cateodata ne era asa de rau dupa ce ne trezeam , ca aveam efectiv senzatia ca timpul sta pe loc,
NOU
Mai baieti, foarte interesante istoriile de mai sus. Macar asa sa aflu si eu cum e cu betia. N-am fost beat in viata mea si n-am baut mai mult de doua beri odata (si alea foarte rar). O experienta pe care nu regret ca n-am trait-o. Poate e si din cauza ca tata avea probleme cu bautura si venea des acasa facut muci. nu era agresiv, dar oricum iesea scandal cu mama si cred ca de acolo mi s-a tras, ca am o repulsie totala fata de procesul de imbatare.
NOU
alcool. in 70% din tentativele de a bea am migrena de la prima gura. si insomnie.
PS: daca as fi luat cate un leu pentru fiecare “hahahaha, nu bei suficient” as fi milionara.
NOU
ai alergie la alcool, o am si eu. da, stiu, chiar exista
NOU
absinth pe vremea cand nu era “centrul vechi” in bucuresti, dar era un club pe la bariera pe acolo, nu-i mai retin numele, ger afara, m-am trezit a 2a zi acasa pe jos in baie, geaca nu mi-am mai gasit-o, n-am idee cum am ajuns acasa, never again absinth
vodca, ultimul examen in ultima sesiune cu colegii care stateau in camin, au adus o cratita si un polonic, am umplut cratita cu votca si am baut cu polonicul. doamneee
NOU
Absintul, insa nu am apucat sa fiu prastie complet.
In schimb vreo 20+ de ani nu am mai pus gura pe visinata. Doar mirosul imi provoca greata si ameteala.
Am baut in liceu cu halba si oala. Am fost aproape in coma alcoolica.
Abia spre varsta de aur am reusit sa revin. Acum o fac singur an de an.
NOU
Jagermaister.
Nu mai beau asa ceva de 12 ani.
A fost o idioata de barmanita care s-a gandit ca jager-ul se serveste in pahar de scotch cald :)))
Capac mi-a pus asa ca now, fuck it.
Nici de Sambuca sau Absinth nu ma mai ating
NOU
Gin. deloc.
Jagermeister – nu pot sa-l beau nici gol nici in cocktailuri
orice cocktail cu wiskey. sec si daca e single malt sau ceva finnese beau
bere imi place dar ma feresc ca dracu` sa ma imbat cu bere. doamne fereste… orice bere.
Tuica – doar de provenienta cunoscuta si de f inalta calitate maxim 1-2 shoturi. in general nu
Visinata – desi fac si e buna… nu mai pot sa beau.
problema e cand sunt gata afumat si imi uit regulile de mai sus… toate blackouturile si near death expericence au fost dupa mult vin si ceva de mai sus.
oricum evit sa beau in general in utlimii ani ca am doar doua viteze: pilit si amuzant si out of this world complete blackout
NOU
desi eram la seral, au zis colegii sa facem un bairam ca aia de la zi la final de clasa a 12 – era 1986;
si a fost coniac (nu mai stiu ce nume avea – Triumf, Drobeta, etc) si tuica Saniuta + nelipsita Quick-Cola 😉
praf m-am facut O_o
am varsat glorios pe pantaloni si in tramvaiul 21 de la p-ta sf. gheorghe pana in colentin unde locuiam, instant s-a facut gaura unde eram, bine ca nu era militia sa ma duca la sectia 7
NOU
Iarna, schi mult, seara la club, baut spirtoase diverse – a patinat HDD-ul vreo 2 ore. Nu mai stiu nimic din perioada aia.
Student, ma intorceam cu hainele proaspat spalate si calcate de la curatatorie; intalnit doi amici. Hai sa bagam o bere – Hai!
Dupa 3 scafandri (o halba de bere cu in pahar de 100ml de votca scufundata in ea) am luat somn in gardul viu de la marginea terasei. Dupa ce m-am trezit am constatat cu stupoare ca, desi dormisem pe geanta cu haine, nu se sifonase nimic.
Tura la munte, singura bautura disponibila – tuica de prune de 58 gr. Baut cu incredere – alt blackout de cateva ore.
Final de facultate – chef pe lac cu bere multa. Baut atata bere ca aveam impresia ca pot traversa un lac de acumulare inot. Nu l-am traversat – am adormit la marginea lacului pe plaja cand imi faceam socotelile cum sa traversez si pe care parte opusa a lacului e cel mai bine sa ies 🙂
Foarte multe alte betii, dar in mod paradoxal, desi unele au fost crunte, nu am dezvoltat repulsie la nici un fel de bautura – le beau cu aceeasi placere si acum.
Mahmureli au fost destule, dar cel mai bine le tratam cu urmatoarea reteta:
1. inainte sa te culci, cand te-ai intors de la baute, o aspirina
2. Dimineata/amiaza cand te trezesti, 2 oua ochiuri cu putin bacon afumat prajit langa (stiu ca pt unii suna SF)
3. 2 litrii de Fanta de lamaie
La final de tratament ies “as good as new”
NOU
Traiul in comun c-o persoana alcoolica m-a facut sa devin abstinent.
NOU
Tequila: cea mai cruntă mahmureala și cel mai dezastruos* comportament in timpul beției
*surse apropiate au comentat
NOU
Desperados. Sa ma bata toate neamurile ca nu ma mai imbat cu asa ceva niciodata. Mi-am vomitat toate matele. Never again.
NOU
Votca in cantitate mare – am baut singur aproape 2 sticle. Pe moment simteam doar ca nu ma mai tin picioarele si nu ma puteam tine in echilibru. A doua zi a fost crunt – dupa vreo 3 ore de somn m-am trezit si am vomitat vreo 3 zile, daca vedeam orice altceva in afara de apa vomam.
Whisky in cantitate mare – in 2003 in urma unor chestii personale am stat 2 saptamani beat continuu – beam whisky in continuu, dupa 2 saptamani am crezut ca mor. Ajuns la spital, bagat in perfuzii si tinut 2 zile internat ca ficatul era praf.
De atunci am mai avut niste episoade mai scurte de alcoolism, de vreo 10 ani am mai baut doar putin sau moderat (maxim 400 de whisky, dar in timp – 6-8 ore, sau 1 sticla de vin in 2, chestii de gen).
Am avut ani in care nu am baut alcool deloc si nici nu am simtim nevoia.
NOU
La 15 ani am vrut sa ma simt barbat si, impreuna cu 4 prieteni, am baut 7 sticle de whisky intr-o seara. De atunci, never again sau, daca n-am alternative, maxim 50 ml.
La 17 ani aveam o prietena grecoaica care a adus ouzo de acasa si intr-o seara am baut pana n-am stiut de noi. A doua zi pe langa ameteala aferenta aveam in gura gust de bomboana Negro. In urma cu aproximativ 10 ani, am fost in Grecia si am primit un shot din partea casei la o taverna. Dupa ce l-am baut am vomitat instant. De atunci, never again.
NOU
Eram în liceu cu un coleg, hai să bem și noi ceva… Colegul-luăm un vin, eu- prostul satului hai să luăm vermut- vreo două sticle am băut… Mai era foarte puțin pana la comă… Nu am mai văzut de mult vermut, dar nici mirosul nu-l mai suport.
NOU
JD, acum vreo 12 ani.
Numai cand vad o sticla de JD mi se face rau, never again!
NOU
Tequila, masa mare cu tavi de shot-uri. Se pare ca doar 2 le beam. S-a taiat complet filmul si nu mai stiu nimic, doar ce ni s-a povestit. Cert e ca a fost cu cazaturi in boscheti, gasit telefonul intr-o masina…masina in cu totul alta parte a orasului fata de locul unde am baut..
De atunci vomit doar daca ma gandesc la tequila
NOU
Frumoase comentariile, si eu care voiam sa incerc Jager, dar se pare ca iti da cea mai mare dauna.
Cand eram mai tanar, pe la 20 de ani stiu ca mi-a fost foarte rau de la Tanita de ciocolata, bauta la tara, iti bubuie capul a doua zi si nu stii cand sa te opresti.
Mai recent, Stella Artois sau Becks (proaste beri), dupa a 5a sigur sunt praf a doua zi..de aceea, beau cel putin 1 litru de apa inainte sa ma culc, cam dupa orice bauta, mai atenuez din soc.
Inca ceva de la care mi s-a facut rau instant – intr-un teambuilding cu autocarul, miros de motorina, caldura, vara – a scos unul o sticla de Unicum, digestiv de ala unguresc, am luat un shot, mi s-a facut rau instant, cred ca am vomitat in gura, nu m-am facut de ras.
NOU
La viata mea nu m-a doborât nimic. Votcă, vin, bere, techila, pălinci. Nimic da` nimic nimicuța. Chiar îmi plăcea să le amestec. Am niste recorduri, cred eu, absolute: 3 litri de votcă de la 3 jumate la iesirea din schimb până la 8 jumate la autobuz, 10 beri+10 50 ml de Jager (da, da, infamul Jager), la o partidă de table. Etcaetera. Adică, ceva tot mi-a pus capăt. Stiți ce m-a doborât? Tratamentul pentru hipertensiune. La al doilea pahar de coniac mi s-a făcut rău instant. Si eu bou, mă duc la doctor: „dom doctor, mi-e rău când beau”. Să mă bată ăla acolo în cabinet. Ei, văzând eu că nu mai are nicun haz, m-am lăsat. Nu mai beau deloc de 7 ani.
NOU
Intr-o iarna mi-a copt-o un “ prieten”: vin fiert (in pahare de carton de Coca Cola ) peste care turna 50 ml de vodca ordinară. Lung a fost drumul spre casa…imi aduc aminte ca am bătut pas de defilare pana acasa ,