Inauguram pe arhiblog o noua categorie, guest post.
Cel ce deschide aceasta categorie este Marius Tudor, cu un post detaliat despre blaturile din Divizia A sau Liga I. Asta pentru ca s-a declarat nemultumit de postul meu legat de acest subiect.

Contrar asteptarilor, primul blat al campionatului, care de fapt s-a consumat ca un act de amicitie, eu iau trei puncte la mine acasa, tu la tine, a implicat, si surprinzator daca privim situatia finala, Gloria Buzau si Ceahlaul. Cazul de trei cu trei, sistem practicat la nivel inalt inca din trecut de tata Jean, la Bistrita, cu succes. Ambii conducatori nu prevedeau ca se vor bate la retrogradare, asta ca o ironie a sortii, care scoate in evidenta, proasta manageriere a substraturilor din Liga mioritica. De urmarit si foarte suspect, tot in etapa a doua, victoria Unirii Urziceni in fata “sepcilor rosii” (0-2 la pauza, 3-2 la final).

Pe sistemul vindem tot pentru Dinamo, pentru ca nu stiu de cand Ceahlaul n-a mai castigat corect in fata “cainilor”, etapa a treia a adus ceea ce nu mai este un secret. Dinamo castiga sec, sub Pietrisica, 3-0.

Etapa a cincea, pune in lumina ideea ca moldoveanul e frate cu moldoveanul. Pinalti ia in avans de la ieseni trei puncte, pentru a le da inapoi, fara dobanda bineinteles, in retur. Ce trebuia pus in practica, adica ce strangi din timp, te fereste de griji mai tarziu, se pare ca a fost un esec … multi fiind nu chiar asa receptivi la blaturile amicale ale lui Pinalti, care se stie deja cum si-a obtinut dreptul la masa “bogatilor” Ligii I.

Tata Jean, un abonat constant al verzisorilor cu miros de oaie, cedeaza sfios sase puncte Stelei, dar nu fara garantie. Cele doua Glorii, Bistrita si Buzau, sa se inteleaga la un trei plus trei. Doua plus doua nu se mai poarta de cand a fost modificat sistemul de punctare, ce crediteaza victoria cu trei puncte.

Cu surle si trambite, Mititelu si Netoiu, semneaza cu sange un pact transparent, ca nu vor mai vinde jucatori de valoare capitalei. Treaba a fost doar de suprafata. Au specificat doar ca nu vor mai vinde jucatori, nu si meciuri. Brutarul prepara constant coca pentru “painea” de Craciun si de Pasti a voievodului Becali, care are asigurate sase puncte din Banie, si transeaza din timp soarta Gloriei Buzau: ramanerea pentru inca un an sub sabia sa. Nu cumva se autoproclama el banul Baniei, Mihai Viteazu ?

Schimbul si vanzarile de jucatori, care s-au tot plictisit sa faca drumuri Cluj-Bistrita-Cluj-Bistrita, nu este nici el de neglijat. “Ungurul bulan” Paszkany primeste sub forma de cadou de la tatucul Padureanu, care parca nu se mai plictiseste de fotbal, patru puncte. De ce patru si nu sase ? Sa nu fie vizibil. Bistrita mai castiga, asadar, un aliat in perspectiva unui trai fara grijile retrogradarii la mijlocul clasamentului (asa cum o face in ultimii 17 ani de cand a pasit pe prima scena a smecheriilor mingicaresti).

Urmeaza deja celebrul punct daruit micii si in crestere “stelute” buzoiene, de voievod. Acolo s-a consumat din nou o eroare, o gluma pe care Doamne Doamne o mai face din cand in cand prea-plinilor de ei. Un gol in minutul 92, cu un Bunica indecis. Sa se bucure sau sa nu se bucure? Pentru golul ala, a mancat cartofi prajiti o luna intreaga. Lucurul asta mi-a fost confirmat intr-o emisiune televizata de ieri de Becali, care a declarat ca-si reproseaza el multe lucruri pe care nu le-a facut, dar nu le poate face publice. Ar disparea Pipera de pe harta Bucurestiului.

Dupa 16 etape, cu un avantaj impresionant de puncte, CFR Cluj isi permite sa faca anumite jocuri de culise in folosul mogolului nasaudean al blaturilor. Pandurii cedeaza sase puncte Bistritei, trei CFR-ului, si primesc trei “e sei aneli cado” din partea darnicului Arpi, exact atunci cand ii ardea buza mai tare. Toata lumea a apreciat jocul pandurilor cu clujenii, drept de Sampion Lig. Get a job!

Prietenia lui Copos cu tata Jean, nu e nici ea de trecut cu vederea. Rapidul castiga patru puncte, facand ca acel egal din etapa a doua sa fie de ochii lumii.

Aduc in atentie, cazul “bricheta“, care desi nu are miros de blat consacrat, a evidentiat din nou cat de influent este oierul din Pipera. Un scenariu bine pregatit, un Deaconu plangand pe teren ca un copil de trei ani caruia nu vrei sa-i dai ciocolata, si niste bani bine plasati sub forma de donatie pentru copiii orfani, au facut din Steaua o amenintare reala pentru Gruia lui Arpi si Muresan, doctorul care a renuntat la a mai profesa, atunci cand a simtit gustul placut si parfumat al euroilor. Steaua primeste gratuit trei puncte!

In a douazeci si cincea zi a balului mascat, Netoiu si Iancu, o pun prieteneste de-o petrecere cu ceapa si branza, cu gust si miros de petrol RAFO, doar doar Argesul va avea doua echipe de la anul in Liga lu’ Mitica.

Cu o ura nespusa fata de Steaua, Dinamo serveste pe tava trei puncte, drept caviar, cfr-istilor clujenilor. Plata dupa meciul cu Steaua. Cainii incurca planurile lui Radoi si compania, in urma CELUI MAI CORECT MECI al campionatului, si insfaca valiza cu bani a lui Arpi. Placerea nu sta in a castiga, ci in a-ti face dusmanii de moarte sa piarda. Plata s-a facut prin transfer bancar in contul lui Borcea. Un numar care incepe cu 4, si are sase cifre, a sodomizat retina angajatei de la UniCredit care a procesat datele.

In aceeasi perioada in care Borcea se preda in fata lui Arpi, stapanul podisurilor si campiilor Moldovei, Porumboiu, lustruia voiniceste puntea vasului comercial numit Steaua. Un 0-1 mincinos, dar folositor. Ce se mai intampla pe la mijlocul si subsolul clasamentului nu prea mai avea importanta. Jocurile la varf erau interesante, si banii sareau din banca-n banca, ca mingea de ping-pong. Dar de mentionat totusi, ca acelasi Porumboiu ii dadea un sut in cur lui Pinalti in ziua a douazeci si opta a genezei Ligii I, sezonul 2007-2008. Sa nu se inteleaga gresit, un sut un fund, un pas inainte. Nemtenii castigau mincinos trei puncte la Vaslui.

Cu inteligenta insultata dupa cazul “bricheta”, Copos si-a trimis marfarul incarcat cu puncte la Cluj, iar haiducii lui Arpi nu s-au chinuit prea mult sa-l descarce vagon cu vagon, si sa-l incarce la loc cu forinti. Au avut insa grija sa nu-l deraieze sau sa-i schimbe linia, s-ajunga inapoi in Bucuresti departe de privirile DNA-ului. Dovada ca “prietenia” Becali-Copos nu e chiar asa spornica precum se vede la televizor. Un patetic 1-0, care a sfidat legile fotbalului modern, transformandu-l intr-o miuta generala la poarta lui Coman.

Ziua a treizecea : Pinalti merge sughitand, din sut in cur in sut in cur, si mai primeste un ajutor de la tata Jean. Asta ca o aducere aminte a epocii post-moderniste a blaturilor evidente. Nu mai merita specificata victoria lui “las’ ca ti fac io pi tini” din etapa urmatoare contra “sepcilor rosii” din Cluj.

Ei bine, “Vanilla Sky”-ul acestui campionat incepe cu ziua a treizeci si doua. O harababura totala in subteranul blaturilor, Netoiu si Mititelu (initiatorii pactului cu diavolul) isi umplu bocceluta cu bani de la Becali, Mioveniul face 0-0 cu CFR-ul si brutarul doneaza sase puncte Stelei si la Buzau, si il trimite pe Pinalti acolo unde trebuia sa fie de anul trecut, la matineu. Tata Jean se preda neconditionat la Cluj, iar “sepcile rosii” merg pe ideea ca ce-i in mana nu-i minciuna, si-si ofera spectacolul Sampion Lig la ei acasa, fara grijile unor tururi preliminare. Las, ce daca-i CFR si nu noi … nu tot unguri sunt?

*Acestea sunt pareri personale, extrase din realitate. Orice asociere cu actorii scenariului mucigas este pur fictiva!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.