De Raul Ghiran

Romania e impartita. Sunt cei care constientizeaza problemele si problemele problemelor nerezolvate, facand comparatie cu alte medii din acelasi an 2013 si sunt cei care ii acuza pe cei dintai ca sunt carcotasi si ca arunca cu noroi in Frumoasa Romanie.
Care e adevarul?
Adevarul e ca traim in minciuna. Ne amagim si ne dezamagim, fara sa recunoastem ca in adancul sufletului recunoastem ca Romania e frumoasa dar e populata cu prea multi oameni infecti. Si ca filmele de groaza in care cei muscati de vampiri sau de zombie se transforma la randul lor s-ar putea sa fie inspirate de la noi. Din tara unde evil=coruptie.

Multi spun ca nu e bine sa arunci cu pietre ca poate nimeresti in multime. Exact, multimea e vizata. O societate se oglindeste in majoritatea oamenilor care o formeaza. Un popor e harnic? Se vede. Un popor e civilizat si curat? Se vede. Nu e logic sa te urci pe un munte de gonoi menajer, inconjurat de o haita de maidanezi si sa strigi ca romanii rules. Ca-s cei mai tari si curajosi si harnici si corecti.

Curajul nu se masoara in cascadorii cu masina, ci in munca, in integritate. Corectitudinea se vede de la departare si iar nu e logic sa o dam inainte cu Eminescu si Cioran. Ei sunt 2, un numar prea mic sa poata spala pacatele catorva milioane. La fel cum nu e logic sa o dam inainte cu taranul roman si cu vacile lui, cand daca prinde un turist pe terenul lui il fugareste cu furca.

Ocupam locuri importante in topuri de gen infractionalitate, boli incurabile si transmisibile, analfabetism. Motive clare ca mandria de a fi roman sa primeze. Daca strainii ii condamna pe tigani ca si-au facut nevoile in fantanile lor, ii acuzam de rasism. Daca incerca sa ne trimita tiganii acasa, ii acuzam de discriminare. Daca ne-au dat autobuzele lor, i-am acuzat ca ce arunca ei ne dau noua, desi am ramas cu gura cascata cand am vazut primul autobuz nemtesc in orasele noastre. Asa-i romanul, branza buna in burduf de caine. Maidanez.

Am vorbit doar despre cei din popor. Mai e o categorie, politicienii si acolitii acestora, dar ei fac parte dintr-o alta lume, inaccesibila noua si vin aici doar ca sa se hraneasca.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.