Asa cum aflam de pe site-ul dedicat, campania Adopta o Casa are drept scop salvarea patrimoniului cultural si a comunitatii traditionale de la Roşia Montana, prin reabilitarea “locuintelor miniere vernaculare, bisericilor sau edificiilor publice”.

Daca ne uitam cu atentie pe unul dintre comunicatele recente, pe lista cladirilor in plan de reabilitare gasim si  “Casa din Piata centrala (1939)”, o denumire generica. Dar nu-ti trebuie mai mult de un drum in Rosia Montana ca sa stii ca aceasta cladire este de fapt sediul Fundatiei Culturale Rosia Montana sau casa Bereczky, locul in care se pompau bani in conturile ecologiste din directia Soros, in vremurile bune.

Culmea este ca aceasta casa a beneficiat relativ curand de lucrari de reabilitare, fiind de fapt una dintre cladirile cele mai “aratoase” din localitate. De ce se fac investitii intr-o casa deja renovata si mai ales de ce a  fost inclus in proiect tocmai sediul fundatiei? De ce deplang situatia patrimoniului si a caselor prabusite in timp ce repara “cea mai renovata” cladire din comuna?

Cat despre voluntarii care lucreaza cu sarg la “renovarea casei renovate”, cred ca ei nu inteleg ca pot fi lesne luati drept sclavi la casele regimului ecologist instaurat de ceva vreme in zona Apusenilor.

Asadar, fiti cu bagare de seama si aveti grija pentru ce donati bani si unde voluntariati, pentru ca nu cred ca o sa vina cineva sa va reabiliteze voua blocul sau casa parinteasca pe degeaba!

Casa cu pricina este cea din colt stanga sus  www.facebook.com/photo.php?fbid=425268347586212&set=a.250159708430411.51944.247917098654672&type=1&theater

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.