Pe 1 Decembrie a intrat in vigoare codul asta rutier. In el s-a bagat, spre multumirea multora si suprinderea altora, posibilitatea de a avea, ca sofer, detectoare radar. In felul acesta, s-a reglementat o situatie juridica dificila, de favorizare a infractiunii, situatie neremarcata de nimeni. De ce spun asta? Pentru ca era interzis sa folosesti detectoare radar, dar nu era interzis sa le comercializezi. Ori asta, in orice limba, e favorizarea infractiunii, pentru ca e acelasi lucru cu interzicerea consumului de hasis, dar permiterea vanzarii sale la parter de bloc

Bun, a intrat in vigoare noul cod, multi soferi si-au luat aparate, si mai multe firme au importat aparatura de milioane de dolari, avand legea la indemana. Acum, Ministerul de Interne, dupa sase luni, baseste o idee. Ca ele ar trebui interzise.
E clara logica interzicerii lor. Au scazut simtitor incasarile din amenzi pentru depasirea vitezei, si asa cum e si normal, se cauta o redresare de buget.
Dar domnul Fatuloiu, conducatorul mandru, stindardul politie romane, se gandeste cate pagube poate produce o asemenea decizie? Banii investiti de soferi, importurile de produse facute de firme, cine le suporta? Desigur ca dansului nu ii pasa, el doreste o reglementare rapida a situatiei.

Bai desteptilor, in primul rand nu ar fi trebuit sa permiteti utilizarea acestor produse. E anormal, si interzis in majoritatea statelor UE. Acum va folositi de acest subterfugiu, dar cand ati intocmit legea, nu stiati regulamentele din statele UE? De ce va folositi de argumente doar cand va convin voua?
In al doilea rand, chiar aveti un dispret atat de total fata de veniturile si investitiile noastre, incat sa aprobati sau sa interziceti cum vi se scoala in lumina diminetii?

De ce va bateti joc, domnilor, de noi?

[tags]politia rutiera, detectoare radar[/tags]