De rumegat, pe marginea a 2 chestii interesante.
1. De ce e isteria aceasta cu carnea de cal?
E perfect comestibilă, ba chiar e bună la gust. Inițial, salamul de sibiu era din carne de cal, în cazul în care nu știați. Bun, înțeleg faza cu înșelătoria etc, dar nu înțeleg titlurile senzaționaliste gen CARNE DE CAL GĂSITĂ ÎN MÂNCAREA DESTINATĂ UNEI GRĂDINIȚE. De ce se simte nevoia de a crea panică din ceva ce nu e motiv pentru asta?
2. De ce nu sunt de acord cu introducerea coplatei la internare?
Ați putea spune că motivul principal ar fi că deja plătesc o sumă enormă, lunar, pentru a fi asigurat și nu e deloc vina mea că guvernanții nu sunt în stare să gestioneze banii.
Dar nu, nu acesta e motivul. Motivul e altul.
Întotdeauna când se introduce un impozit indirect, precum coplata, de fapt se deschide o cutie a pandorei. Cei maxim 10 lei sunt praf în ochi. În maxim 12 luni se va constata că de fapt suma e insuficientă și trebuie dublată, triplată, cvadruplată etc. Iar noi vom plăti tot impozite procentuale și vom primi servicii de căcat, identice. Plus coplata.
NOU
1. NICIODATA salamul de sibiu nu a continut cal. NICIODATA.
Isteria vine din mai multe cauze
a. frauda
b. carne tabu
c. nefiind ceea ce scrie pe hartie, sursa ei nu este controlata, deci exista un risc
2. Coplata are si un avantaj: limiteaza consultatiile pentru dureri in cot.
NOU
te inseli maxim. pe vremea lui ceasca continea carne de cal. si carne de urs. cel pentru export. sursele sunt mai mult decat sigure
atata timp cat platesc asigurare, mi se pare normal sa fiu consultat pentru orice durere in cot. iar ipohondrii sunt putini, daca asta ar fi motivul. pentru ei trebuie sa platim toti? de ce nu un numar maxim de consultatii/internari lunare?
NOU
“Foarte multa lume traieste cu ideea ca Salamul de Sibiu se face cu carne de cal. Salamul de Sibiu contine carne de porc si slanina tare, alaturi de sare, piper, usturoi si alte mirodenii cu rol in dezvoltarea aromei binecunoscute a produsului. Totusi orice “legenda” are un sambure de adevar. La inceputuri se foloseau intestine de cal in care se umpleau “rudele” de salam de calibru mare”
de pe site. Faptul ca bagau si carne “alta”, daca, era la fel ca acum: bagi carne de lucru, ca oricum oamenii nu au cum sa afle
Stiu ca initial se dorea coplata dupa un numar oarecare de consultatii
NOU
din declaratiile ilustrului conducator, vrea sa o bage punct.
NOU
1.) Corect. Nu stiu daca si pe vremea lui ceasca, desi e forte posibil, dar in salmul de Sibiu se baga carne de cal la greu. Asta si pentru ca, in vremea comunismului, pentru a incuraja mecanizarea agriculturii, caii au fost in mare parte “donati” statului pentru a fi inlocuiti de tractoare. Si ce sa faca statul cu atitia cai? Despre carnea de urs, nu stiu, deci nu te contrazic. Posibil. Salamul de Sibiu de pe vremea lui ceasca avea un gust inconfundabil. Asta de acum nici macar copie palida nu e. Cum am mancat salam de Sibiu pe vremea lui ceasca? Ei, asta e alta poveste…
2.) De acord cu animal00. Poate si fiindca consoarta e in sistem, ca si sotia lui…
NOU
Salamul de Sibiu, care e de la Sinaia, este un mezel cu mucegai nobil. Nu are nici o treaba cu animalul care a dat carnea.
NOU
pentru că e diferență de unu sau doi euro și ceva la kilogram
NOU
In plus la carnea de cal. Deci care-i afacerea?
Eu chiar stiu ca salamul de Sibiu continea la un mom dat carne de cal. Sau un alt salam, nu mai stiu, am citit la ingrediente.
Eu in general mananc orice, cu cat e mai exotic cu atat e mai interesant. Dar intradevar ce deranjeaza e prezentarea inselatoare a carnii. Macar sa imi zica la Mac ca e hamburger de cal, si ma decid pe urma daca vreau sau nu…
NOU
în minus … firește … restul e treabă de logică și aritmetică … și ce rezultă din cele două constante
NOU
mie mi se pare “senzational” cum de brusc se descopera in toata europa ca se vinde carne de cal pe post de vita.
In rest, titlurile sunt din acelasi repertoriu cu “vezi ce chestie senzationala s-a intamplat cu tatele lui Bianca”
P.S. am citit undeva ca cica salamul de sibiu n-ar fi avut carne de cal la origine (desi si eu stiam acelasi lucru)
NOU
SIGUR avea:)
NOU
La origine SIGUR NU AVEA (www.sibiusalami.com/istoric.html). Pe vremea lui ceasca/comunistilor da, din motivele pe le-am spus mai sus.
NOU
1. Salamul se facea in parti egale de cal si pui. Un cal – un pui. 🙂
Am mancat carne de cal la un coleg din facultate care era din Satu Mare. Bun carnatul aia. Nu stiu care parte a calului era, sincer… nici nu ma interesa 🙂
2. Guvernantii astia noi sunt mai mult decat hilari. Sunt cu foamea in gat si isi protejeaza cat pot de bine investitiile. Evident ca au nevoie si de bani ca sa acopere furtul. Deja, cumva, sunt atat de scarbit de situatia curenta ca nici nu ma mai intereseaza. Este trist ca omoara firmele cu toate kkturile astea si investitorii sunt din ce in ce mai putin tentati. Maxim a fost cand nush ce raport al CE zicea ca avem 3 ministri urmariti penal si ai nostri bateau obrazul CE ca nuuuu… avem doar 2. Rusine, stati jos, aveti nota 3. Cum kkt si cat tupeu sa ai astfel incat in loc sa bagi capul in pamant de rusine si sa scapi cumva cu basma curata, tu treci la atac ca nu ai decat doi penali.
Sa ii bage pe toti la bulau. Incep sa pierd si doza de patriotism pe care o aveam si consider ca oamenii politici actuali sunt incapabili sa gestioneze tara. Ne trebuie un manager de tara. Poate sa fie si american, si neamt, si rus, ma doare in cur, dar sa faca in puii mei ceva.
Sa fie platit cu 1% din profitul tarii. Este o suma imensa, dar daca scoatem profit, isi merita fiecare banut. Suntem in pierdere? no problem. a muncit degeaba.
NOU
reteta originala continea si ceva carne de cal. daca nu ma inseala memoria, si foloseau si mate de cal pentru coaja.
NOU
Eu după ce am dat vreo 10K USD/an pe asigurare medicală în US, România mi se pare ieftină rău.
NOU
true. dar in SUA castigi corespunzator si ma indoiesc ca, daca ajungi intr-un spital, asigurat fiind, esti tratat ca ultimul caine caruia i se face o favoare, cum e aici.
NOU
aha…si in US mergeai tot cu medicamentele, pansamentu si seringa de acasa?
si in spital stateai 6/8 in salon in paturi de cand era bunica fata mare?
nu zic ca la ei e foarte bine cum e, dar la noi e dezastru
NOU
Am uitat sa zic ca mai e coplata 25 la medicul de familie, 50 la specialist, 100 urgent care, 150 la emergency.
Altfel, median income pe household e 50k usd/an.
NOU
Tu-ți dai seama că acu’ toată europa a gustat din pul(p)a calului ?
NOU
a gustat un draq … a înfulecat cu poftă – este expresia corectă
NOU
“Foarte multa lume traieste cu ideea ca Salamul de Sibiu se face cu carne de cal. Salamul de Sibiu contine carne de porc si slanina tare, alaturi de sare, piper, usturoi si alte mirodenii cu rol in dezvoltarea aromei binecunoscute a produsului. Totusi orice “legenda” are un sambure de adevar. La inceputuri se foloseau intestine de cal in care se umpleau “rudele” de salam de calibru mare. Matele de cal ajutau si la dezvoltarea mucegaiului” de pe www.sibiusalami.com/istoric.html
NOU
da, iar eu nu sunt gras, ci bine facut
NOU
Ca sa inteleg si eu, cei care vand salam de sibiu, un produs relativ popular dar din care nu s-ar vinde nici 10% din cat se vinde daca s-ar confirma zvonurile re prezenta carnii de cal in compozitie, sustin sus si tare ca nu a existat niciodata carne de cal in salamul de sibiu. Nu cred ca au vreun interes sa minta…
NOU
calu-i considerat animal inteligent. unul din prietenii omului. ai avea cam aceiasi senzatie ca atunci cand aflii ca tocmai l-ai mancat pe benny, iepurasul tau care il crescusei de mic.
vaca-n schimb e proasta. de asta si are un nume care te duce cu gandul la femei.
NOU
ps
cica-i mai sanatoasa decat carnea de vita. totusi nu stiu daca as putea manca.
NOU
N-am inteles niciodata de unde faza asta cu vaca proasta.
NOU
semeketh,
“vaca-n schimb e proasta.”
indienii sint de alta parere…:-))
iar in privinta cainilor e invers, noi ii veneram ca si prienteni si membrii de familie, iar vietnamezii zic ca e cea mai buna carne ever.
daca nu as stii ce sa fac, mi-as deschide un abator pentru maidanezi, as cumpara fiecare caine maidanez rapus de pe strada si as exporta carnea la vietnamezi…
NOU
Imi plac trollii, dar tu esti de nota 5 cu indulgenta. Trebuie sa fie mai fin atacul , nu sa iti scoata frustrarile in evidenta. Invata de la hary:))))
NOU
@roxi, daca eram finut nu te mai prindeai.
@harry, nu prea poti sa spui ca-s inzestrate cu inteligenta.
NOU
Apropo. Toata lumea se isterizeaza, dar ceea ce am citit in ultimele zile, spune cum ca calu ( 😛 ) are foarte multe proteine si foarte putina grasime.
Care, cum ar veni, carnea este de o calitate bune
NOU
iegzact
NOU
pare carnea cea mai sanatoasa conform tabelului www.sfatmedical.ro/Diete_si_nutritie/Enciclopedia_alimentelor/Continutul_nutritiv_si_caloric_al_carnii_si_preparatelor_din_carne
NOU
Carne de iepure
22 – proteine
1 – carne
desi, din proprie experienta, pot spune ca iepurii de curte sunt destul de grasi.
NOU
Pai normal ca are foarte putina grasime pentru ca calului ii place sa alerge nu cum sta o vaca!
NOU
Nu stiu ce s-a spus la stiri in RO, pe perioada scandalului n-am fost in tara, n-am urmarit decat online treaba, dar la BBC si CNN am vazut alta chestie interesanta. Ceva arabi musulmani faceau istericale pt. ca au gasit carne de porc in ceva produse de pe piata. :)))))
NOU
aia saracii macar au dreptate, ca ei nu mananca porc, fiind un animal spurcat. dar calul e cel mai curat animal
NOU
am mancat in italia (Padova) salam de cal luat de la magazin unde era prezentat ca atare si nu era ieftin.
Foarte bun la gust si foarte asemanator cu salamul de sibiu de pe timpuri. Deci eu zic ca decat sa taie caii si sa ii faca furaje pentru vaci sau mancare de caini, mai bine salam. un scop mai nobil
NOU
in regiunea Veneto se mananca mult carnea de cal.. mai ales “sfilacci”. friptura de cal este destul de scumpa dar f buna 🙂
NOU
1. Reteta initiala de salam de Sibiu continea si carne de cal.
2. Coreeni mananca caini iat noi mancam porc, care este un animal a carui alimentatie este mult mai mizera decat a unui ierbivor.
NOU
nu auzi ca scrie pe site la ei ca e doar o legenda?:P
NOU
si in plus cred ca pocul la inteligenta este tot pe acolo cu calul.
Iar ADN-ul porcului este foarte apropiat de cel al omului, de pe porci modificati genetic se preleveaza organe pentru transplant uman.
Unii si-ar dori organe de la cal 🙂
NOU
Legenda ?
4.bp.blogspot.com/_cFyLOWdXMQk/SptIEQoRFzI/AAAAAAAAAkg/1g-UhllN7X4/s400/dog+market.jpg
NOU
amuzant, acu ne luam dupa alimentatia animalului. daca-ti zic ca singurul loc din organism putin mai murdar decat gura e curu (daca uiti sa folosesti hartie) o sa mori de greata?
NOU
Arhi, poate nu esti la curent, caci carnea de cal, nu e apogeul:
Acum cativa ani a fost gasit in apa, hidrogen. Chiar de 2 ori mai mult hidrogen decat oxigen. O adevarata isterie. A fost pusa intrebarea in parlament, si bineinteles nu au fost de acord, si totusi nu au intreprins nimic…pana acum. Adrian Severin a fost cel mai inversunat
NOU
stiu aia, am ras de am capiat
NOU
link, ca vreau sa rad si eu.
NOU
Adrian Severin neagă vehement că ar fi implicat în vreun act de corupție și acuză presa britanică de orchestrarea unei întregi campanii împotriva sa. Nu știm, deocamdată, dacă spusele sale sunt sincere sau, sigur este că Severin e un campion al dezmințirilor. Acum doi ani, el a negat fără jenă ceea ce au văzut milioane de români, cu ochii lor, în urmă cu aproape două decenii: scandalul hidrogenului din apă. Pentru a-i împrospăta memoria, să reamintim, pe scurt, scandalul respectiv.
Nu mult după alegerile din 1992, ziariștii de la Academia Cațavencu au avut ideea unui material trăsnit, intervievînd mai mulți politicieni pe aceeași temă: apa din București ar avea o concentrație nepermisă de hidrogen, de cca.66%.
Ideea indusă publicului era că, de fapt, exact aceasta este concentrația firească, din moment ce molecula de apă are un atom de oxigen și doi de hidrogen. (Nostimada e că, aici, o zbîrciseră nițel și Cațavencii, pentru că masa atomică a hidrogenului e mult mai mică decît a oxigenului, astfel că ponderea normală a hidrogenului este de cca.11%. După celebra emisiune, a fost nevoie de o reparație științifică în acest sens, livrată de un specialist cotidianului România liberă).
Revenind, printre cei care au răspuns au fost proaspătul, pe atunci, primar general Crin Halaicu, senatorul FDSN Vasile Văcaru ori colegul acestuia, Ion Vasile, dar și Adrian Severin, de la PD(FSN). Răspunsurile au făcut deliciul publicului, materialul fiind filmat și difuzat de TVR, dar poziția lui Adrian Severin a fost, de departe, cea mai senzațională: el nu numai că a confirmat imediat că e la curent cu problema respectivă, de-a dreptul ”îngrijorătoare”, dar a declarat că și Consiliul Europei analizează, din informațiile lui, situația cu cea mai mare atenție.
La aproape 20 de ani distanță, ”hidrogenul” lui Severin continuă să fie una dintre cele mai savuroase gafe politice, fiind reamintită, sistematic, în diverse situații. Lucru care nu l-a împiedicat pe protagtonistul farsei să încerce, la un moment dat, o ”reparație”: acum doi ani, într-un interviu acordat portalului EurActiv.ro, Severin a declarat textual, confruntat cu o aluzie răutăcioasă la povestea hidrogenului din apă și la lista spionilor: ”Nu stiu in ce masura intrebarile dvs. sunt generate de ignoranta sau de rea-credinta. Povestea cu formula apei este un mit. Problema listei la care va referiti este o realitate care a fost confirmata de fapte”.
În replică, iată ce povestește, azi, redactorul-șef al revistei, Doru Bușcu, pentru Inpolitics: ”Ancheta respectivă am făcut-o eu însumi și eu sunt cel care i-a pus întrebarea buclucașă lui Severin. A fost un mare succes acea emisiune, țin minte că am apelat la legendara Mariana Zaharescu, vocea de la Teleenciclopedia, să asigure fundalul sonor. De răspuns ne-au răspuns mai mulți politicieni, foarte amuzant fiind și Ion Vasile, actualul lider al CJ Buzău, care a tras aer în piept, cînd l-am întrebat de concentrația prea mare de hidrogen în apa din Capitală, și mi-a răspuns ”Nu știu, domnule, eu sunt din Buzău”. Acum cîțiva ani, noi, cei de la Cațavencu, am încercat să recuperăm înregistrarea video a acelei farse, dar ne-a fost imposibil, din păcate, pentru că arhiva TVR, unde se află, e foarte mare și ar trebui multă căutare”. (Bogdan Tiberiu Iacob)
NOU
mă, voi sunteți serioși ? … un link ceva
NOU
si mai sunt aia de isi umfla rotile la masina cu azot, platind pentru asta. in conditiile in care azotul e 75% in aer?
NOU
Asta cu hidrogenul in apa e grava. Sunt 2 atomi de H la unu de oxigen. Toti care au respirat sub apa s-au inecat
NOU
Lucian: taci ca te faci de ras
NOU
Aveam la Dacia un sofer de camion mai beutor asa din fire, acum e la pensie. Veneam odata de la Sibiu cand pe Valea Oltului ne opreste politia.Nu aveam marfa. Cand intreaba capdecreta pe nea Nole (asa ii ziceam) ce are in masina asta ii raspunde “2 tone de oxigen vrac!”. La care politaiu intreaba “aveti documente la el?”
Si acum rad cand imi amintesc…
NOU
tot lebureau e pe jos de ras:)))))))))))
NOU
o viata avem animaloo, daca nici in aia nu ne facem de kkt, atunci cand?
NOU
Regret să stric tocmai eu gluma, dar H are masa atomică 1, în timp ce O are masa atomică 16. Deci e de opt ori mai mult oxigen în apă decât hidrogen.
NOU
scrie si in text ma, 11%
NOU
de cand a facut topicul arhi, am cautat pe youtube, la catavencu (autorii), ggolge, si nimic. Au sters parlamentarii nostri tot. Era dovada prostiei intruchipate, tocmai in parlamentul Romaniei.
Intrebarea a fost pusa pe holurile parlamentului si doar 2 parlamentari din 10-12 s-au prins. Misto a fost ca unii chiar s-au speriat, iar Adrian Severin chiar a “luat foc”.
Deci video nu mai exista, sau nu l-am gasit. Inca..
NOU
@Animaloo pune mana si gateste niste friptura de cal in sange cu sos cu reductie de paie daca mai vrei sa ajungi masterchef
NOU
reductia de paie e un fel de tuica de pufoaica?
NOU
Am mâncat carne de cal şi este extrem de bună!
Sunt mulţi încuiaţi în lumea asta!
NOU
Asa zic si coreenii care papa caini
NOU
– nici eu nu am inteles isteria pana nu m-am gandit ce as face daca as afla ca, fara sa fiu informata, am mancat carne de sobolan ( comestibila si gustoasa dupa cum am auzit ) – si mi-am dat seama ca VREAU SA STIU ce mananc .
As mai vrea sa stiu : De unde atatia cai ????
– in legatura cu coplata mi se pare ca este praf in ochii cuiva ( ai nostri sau ai UE ) – ori pui o taxa corecta ( cu ajutoare pentru categoriile defavorizate ) sa pot sa emit si eu pretentii la internare ori renunti … sa dea Dumnezeu sa nu am nevoie de serviciile lor
NOU
In afara de inselatorie si de faptul ca in mod normal nu as manca acest animal nu am nicio problema. De ce sunt titlurile cu senzational? Pai cine mai citea cancan sau altele de gen daca nu exista in titlu senzational…
NOU
Acum e in toi scandalul cu carnea de cal in chiftelele de la IKEA. Ce am observat funny in presa straina, de fapt comenturile la diverse articolele pe aceasta tema, unde consumatorii roaga sa nu schimbe reteta ca sa nu se schimbe gustul. Deci e scandal sau nu e scandal 🙂
NOU
La Ikea au si carnaciori din carne de ren. unde-i Santa sa se supere?! 😀
NOU
Zi mersi că nu sunt din p**ă de ren, la cum arată salamul ăla negru… 😀
NOU
S-au crizat pentru ca au fost MINTITI si INSELATI de eticheta care nu spunea ca e posibil sa fie 1% carne de cal.
Calul ala care a dat carnea, saracul de el, a murit de batranete sau de executie dupa picior rupt. Dar mai des de batranete, asa ca nu e foarte proaspata carnea de cal, dar fiind obtinuta din intamplare si fara o baza fixa de productie este foarte ieftina.
Implicarea Romaniei nu exista la faza asta, doar nu e nimeni din UE nebun sa exporte carne tocata de la noi. Doar nu vor aport de sobolani si copite de cal sau chinezi disparuti. Carnea de cal e usor de deosebit de cea de vaca, grasimea la vaca e alba, la cal e galbena.
Altfel, carnea de cal e mult mai sanatoasa, n-a auzit nimeni de boala calului nebun si gripa cabalina. Pe deasupra, calul toata viata lui a facut fitness, n-a stat inchis intr-o hruba cum sunt tinute vacile si porcii si puii, claia peste gramada cu alti cai.
Salamul de Sibiu continea initial si carne de cal, pentru a-i da gustul mai dulce fata de alte salamuri. Acum contine E-uri, fiti fericiti si impacati.
NOU
Tocmai am mancat jumatate de crenvurst, restul l-am aruncat, atat de bun era. Carne din ferma Chimia.
NOU
de cand am vazut la tv cum fac tatarii sugiuc din carne de cal la tandir, am stiut ca e doar o chestiune de timp pana va aparea acest articol pe arhiblog 🙂
NOU
Cetin, tatarule, ti-a puat urma…:)
NOU
*luat
NOU
romanii trebuie sa primeasca drept de munca in uk din 2014. era normal, doar asa au facut si data trecuta cu aviara.
NOU
Carnea de cal din salamul de Sibiu era doar un mit, cum au fost multe altele pe vremea aia. In fine, carnea de cal e extrem de sanatoasa si “curata”, avand in vedere ca acest animal nobil nu mananca orice, cum mananca porcul. In unele tari, cum ar fi Italia, carnea de cal e considerata o delicatesa si e foarte apreciata de gurmanzi. In Bulgaria se fac mici din carne de magar, care-s foarte gustosi si care-s de dimensiuni mult mai mari decat micii facuti de romani. Asa ca nu inteleg de ce li se pare unora ca nu ar fi buna de mancat carnea de cal. Aici e mai degraba o problema de provenienta a carnii de cal, pentru ca, in mod normal, carnea de cal, ar trebui sa fie mult mai scumpa, decat cea de porc sau de vaca, iar baietii astia, care au facut smecherii cu carnea asta, nu au “procurat” caii dintr-un abator. Or fi oare caii de la Letea?
NOU
Eu sunt convins ca e o smecherie de textura si de proteine asa incat toti baga in carnea tocata amestec de carne de cal, altfel nu-mi explic de ce numai fraierii se pare ca n-au bagat carne de cal. Ma mira ca nu deschide niciunul gura sa zica: Ba prostilor e mai buna, mai proteica si sa vezi chestie nici nu prea putem sa-i bagam hormoni ca la pui ca al naibii cal e cam mofturos si face muschi nu grasime… Si ma mai mir cum din aia 5-6000 de membrii paginii dieta dukan din Romania nu zic ca ala de a facut dieta recomanda calduros calul…
NOU
Sa o eticheteze corect si nu-i nici o problema ca vand carne de cal. Cine vrea sa manance asa ceva e liber sa o faca. Apropo, si carnea de caine e comestibila. Pofta mare sa aveti!
NOU
Legat de impozite, eu unul aştept să impoziteze şi copiii ca pe vaci, la bucată. Cu câţi ai mai mulţi, cu atât înseamnă că eşti mai bogat, deci trebuie impozitat. Iar dacă nu ai nici unul e clar că faci evaziune ceva, deci un forfetar te-ar linişti. 😆
NOU
1. problema a aparut in uk deoarece aici se verifica cat de cat ceea ce se consumna de catre public.Nu a zis nimeni nici o secunda ca ar fi o problema ca se consuma carne de cal ci doar ca in semipreparate apare carnea de cal si nu este trecuta pe eticheta si nu i se da publicului posibilitatea de a alege sa o consume sau nu.
De altfel mai circulau in presa niste zvonuri cum ca unii cai aflati in consum au fost tratati cu anumite substante veterinare care ii fac improprii consumului uman.
2, nu stiu ce se pune in salamul de sibiu dar e delicios!!!!
NOU
De ce morţii mă-sii contează din ce animal e carnea, atîta timp cît e bună?
NOU
Singurul motiv al isteriei cu calul este inselatoria atat timp cat exista deja de ani buni in cmert preparate sau chiar carne de cal si nu s-a isterizat nimeni. In plus si carnea de caine e perfect comestibila (nu mor coreenii cand o mananca) insa cred ca ti-ai bori si matzele sa afli ca ai mancat asa ceva.
Coplata este minunata. Indiferent cat e valoarea ei va face ca toti cacatii de pensionarii care se duc la doctor pt ca nu au ce face acasa sa dispara din spitale. Se vor reduce si cozile si vor ramane multi bani la buget pt ca toate babele nu isi vor mai face analizele din 2 in 2 saptamani
NOU
Eu am o alta intrebare: A mancat cineva carne de cal 100%? si nu ma refer la raspunsuri gen : da, in shaorma. Nu, sa mananci chiftele de casa stiind ca sunt facute din carne de cal. Eu am mancat si pot sa va spun ca e una din cele mai bune carnuri mancate de mine ever. Corect, se prepara mai greu, are anumite particularitati dar e foarte buna.
NOU
problema a aparut in Irlanda prima data dupa care s-a extins in UK si restul europei. Ideea nu e ca nu e buna carnea de cal ci ideea e ca toti vrem sa stim ce mincam si sa alegem constient sa mincam cal, iepure, ciine sau pisica. toate fiind comestibile nu?
NOU
Bai oameni buni, hai sa clarificam o chestie. Exista o legenda urbana (dar chiar legenda fiind, daca nu ar fi existat ceva adevar in toata povestea, probabil ca nu ar fi aparut), care spunea ca pe vremea lui ceausescu mezelurile, sau mai precis unele salamuri (de vara sau victoria) se faceau si din carne de nutrie. De nutrie. Stiti ce este nutria? Cum cei mai multi dintre cei ce postati sau cititi acest blog erati fie foarte foarte tineri, fie nici nu va nascuserati inca, iata despre ce vorbesc: ro.wikipedia.org/wiki/Nutrie.
I se mai spunea in popor si sobolan de apa. Legatura de rudenie intre aceste doua animale, in afara de faptul ca ambele sunt rozatoare, mie unul imi sunt necunoscute, plus ca nutria este de 1000 de ori mai curata decit sobolanul.
Dar sa nu divagam. Deci in salamurile mentionate (nu cel de sibiu, despre compozitia caruia s-au scris deja tomuri pe acest blog), pe linga soia, ceva grasime de porc si ce altceva mai bagau (brrr….), intra si carne provenind din acest animal. Se mancau acele salamuri? Pai era extrem de greu sa gasesti aceste salamuri. Se statea ore intregi pentru ele la coada. Ai mei luau de pe piata neagra 1 – 2 salamuri de vara, pe care le ungeau cu faina si le lasau 1 -2 saptamini in camara la uscat. Dupa acea perioada unele se puteau minca, altele nu. Cind erau mincabile, imi faceau sandwichuri pentru dimineata si la scoala.
Asa ca ma mai lasati cu chestia asta, vaaaaaaaiiiii, carne de cal.
Mai vorbim peste 6 luni – 1,2-10 ani, cind va izbucni un nou scandal legat de hormonii injectati in carnea de vita, si toata lumea va cauta alternative. Facem pariu ca atunci carnea de cal nu li se va mai parea asa o chestie groaznica?
NOU
Eu nu mananc carne de oaie pe care scrie “carne de oaie”, pt ca nu vreau. Tu poti manca si carne de bizam si nu ma intereseaza, dar nu ma insela si sa imi dai carne de cal si sa imi spui ca e vaca. daca ma duc la cineva de Paste (s-a mai intamplat asta) si le spun ca nu mananc carne de oaie si ma pacalesc spunandu-mi ca friptura e de porc, vaca, elefant, etc si vad ca e de oaie le bag puma in gat pe loc. Coreenii manca caini, eu daca nu mananc caini sa zic merci ca mananc cal in loc de vaca?! Pai nu vreau sa mananc nici cal.
NOU
@didi: Tati, eu cred ca tu citesti, dar nu intelegi. Eu iti inteleg opinia, dar eu nu la asta ma refeream. Nu in mod neaparat.