Miercuri seară, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că ”nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”.

”Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, a declarat premierul.

Sursa news.ro

Am râs cu multă plăcere și cred că e una din cele mai tranșante luări de poziție legată de mizeria pe care o tot mestecă partidele ungurești, cu subvențiile domnului Victoraș Orban.

Desigur, timingul e perfect, pentru că UDMR vrea să șantajeze PSD cu votul la legile justiției și, normal, aruncă în joc tot ce au. Desigur, este același clasic Cere mult ca să obții ceva, așa că, cu siguranță, vom auzi despre încă un liceu/facultate etc în limba maghiară, gata să pregătească un cetățean român ca de la naștere până la terminarea facultății să nu audă niciodată vorbindu-se română, așa cum cere datina.

Dar, momentan, satisfacția este și e cu remanență. Citiți părerea ungurilor despre cetățeanul maghiar Gheorghe Doja. Dați cu opțiunea de traducere pagină de la google translate, face minuni.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.