electrician

După ce l-am găsit pe electricianul din Timișoara, la care a durat 5 luni să îmi termine de pus întrerupătoarele de lumină, nu credeam că o să găsesc un meseriaș mai mocăit și mai bătut în cap. La urma urmei, vorbea de un bănăcian mândru, bătut în cap de la mama lui. Nu serios, chiar era mândru, Noi, bănățenii, suntem oameni serioși, domnul Cetin. Cum de ce stăm de 5 luni după un întreerupător. Amănunte, domnul Cetin.

Așa.
Am avut nevoie de un electrician, să îmi monteze corpurile de iluminat din casă. L-am găsit, printr-o relație specială, ce știți voi, a venit, s-a uitat, mi-a cerut 200 de lei și vin luni să începem treaba. Luni la 11.

Luni la 11 si 10 mă sună că ajunge mai târziu, că e traficul aglomerat. La 12.30 mă sună că a ajuns la birou, își ia sculele și vine. La 1.30 îl sun eu și îmi zice că a pornit spre mine, dar dacă am treabă el se întoarce și reprogramăm. Asta după ce eu îl așteptam acolo de la 10.45.

Mno, ajunge pe la 2, îi arăt ce are de făcut, zice că e ok, termină în maxim o oră și plec. Mă întorc la 3, nu făcuse nimic. Pentru că nu știa în ce poziție să pună corpurile de iluminat. Gata, domnu Sandu (la mine în bloc mi se zice Sandu, nu știu de ce, eu nu m-am recomandat niciodată nimănui, dar toți știu că sunt domnul Sandu), în 30 de minute totul e gata.Și s-a apucat să asambleze lustra din living.

La ora 5, era undeva la 60% gata cu asamblatul lustrei, dar era total nemulțumit. Domnu Sandu, astea e făcute să se aprindă toate 6, eu trebuie să le recablez, să se facă câte 3. E greu de tot…

Am plecat, că nu am mai rezistat.Mă sunase și instalatorul, care vinerea trecută sigur termina de pus centrala, să mă anunțe că marți e sigur gata. Mă duc azi să văd…

Și o completare, zic eu, importantă.
Nu vă mai zgârciți la becuri pentru casă. Da, un bec cu LED costă vreo 20-30 de lei, depinde de marcă și echivalența puterii în watts.

Dar consumă chiar și 3 Watts. Mari și lați. Și unele au echivalența a 95 sau 100 de Watts.Adică atât cât consumă un bec normal, de ăla bunu, din piață. Pe termen lung, chiar se cunoaște la factură.

tudose

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.