Eu sunt un amator de branza de burduf. Dintotdeauna mi-a placut, deși sunt intolerant la lactoză,ahem, era un sortiment de la Napolact, in burduf real, se numea Brânză de burduf cal.1, pana cand au scos-o, nu știu de ce, probabil că nu cadra cu politica lor de import de lapte din Ungaria.

Ca o paranteză fie spus, cât am stat în UK, pe lângă o mâncare decentă, pentru că în Anglia mâncarea în restaurante e mizerabilă, nici acum nu mi-a ieșit din nări mirosul de chilli, pipi piri și toate indienismele alea băgate în orice mâncare, mi-a lipsit brânza reală, brânza cu consistență de brânză și gust de brânză, mi-ar fi imposibil să locuiesc într-o țară unde brânza există doar sub forma și consistența unui cașcaval, chiar dacă e botezată în zeci de feluri pentru același gust fad.

Anyway, revenind la dispariția burdufului Napolact. De atunci, nu mai gasesc branza de burduf reala. Periodic, iau teapa cu cate vreo chestie ambalata fancy, cum e asta din poza, care e doar un cascaval rau la gust, ZERO legatura cu mirosul, consistenta sau gustul branzei de burduf, iau o pauza, pentru ca mi se face lehamite, dupa care ma ard din nou cu alt produs nou cascavalizat. Si tot asa.
Need…branza…de…burduf.

53 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Un pofticios care te înțelege, uite, cumpara asta
    www.bacaniaboiereasca.ro/magazin-online/produs/branza-de-burduf-zada/

    3

    • #2

      Subscriu!

      0

    • Livreaza si in Bucuresti? Pe site zice asa:

      “Comanda de la noi cu livrare la domiciliu daca locuiesti in municipiul Suceava, Moara, Scheia, Ipotesti, Lisaura, Itcani, Burdujeni.

      Facem livrari si in Iasi, dar o singura data pe saptamana, in ziua de vineri. Pentru Iasi, comenzile se preiau pana joi, ora 12.00.
      Viziteaza magazinul nostru online si adauga produsele preferate in cosul de cumparaturi”

      1

    • #4

      Unde e burduful?

      0

    • La planetara

      0

  2. #6

    Am io acasa d’aia facuta de cioban. Vrei? Nu o suport :)))

    1

  3. #7

    Tre’ sa mergi prin piete, sa cauti, sa alegi, pana vei gasi dealerul perfect .
    Doar piata te mai poate salva.
    Noi stam in uk si partenerul meu merge des in Ro pentru parintii lui.
    Mereu vine geanta plina cu branza de burduf de la un anumit nene din piata (Tg Mures).
    Iti tin pumnii, ca viata fara branza e pustiu

    5

    • #8

      te cufuresti de vreo 10-20 de ori, dar si cand gasesti…

      0

  4. #9

    Amin!

    photos.app.goo.gl/dKNZg17Z5RHs4uZn8

    Toate neamurile mele din Campulung au avut oi si au facut branza de burduf, eu am crescut cu cea in coaja de brad si acum in Brasov tot in coaja de brad cumpar. (din piata Dacia)

    Dar nu o refuz nici pe cea normala, important e sa se topeasca si cand musc din bulz sa-mi curga grasimea pe barba in jos.

    11

    • #10

      De unde din Piața Dacia? Hala de brânzeturi, Dioszegi?

      Mersi!

      0

    • #11

      @Inx, hala branzeturi prima masa la dreapta. Pana acum nu am avut probleme, iau de la masa aia doar branza de burduf in coaja de brad nu pot sa fac review.

      Dar de la tanti din Bistrita, de la ultima masa la stanga, drept inainte cum intri pe usa, iau de 5 ani. Deja ma urasc ceilati ca intru tinta la ultima masa.

      De la Dioszegi (diopanprod) iau branza maturata si carnati de cal.

      0

  5. #12

    Încearcă aia făcută de albalact sau Rarăul.
    Sunt cele mai ok din ce am cumpărat in ultima vreme.

    6

  6. #15

    Dupa lungi cautari eu m-am oprit la branza asta de la Lunca Ilvei.
    Mi se pare cel mai aproape de gustul de cas sarat framantat pe care-l cautam eu. Acum nu stiu daca gusturile se apropie.
    O gasesc tot timpul in Carrefour, vad ca e si la Auchan.

    www.auchan.ro/store/Branza-de-burduf%2C-pret-Kg/p/158856

    0

    • #16

      Pare ambalată direct în plastic.

      0

    • Cunosc patronatul de la Lunca, familia Leșan.
      Firma se numeste Eliezer Prod și într o vreme venea cu brânză de burduf în burduf și ulterior tras la folie.
      Produsul e același, au fost discuții cu retailerii cum că burduful trage la cântar …povești de astea.

      Se trage direct la folie acum, brânza e aceeași. Într adevăr, calitate bună însă trebuie să scobești bine la raft ca s o găsești.

      0

  7. #18

    Nu aveti sibieni care sa vanda pe acolo? In Timisoara am avut binecuvantarea sa-mi gasesc chirie vizavi de chioscul unui sibian (Piata Verde), vindea omul ala niste branza dementiala.

    3

    • #19

      In București toți producătorii sunt sibieni. Toți care vând pepeni sunt de la Dăbuleni etc…

      32

    • #20

      La Bucale pana si presedintii sunt sibieni.

      0

  8. #21

    Se intampla ceva cu lactatele… Nici smantana nu mai e ce-a fost (ma refer la aia grasa, gen 25-30% grasime). Imi placea aia de metro chef 32%, au stricat-o de vreo 4-5 luni. Aia de Ibanesti, au stricat-o de vreo 5-6 luni. Aia de mirtadot sau cum naiba ii zicea producatorului, care facea ceva asemanator cu ibanesti, au stricat-o si pe aia…

    Ce e mai rau, toate smantanile astea de peste 255 grasime arata la fel si au acelasi gust indiferent de producator. Iar gustul asta nu e ce trebuie.

    Cred ca e o chestie generalizata legata de materia prima si ingrediente, gen culturi lactice s.a.m.d.

    7

    • #22

      si aracet:))

    • #23

      Aia nepasteurizata de Ibănești e buna in continuare.

      1

    • #24

      Incearca Artesana

      0

    • #25

      E, nu mai e la moda aracetul, acum se foloseste grasime de balena si ulei de palmier, bulgarii sunt experti.

      Tot ei au facut si untul cu 0 % lapte.

      0

  9. #26

    Sunt un mare amator de brânzeturi de orice fel ( in afara de urdă și caș dulce). Brânza de burduf bună, adevărată, nu am reușit să găsesc dar ceva apropiat cat de cat ( 50-60%) mi se pare cea de la solomonescu, cu amestec de oaie, vaca și capra ( chiar luai aseară o bucată). Cașcaval bun ” ca pe vremuri” aproape nicăieri ( mai iau afumat când ajung prin Harghita, la preț rezonabil și gust bun, de lapte natural). Cu brânza de la sibieni sunt satul, e ca în bancul ăla cu ” ar trebui ca Sibiul sa fie gol” …contrafăcută și fără nici un gust ( plus că asociez Sibiul cu ficusul și îmi e greata din principiu, când îmi amintesc cat îl ridicau aia in slăvi).
    Make cheese great again !

    7

  10. #30

    Fake it till you make it!

    Noua generație va crede că brânză de burduf trebuie să fie ca cea din poză și asta pe care o cauți tu (și alții) este râncezită.

    7

  11. #32

    Piata Obor, etajul 1, magazinul Rasfat, branza de burduf in coaja de brad.
    E cea mai OK chestie gasita in ultima vreme.

    Si chestii mai comerciale – mai luam branza Dorna parca ii zice, facuta de Lacto Solomonescu. Bunicica pentru o MBS.

    3

    • #33

      Au niste preturi la Rasfat….

      1

    • #34

      tot pe acolo aveau niște cârnați de oaie de mergi în degete

      0

  12. #35

    La piață. La Lidl aveau ceva de Alba.Daca intri in sevraj dă o adresă ca in Ardeal se mai găsește.

    0

  13. #36

    In ultimii 2-3 ani asta mi-a placut:
    bacaniajanosbacsi.ro/product/branza-burduf-de-oaie/

    1

  14. #37

    Stiu ca ai intrebat de branza, totusi cred ca mai bine ti-ai lua ultimul iPhone, e ceva mai scump, dar o sa vezi ca face treaba si o sa iti placa.

    13

    • #38

      Între Iphone și brânză de burduf adevărată, aș alege mereu brănza.

      Trebuie să avem prioritați în viață.

      0

  15. #39

    noi ardelenii cum suntem saraci si needucati nu prea mancam produse dinastea comercializate pe scara larga… nici paine, nici carne(mezeluri) nici produse lactate.

    sinelli.ro/ recomand pentru ardeleni. gustul de la bunica inclusiv cas proaspat, branza de burduf, smantana ca pe vremuri, telemea. Eu nu consum alt branzet de ani de zile… iar laptele batut e exact ca la bunica la tara… din pacate este doar la 1L dar ma sacrific ce sa fac.

    PS: ce s-a intamplat cu userii inregistrati? gata s-a stricat smecheria?

    1

  16. #43

    Duminica mergi la târg la Agronomie și găsești 2 ciobani veritabilii cu brânză buna

    0

    • #44

      De gustibus…
      Eu unul nu m-as apuca sa-i las fara ițari pe ciobani pentru asa ceva.

      0

  17. #45

    eu am renuntat sa mai sper. bunica-meu a fost baci si am crescut cu branza facuta de el. A lucrat si in industria laptelui si a avut cursuri de specializare chiar.
    Cascavalul era gras de aproape il intindeai pe paine si nu ne lasa sa ne atingem de el pana nu se matura si crestea nush cum si nu stiu ce mucegai pe el.
    Asa ca aia e, mananc prelandez si ce se vinde. Aici speranta a murit o data cu el.

    1

  18. #46

    burduf napolact gasesti la cora

    0

  19. mirdatod.ro/product/branza-de-burduf/
    Branza de Ibanesti excelenta, grasa, cremoasa, in burduf adevarat. E un produs regional, nu stiu daca au distributie la nivel national, poti incerca la Carrefour, am vazut-o la ei ocazional.

    0

  20. #49

    Din pacate vei cauta mult,si vei gasi tot mai prost,pentru ca piata e invadata de produse proaste,pentru ca hipermarketurile fac legea ,pentru ca industria laptelui e dominata de lactalis care vor sa iti vanda gunoi denumit pompos president,pentru ca scoala romaneasca nu formeaza tehnicieni si ingineri in industria laptelui,si pentru ca subventiile si capitalul romanesc sunt insignifiante in fata capitalului strain.

    5

  21. #50

    Valabil și în pizze
    Cu brânză de burduf. Adică cas ordinar frământat. Pentru prostime e ok

    0

    • #51

      branza de burduf, asa se face. din cas dat prin masina, arunci sare d-aia mare si framanti si bagi in basica. am facut sute de kile cu mosu-miu, ca la plata lui intrau nush cate zeci de kile de cas anual si era mai eficient sa il facem burduf sa il vanda buna la piata la pret de burduf. Si crede-ma ca era bestial burduful ala, ca faceam ce vindeam si ce pastram la fel.
      secretul e sa ai multe roti de cas din diferite zile. E ca la ciorba facuta la oala mare. sa fie cat mai multe arome, pentru ca laptele difera de la zi la zi.
      Mie acu mi s-a facut pofta de o urda d-aia dulce atarnata la scurs de zer (no pun intended) de o barna la stana, cu rosii sarate, iar urda tavalita prin zahar. Si de niste cascaval d-ala maturat, cu piper macinat mare si pasta de ardei iute.

      0

  22. #52

    Pana sa imi cumpar recent o capra cu 4l lapte/zi, nu stiam cat de usor se fac branzeturile.
    Cumparati-va lapte de la tarani si faceti-va acasa dupa retete de pe youtube.
    Cu cativa bani iti faci produse pe care in mod obisnuit dai un porc de bani.

    Ia priviti aici…
    www.youtube.com/watch?v=aKZ4WhU9hbs

    Iar aici sunt niste retete de mancare cu branza de-ti vine sa-ti dai palme si in mod sigur va veti reconsidera pozitia fata de ciobani.
    www.youtube.com/channel/UCCqzTxp_9Hbq0dsBKzMhoJg

    0

  23. #53

    În piața Dacia din Brașov – brânză de burduf excepțională, și mai puțin și mai mult maturată. Poate te ajută colega …

    0