Mai țineți minte, acum vreo 5 ani, cum urla Academia Cațavencu că trebuie să salvăm Vama Veche? Mircea Toma, unul din mahării de acolo, se agita ca din gură de șarpe, să donăm bani, să ne virăm impozitul către asociația lor, pentru a salva ecosistemul și pentru a păstra caracterul neprihănit și boem al plajei.

Pe vremea aceea, nu prea auzise nimeni de Vama Veche. Dar odată cu gălăgia începută de Toma, tot corporatistul a considerat că e trendy să mergi în vamă și să stai cu mătărânga goală, sorbind alene din paharul de Ballantine’s on rocks.

Și uite-așa, mulțumită campaniei respective, Vama Veche a ajuns raiul cocalarilor cu jeep și al pițipoancelor cu deux piece și neepilate între picioare. Totul spre satisfacția proprietarilor de terenuri, hoteluri, pensiuni, baruri și restaurante din zonă, care își văd afacerile urcând spre cer. Oare Mircea Toma deține vreo speluncă acolo, sau măcar câteva hectare de plajă?

Acum, Academia Cațavencu a mai reușit o victorie de istorie. Liviu Mihaiu, alt mare salvator al planetei de la Academia Cațavencu, va fi numit guvernatorul Deltei Dunării.
Dăm pariu că în cel mai scurt timp va începe campania Salvați Delta Dunării, campanie în care vom fi rugați să ne donăm banii pentru a ajuta ecosistemul și pe sărmanii pescari din zonă?

Desigur, manifestul E TRENDY SA FII ÎN DELTĂ va fi lansat printre corporatiștii din clădirile Orange și restul blocurilor din Victoriei, tot cocalarul cu jeep se va inghesui săptămânal în zonă. Vor apărea costumele de baie asortate cu bishon maltezii din dotare, lănțugurile de vacă la gât, muzica dată la maxim și, așa cum e și normal pentru trendinezul ce citește Academia Cațavencu, plimbatul în penisul gol printre pescari.

Așa că lansez eu astăzi manifestul:

SALVAȚI DELTA DUNĂRII DE ACADEMIA CAȚAVENCU!

Dragi apostoli ai lui Vântu, vă rugăm frumos, iertați-ne. Nu ne mai salvați atât. Lăsați-ne nesalvați, murdari și neinformați.
IERTAȚI-NE!

Acest post nu ar fi putut fi scris, dacă la un moment dat nu ar fi existat Microsoft Office.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.