Nu am vrut sa scriu ieri de chestia asta, ca sa nu ranesc sentimentele sensibile ale bloggerilor care cred, simt si vor sa schimbe lumea inchizand lumina 60 de minute pe an, dintr-un total de 31 536 000 (31 de milioane 536 de mii).

Atatea argumente bucurenciene de ti se face rau. Daca crezi cu adevarat, vei schimba ceva. Numai impreuna vom reusi. Un pas mic pentru om, un pas mare pentru planeta.
Sa muriti voi!

Stiti cat CO2 se elimina in atmosfera la transformarea chimica a carbunelui in petrol, doar pentru realizarea unei tone? Cat elimina toata populatia pamantului intr-o zi. Aveti idee cat CO2 lasa in atmosfera un avion? Dar un tanc? Dar o fabrica de diamante? Dar o otelarie?

Eu sa imi sting lumina si sa consum mai putin? Dar milioanele de rafinarii din lume se inchid? Dar combinatele petrochimice, otelariile, fabricile de aluminiu, minele de carbune, centralele pe carbune, uzinele de automobile, avioanele, rachetele, industria de armament atat de vorace consumatoare de petrol, motivul atator razboaie trecute si prezente? Ele se opresc?

Nu, ele nu se opresc. In schimb se opresc pacalicii plini de gargauni in cap, cu impresii eco de 2 lei, care cred si simt ca daca au oprit lumina o ora, au schimbat ceva. Au ajutat un somalez sa moara maine, nu azi. Au ajutat armata USA sa mai construiasca o racheta sol-aer, din economia lor de o ora. Au ajutat firmele exportatoare de energie, care au vandut pe bani buni la export cei cativa MWh economisiti de bloggeri violatori prin parcuri.

Iar dimineata, aceeasi pacalici se trezesc, consuma o tona de apa spalandu-se, pentru ca, nu-i asa, dusul e indispensabil, ca si armata, rafinariile, otelariile si restul mai sus enumerate. Folosesc becuri de 100W care de fapt ofera 1% lumina, restul e caldura disipata in atmosfera. Se imbraca in toalele lor din materiale sintetice, adica plastic, plastic obtinut in fabrici enorm poluante, isi iau gecutele din piele sintetica, adica tot plastic, pentru ca ei, pe langa eco, sunt si aparatori ai drepturilor animalelor si nu accepta ca animalele sa fie ucise pentru haine, carne si unghii. Ajung la munca, isi deschid blogul, consumator de curent si se lauda cat de eco au fost ei ieri, in timp ce plebea neintelegatoare se uita la fraierii aia de rromani care si-au luat-o de la sarbi.

Astia sunt ecologistii de azi?
Nu maimutoilor, nu sunteti ecologisti. Sunteti niste minti scurte, usor de adormit, care nu vedeti pana dincolo de varful degetelelor voastre delicate. Nu vedeti zidul de moarte ce se ridica institutionalizat tocmai de cei ce va scot in strazi si parcuri sa sarbatoriti ora voastra fara curent, cei ce va invata ca e vorba de un simbol, ca gestul de solidaritate conteaza, nu rezultatul palpabil.

Dar sunteti cool. Sunteti eco, sunteti trendy.
Traiasca mama voastra, ca mandra trebuie sa fie de voi!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.