Înainte de orice, aș dori să subliniez că sunt unul din oamenii cărora li se fâlfâie masiv de bojdeuca lui Creangă, casa lui Shakespir din Râșnov și altele. În primul rând, la modul general, pentru că nu îmi pasă, nu aș vizita din proprie inițiativă așa ceva și second pentru că românii au talentul nativ de a-și fute idolii cât timp trăiesc, după care le înalță osanale, că oricum sunt morți. Iorga, RIP.

Dar aici…doamne, ce șmen de 2 lei, ce țeapă împuțită și jegoasă, ce românism de tot căcatul.

Gheorghe Baian, directorul firmei de construcţii care s-a ocupat de reabilitarea muzeului a declarat, pentru Iaşi TV Life, că s-a încercat păstrarea cât mai multor elemente autentice. „Au fost păstrate materialele aferente pereților, inclusiv tencuieli și varuri, care urmează să fie folosite la finisaje. Avem, într-adevăr, un sistem modernizat de încălzire în pereți, peste care va fi aplicată tencuiala. Am păstrat cuptorul vechi, vatra veche, ce va suferi un mic proces de restaurare, dar vom folosi în rest tencuiala specifică pentru clădiri monument. Va fi construit și un cerdac precum cel inițial, cel din spatele monumentului va fi reabilitat”

Deci cum? Au reabilitat casa memorială Ion Creangă, folosind parchet melaminat și încălzire prin pereți? Really? Așa cum era pe vremea lui Ion? Parchet de ăla bunu, triplu stratificat?

Vă dați seama la ce nivel e furtul în județul ăla, dacă, pentru a umfla contractul la maxim, au furat până și la reabilitarea unui monument istoric?
Cum bă să pui încălzire în pereți?
Iată, ne batem joc de oameni până și după moarte, nu doar în timpul drumului spre.

furtul bojdeucai

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.